Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Turboni 09.01.2005 23:19

ad1. jak chcesz to jest twoj wybor
ad2. a dlaczego nie warto :>
niech ci palnik padnie to na czym bedziesz plytki czytal :>

Calme 09.01.2005 23:11

2 szybkie pytania:
- czy warto czekać i wybulić więcej kasy na Pioneera 109 czy lepiej brać NEC'a 35200 już teraz za mniejszą kasę ?
- czy warto trzymąć 2 napędy w kompie (DVD + DVR) czy zostawić sobię tylko nagrywarkę DVD ?

Thx za opdpowiedzi i pozdrawiam

slawekj 09.01.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez Conti
Właśnie rozleciała mi się suszarka do włosów philipsa. Znalazłem paragon i zgadnijcie kiedy ją kupiłem ........... wrzesień 2003 :haha:

Ja używam suszarki Philipsa już 14 lat. Tak samo suszy. :spoko:
Kilka prędkości i elektroniczne bajery.

Może inne napięcie. :>

:)

Turboni 09.01.2005 22:44

@Conti a co chciales jej uzywac przez pare ladnych lat :>

nie ma tak dobrze :D - trzeba kupic nowa i tez Philipsa :D

tez starczy na rok no moze troszke wiecej :)

Conti 09.01.2005 22:32

Zastanawiające jest to, że zarówno philipsy jak i samsungi nadzwyczaj dobrze wychodzą w testach. Nowe też sobie nieźle radzą, ale juz po paru miesiącach zaczynają się problemy. A z philipsem to jakieś jaja po prostu są. Może wsadzają do środka jakiś licznik?? Właśnie rozleciała mi się suszarka do włosów philipsa. Znalazłem paragon i zgadnijcie kiedy ją kupiłem ........... wrzesień 2003 :haha:

legion 09.01.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To na nic :\

Bankowo się pogryzą :boks:

Jeszcze zanim się je do prądu podłączy :>

^_^

no to bedzie je trzeba oddzielic sciankami azbestowymi :D

VIZZARD 09.01.2005 00:11

Cytat:

Napisany przez Koolo
Bez względu na wyniki okazałoby się że napędy były nieodpowiednio podłączone miały nie optymalne firmware a wybór nośników był tendencyjny.

Jasne!

No i oczywiście standardowo wygrałby BenQ :D

^_^

MinGu 08.01.2005 13:35

Przymiezam sie do kupna nagrywarki DvD zewnetrznej. moze ktos mi podpowie cos na temat tej nagrywarki : http://www.cibox.tm.fr/web01/anglais...d16x-ext-a.htm

nieznalazlem nigdzie ani zadnego testu, ani dokladniejszego jej opisu. Niewiem czy oplaca sie ja kupowac. Obecnie kosztuje ona 389zl.

Dzieki z gory za rady. ;)

Koolo 08.01.2005 12:35

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

^_^

Bez względu na wyniki okazałoby się że napędy były nieodpowiednio podłączone miały nie optymalne firmware a wybór nośników był tendencyjny.

Conti 08.01.2005 08:58

Trzeba będzie w kagańcach trzymać.

VIZZARD 08.01.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez legion
a ja bym zrobil tak:D
wsadzil bym 1-go litka 1-go nec'a 1-go plexa i do kazdego bym wsadzil takie same plyty ciekawe jakby wyszlo w takim dublikatorze :> chociasz plytka nie jest rowna plytce :D ale wtedy mozna bylo by te napedy porownac :D

^_^

bart87 08.01.2005 01:15

Cytat:

Napisany przez legion
wsadzil bym 1-go litka 1-go nec'a 1-go plexa i do kazdego bym wsadzil takie same plyty ciekawe jakby wyszlo w takim dublikatorze :> chociasz plytka nie jest rowna plytce :D ale wtedy mozna bylo by te napedy porownac :D

To co Panowie? Robimy zrzute na te trzy napędy, robimy elegancki duplikatorek i wszystko będzie jasne! :) A ile na tym teście zarobimy, ho ho.. :> Każdy by chciał taki test mieć! Z tym, że zaznaczam, ze po testach ja Plexa biorę do domu :P

legion 07.01.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez maniek997
Jako, że zainteresowały mnie duplikatory to ogólna statystyka jest taka, że w większości siedzą Pioneery, mniej jest Plextorów no i widziałem Toshiby. To coś musi znaczyć:)
maniek

maniek997 07.01.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez bart87
Ja mam już DVD-ROM, a zależy mi przede wszystkim na jakości nagrywanych płytek DVD, więc nie boje się brać NECa.. Co prawda Plextor 716A to też swietna propozycja.. ale zdecydowanie za droga. :\ A Pioneer? Cięzko mi powiedzieć, pewnie wiele nie rózni się od NECa (Pioneer jest na chipie NECa), a mówią, że pierwszy wybór zawsze najlepszy. :D Dlatego zostaje przy NECu! :)

Jako, że zainteresowały mnie duplikatory to ogólna statystyka jest taka, że w większości siedzą Pioneery, mniej jest Plextorów no i widziałem Toshiby. To coś musi znaczyć:)
maniek

VIZZARD 07.01.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez Marxter
Jest oki, póki nie trzeba czegoś oddać na reklamację. Ginące karty graficzne to już chyba u nich standard. Swego czasu była głośna afera z Siriusem jak wzięli R9700PRO do serwisu i przez pół roku olewali klienta. :bicz:
To nie był pojedyńczy przypadek...

No to na szczęście ja nic u nich serwisować nie musiałem :nie:

:jupi:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:29.