Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

polakT 27.04.2005 19:50

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
@demek! Kolego sympatyczny!

Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\
.....

Wiecie jaka jest najlepszqa nagrywarka - taka jaką aktualnie posiadamy, lub tej samej firmy. W sumie wzialbym na dzien dzisiejszy pionka - moze dlatego ze mam przeknanie d otej marki, benq kojarzy mi sie raczej z tandeta. wyprzedzajac coponiektorych, moze i tak byl kiedys a teraz jest lepiej, nie iwem. Jak dla mnie wszystke firmy to wynalazki. Za 250-300 pln kupuje sie writera na rok do 3 - i tak za te 2 lata cos nwego bo to jest juz przestarzałe... takie sa moje odczucia

czy pionek lepiej wypali od benqa - pewnie i nie, moze jedna dvd beneq wypali lepiej inna pionek w sumie jeden shit. Jedynym co by mnie interesowało by dana nagrywareczka p rku paliła nadal z ta sama precyzja, zeby jakosc sie nie zmieniała. ( w moim Lg 32x10x40x - po 2,5 roku sama nie potrafiła juz czytac koncówek nagranych przez siebie cd(80% cd tylko czytała, nic nie potrafił tego przeczytac, przestała palic dobrze i przyszedł czas na litka)

dzis jestem posiadaczem litka 832S po regulacji lasera (nie paliła 8x i juz pali 3 dni potrzebowali :D) nagrałem dzis 15 dvd i wszystkie sa podobnej jakosci.

Teraz na zakończenie polecam: SONY, PIONEER, NEC, PLEXTOR, LG, SAMSUNG (raczej nie ;)), BENQ, LITE-ON.... etc - coprawda niektore firmy to jedno i t samo ale i tak niech bedzie. mysle ze pytanie powinno brzmiec : Co odradzacie kupic, na czym sie przejechaliści i jak.

Decyzja co do wybory writera i tak padła by na kupujacego, ale prszynajmniej wiedziałby jakie sa probelmy z roznymi firmami i ich produktami

ostatecznie jakies sugestie ale bez mowienia ta jest najlepsza bo pali jakis format ktorego nikt nie uzywa, bo ma ......, bo ja tak mowie i nie moze byc inaczej

ufffff, namachałem tego troche. mam nadzieje ze sie ze mna wiekszość zgodzi, jak nie wiekszść to chociaż jedna jedyna osoba........ - dla mnie i tak bedzie duzo

Dorian 27.04.2005 19:33

Gelopsx trafiłeś na ciężki okres:) Na Twoim miejscu poczekałbym na Benq 1625 . Jeśli jednak rzeczywiście Ci się śpieszy to kup ,ale Benq 1620. Jakoś mi się nie chce wierzyć ,że Pionek zapisuje lepiej od przeciętnego NEC'a. Przygoda Demka ze stacjonarką to odosobniony przypadek i żaden wykładnik co do jakości zapisu 109tki.

Reasumując.

Spieszy Ci sie - bierz Benq 1620
Poczekasz - weź Benq 1625.

Gdyby mi 3500 padła ( na szczęście dzielnie się trzyma) wybrałbym Benq. I nie chcę pisać o wyższości tejże ale po przeglądnięciu kilku forów stwierdzam ,że Benq to najlepszy wybór .

VIZZARD 27.04.2005 19:33

Cytat:

Napisany przez demek
czlowieku wez rusz troche glowa bo zachowujesz sie jakby trzeba by ci tlumaczyc wszystko krok po kroku i czepiasz sie kazdego niedopowiedzianego slowa mimo ze odpowiedz jest oczywista

@demek! Kolego sympatyczny!

Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\

Cytat:

Napisany przez demek
wiadomo o co chodzilo :)
te same plyty verby mcc003 nagrywane 8x sztuka po sztuce (2 pod rzad na pionku potem 2 na benq - ofkors 2 rozne filmy), na tym samym kompie , nagrywane w dvddecrypter

Z tej wypowiedzi niestety ani jasno, ani oczywiście nie wynika

Czy obydwie te spawarki były w kompie jednocześnie

Czy najpierw była wkładana jedna - zapis

A potem druga - zapis

A to raczej dość istotne

Naucz się jasno precyzować swoje wypowiedzi - to możemy dalej podyskutować :klotnia:

Dyskusja zaczyna ciekawie sie rozwijać ^_^

BTW A jeżeli uważasz, że czepiam się każdego niedopowiedzianego słowa

To zobacz sobie TU :czytaj:

Bardzo się zdziwisz do czego niedopowiedzenia prowadzą :O

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne.

Ależ dlaczego?

Wprost przeciwnie

Mnie to akurat bardzo bawi :D

Wiesz

Ten zapał w udowadnianiu wyższości jednej nagrywarki nad drugą

Napisy w podpisach:

"... CLAN "

" ... RULEZ "

" ... PALI WSZYSTKO "

Czy ciebie to nie bawi?

:mruga:

Ale!

Dajcie nam tylko kije bejsbolowe!!! :ja_chce:

:czar:

VIZZARD 27.04.2005 19:17

Cytat:

Napisany przez legion
ale z twoje wypowiedzi nic nie wynika o kogo ci chodzi o @demka czy o @vizzarda :)

No dokładnie!

Totalny bełkot, który popiera moją tezę a jest przeciwko mnie

Kolega @melag jest tak zapatrzony w LG, że brak mu trzeźwości w myśleniu

I braku właściwej oceny sytuacji :taktak:

@melag!

Weź przejrzyj moje posty powyżej, a zobaczysz tam między innymi takie stwierdzenie:

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Że 1620 jest tak samo dobry jak 109 :taktak:

Za chwilę ty gadasz to samo

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem

Podczas gdy kolega @demek pisze:

Cytat:

Napisany przez demek
nie sadze ze benq pionkowi dorowna

Więc o jakim braku, obiektywiźmie i ukłonach mówimy? ???

:sciana:

demek 27.04.2005 16:54

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czyli spawarki te były w tym samym czasie w tym samym kompie? :idea:

czlowieku wez rusz troche glowa bo zachowujesz sie jakby trzeba by ci tlumaczyc wszystko krok po kroku i czepiasz sie kazdego niedopowiedzianego slowa mimo ze odpowiedz jest oczywista

Gelopsx 27.04.2005 16:48

jestem juz zdesperowany doradzcie mi najlepsza z najtanszych nagrywarek bo jak zaoszczedze troche to kupie chyba GameCuba a slyszalem ze plyty dla niego musza byc nagrane w bardzo dobrej jakosci. Prosze konkretnie co jest tanie i do tego ladnie zapisuje plytki. Mam nadzieje ze to moj ostatni post z zapytaniem o nagryware, ale po prostu nie moge sie zdecydowac wiec pomozcie!!!! z gory dziekuje.

melag 27.04.2005 16:08

Cytat:

Napisany przez legion
ale z twoje wypowiedzi nic nie wynika o kogo ci chodzi o @demka czy o @vizzarda :)

Proszę się domyślić, a jak nie to telefon do przyjaciela albo podpowiedź forumowiczów, 50/50 jest w tej chwili ;)

@loki7777 - tak wybrałem LG 8 ) ,a w dyskusji chodzi o wyższość pionka nad benq i z tych dwóch wybrałbym benq.

loki7777 27.04.2005 15:34

@melag osobiscie to ty wybrales LG:)

pawelblu 27.04.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez legion

Ja wiem o kogo chodzi || podobnie jak 90% gospodyn wiejskich bioracych udzial w tym temacie.
:czar: chyba tez wie ...

A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne.

legion 27.04.2005 14:06

Cytat:

Napisany przez melag
@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem (osobiście wybrałbym benq). :bicz:
Brak obiektywizmu się kłania lub brak wiedzy w temacie. :idea:
Zawsze coś wynajdzie aby wykazać wyższość jednej na drugą ;)

Bez urazy :piwo:

melag 27.04.2005 13:50

@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem (osobiście wybrałbym benq). :bicz:
Brak obiektywizmu się kłania lub brak wiedzy w temacie. :idea:
Zawsze coś wynajdzie aby wykazać wyższość jednej na drugą ;)

Bez urazy :piwo:

VIZZARD 27.04.2005 12:25

Cytat:

Napisany przez demek
te same plyty verby mcc003 nagrywane 8x sztuka po sztuce (2 pod rzad na pionku potem 2 na benq - ofkors 2 rozne filmy), na tym samym kompie , nagrywane w dvddecrypter

Czyli spawarki te były w tym samym czasie w tym samym kompie? :idea:

demek 27.04.2005 12:06

VIZZARD 27.04.2005 11:57

Cytat:

Napisany przez demek
a skad mam wiedziec jaki bedzie nowy benq? jasnowidzem nie jestem wiec teraz ty mi odpowiedz na pytanie "jakim cudem mam to wiedziec?"
a co ostatnich modeli benq i pionka to 109 jest lepsza chocby dlatego ze dvd + nagrane w benq u kolegi na stacjonarze LG (starej "troche") sie zacinaja a z pioneera nie - oczywiscie sa nagrywane bez zmiany na -

Można się oprzeć choćby na tym

Że 1620 jest tak samo dobry jak 109 :taktak:

Wiesz

Różne są arkana nagrywania

Może chcesz spróbować kilka płytek ode mnie

Zapewniam cię, żę nie będą haczyć :nie:

Poza tym jest bardzo dużo uwarunkowań nagrywania

Nie piszesz czy to były takie same płyty, czy z tych samych tłoczni

Czy z tej samej paczki, czy z takimi samymi prędkościami nagrywania nagrywane

Jakimi programami palone ???

A wszystko to niestety ma wpływ :taktak:

A gwoli ścisłości

Booktype DVD+R nie zmienia się na DVD-R

A tylko na DVD-ROM

Bo z tekstu nieopatrznie tak ktoś mógłby zrozumieć :czytaj:

:mruga:

demek 27.04.2005 10:52

a skad mam wiedziec jaki bedzie nowy benq? jasnowidzem nie jestem wiec teraz ty mi odpowiedz na pytanie "jakim cudem mam to wiedziec?"
a co ostatnich modeli benq i pionka to 109 jest lepsza chocby dlatego ze dvd + nagrane w benq u kolegi na stacjonarze LG (starej "troche") sie zacinaja a z pioneera nie - oczywiscie sa nagrywane bez zmiany na -

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49.