![]() |
Cytat:
Wiecie jaka jest najlepszqa nagrywarka - taka jaką aktualnie posiadamy, lub tej samej firmy. W sumie wzialbym na dzien dzisiejszy pionka - moze dlatego ze mam przeknanie d otej marki, benq kojarzy mi sie raczej z tandeta. wyprzedzajac coponiektorych, moze i tak byl kiedys a teraz jest lepiej, nie iwem. Jak dla mnie wszystke firmy to wynalazki. Za 250-300 pln kupuje sie writera na rok do 3 - i tak za te 2 lata cos nwego bo to jest juz przestarzałe... takie sa moje odczucia czy pionek lepiej wypali od benqa - pewnie i nie, moze jedna dvd beneq wypali lepiej inna pionek w sumie jeden shit. Jedynym co by mnie interesowało by dana nagrywareczka p rku paliła nadal z ta sama precyzja, zeby jakosc sie nie zmieniała. ( w moim Lg 32x10x40x - po 2,5 roku sama nie potrafiła juz czytac koncówek nagranych przez siebie cd(80% cd tylko czytała, nic nie potrafił tego przeczytac, przestała palic dobrze i przyszedł czas na litka) dzis jestem posiadaczem litka 832S po regulacji lasera (nie paliła 8x i juz pali 3 dni potrzebowali :D) nagrałem dzis 15 dvd i wszystkie sa podobnej jakosci. Teraz na zakończenie polecam: SONY, PIONEER, NEC, PLEXTOR, LG, SAMSUNG (raczej nie ;)), BENQ, LITE-ON.... etc - coprawda niektore firmy to jedno i t samo ale i tak niech bedzie. mysle ze pytanie powinno brzmiec : Co odradzacie kupic, na czym sie przejechaliści i jak. Decyzja co do wybory writera i tak padła by na kupujacego, ale prszynajmniej wiedziałby jakie sa probelmy z roznymi firmami i ich produktami ostatecznie jakies sugestie ale bez mowienia ta jest najlepsza bo pali jakis format ktorego nikt nie uzywa, bo ma ......, bo ja tak mowie i nie moze byc inaczej ufffff, namachałem tego troche. mam nadzieje ze sie ze mna wiekszość zgodzi, jak nie wiekszść to chociaż jedna jedyna osoba........ - dla mnie i tak bedzie duzo |
Gelopsx trafiłeś na ciężki okres:) Na Twoim miejscu poczekałbym na Benq 1625 . Jeśli jednak rzeczywiście Ci się śpieszy to kup ,ale Benq 1620. Jakoś mi się nie chce wierzyć ,że Pionek zapisuje lepiej od przeciętnego NEC'a. Przygoda Demka ze stacjonarką to odosobniony przypadek i żaden wykładnik co do jakości zapisu 109tki.
Reasumując. Spieszy Ci sie - bierz Benq 1620 Poczekasz - weź Benq 1625. Gdyby mi 3500 padła ( na szczęście dzielnie się trzyma) wybrałbym Benq. I nie chcę pisać o wyższości tejże ale po przeglądnięciu kilku forów stwierdzam ,że Benq to najlepszy wybór . |
Cytat:
@demek! Kolego sympatyczny! Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\ Cytat:
Z tej wypowiedzi niestety ani jasno, ani oczywiście nie wynika Czy obydwie te spawarki były w kompie jednocześnie Czy najpierw była wkładana jedna - zapis A potem druga - zapis A to raczej dość istotne Naucz się jasno precyzować swoje wypowiedzi - to możemy dalej podyskutować :klotnia: Dyskusja zaczyna ciekawie sie rozwijać ^_^ BTW A jeżeli uważasz, że czepiam się każdego niedopowiedzianego słowa To zobacz sobie TU :czytaj: Bardzo się zdziwisz do czego niedopowiedzenia prowadzą :O Cytat:
Wprost przeciwnie Mnie to akurat bardzo bawi :D Wiesz Ten zapał w udowadnianiu wyższości jednej nagrywarki nad drugą Napisy w podpisach: "... CLAN " " ... RULEZ " " ... PALI WSZYSTKO " Czy ciebie to nie bawi? :mruga: Ale! Dajcie nam tylko kije bejsbolowe!!! :ja_chce: :czar: |
Cytat:
Totalny bełkot, który popiera moją tezę a jest przeciwko mnie Kolega @melag jest tak zapatrzony w LG, że brak mu trzeźwości w myśleniu I braku właściwej oceny sytuacji :taktak: @melag! Weź przejrzyj moje posty powyżej, a zobaczysz tam między innymi takie stwierdzenie: Cytat:
Za chwilę ty gadasz to samo Cytat:
Cytat:
Więc o jakim braku, obiektywiźmie i ukłonach mówimy? ??? :sciana: |
Cytat:
|
jestem juz zdesperowany doradzcie mi najlepsza z najtanszych nagrywarek bo jak zaoszczedze troche to kupie chyba GameCuba a slyszalem ze plyty dla niego musza byc nagrane w bardzo dobrej jakosci. Prosze konkretnie co jest tanie i do tego ladnie zapisuje plytki. Mam nadzieje ze to moj ostatni post z zapytaniem o nagryware, ale po prostu nie moge sie zdecydowac wiec pomozcie!!!! z gory dziekuje.
|
Cytat:
@loki7777 - tak wybrałem LG 8 ) ,a w dyskusji chodzi o wyższość pionka nad benq i z tych dwóch wybrałbym benq. |
@melag osobiscie to ty wybrales LG:)
|
Cytat:
:czar: chyba tez wie ... A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne. |
Cytat:
|
@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem (osobiście wybrałbym benq). :bicz:
Brak obiektywizmu się kłania lub brak wiedzy w temacie. :idea: Zawsze coś wynajdzie aby wykazać wyższość jednej na drugą ;) Bez urazy :piwo: |
Cytat:
|
wiadomo o co chodzilo :)
te same plyty verby mcc003 nagrywane 8x sztuka po sztuce (2 pod rzad na pionku potem 2 na benq - ofkors 2 rozne filmy), na tym samym kompie , nagrywane w dvddecrypter |
Cytat:
Że 1620 jest tak samo dobry jak 109 :taktak: Wiesz Różne są arkana nagrywania Może chcesz spróbować kilka płytek ode mnie Zapewniam cię, żę nie będą haczyć :nie: Poza tym jest bardzo dużo uwarunkowań nagrywania Nie piszesz czy to były takie same płyty, czy z tych samych tłoczni Czy z tej samej paczki, czy z takimi samymi prędkościami nagrywania nagrywane Jakimi programami palone ??? A wszystko to niestety ma wpływ :taktak: A gwoli ścisłości Booktype DVD+R nie zmienia się na DVD-R A tylko na DVD-ROM Bo z tekstu nieopatrznie tak ktoś mógłby zrozumieć :czytaj: :mruga: |
a skad mam wiedziec jaki bedzie nowy benq? jasnowidzem nie jestem wiec teraz ty mi odpowiedz na pytanie "jakim cudem mam to wiedziec?"
a co ostatnich modeli benq i pionka to 109 jest lepsza chocby dlatego ze dvd + nagrane w benq u kolegi na stacjonarze LG (starej "troche") sie zacinaja a z pioneera nie - oczywiscie sa nagrywane bez zmiany na - |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |