Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Michal 08.03.2005 12:22

slawekj
Hmm, a jak nie dostanę BenQ ( może być problem, a do zamawiania przez net nie mam zaufania ) to który: LG czy Nec?

slawekj 08.03.2005 12:26

To gdzie swój wzrok skierujesz i co będzie dla Ciebie dobre i miarodajne musisz sam wybrać.
Za mną setki testów i porównań. Ja wybrałem, co nie oznacza końca moich poszukiwań.

LiteOn, Nec, Plextor, BenQ i LG to tylko kolejne napędy i następne doświadczenia.
Tak pozostanie. Będą następne modele i kolejne testy. :spoko:

:)

Michal 08.03.2005 12:37

No ok :D A co w takim razie wybrałeś na teraz? :D

I jeszcze jedna sprawa: czy test jakości w Nero CD/DVD Speed jest powtarzalny? Za każdym razem zwraca ten sam wyniki?

slawekj 08.03.2005 12:48

Jest wiele testów na naszym Forum i innych. Wybór należy do Ciebie. :taktak:
Co do powtarzalności testów. Opinie są różne. Wielokrotnie sprawdzałem te same płytki.
Są powtarzalne. Oczywiście nie do jednej kreski. Błąd pomiaru założyłem do 10%.

Michal 08.03.2005 13:09

Haha, dzięki. Boisz się stwierdzić że coś jest lepsze od drugiego? Jeżeli urządzenia prezentują ten sam poziom to też nie możesz tego powiedzieć? :>

slawekj 08.03.2005 13:23

Cytat:

Napisany przez Michal
Haha, dzięki. Boisz się stwierdzić że coś jest lepsze od drugiego? Jeżeli urządzenia prezentują ten sam poziom to też nie możesz tego powiedzieć? :>

Moje zdanie na Forum jest znane. Byłem :bicz: i :glaszcze:
I tak pewnie pozostanie.

I nie boję się. Moje zdanie:
Obecnie cena/jakość to BenQ 1620.
A dlaczego ? Niski Jitter i czasy dostępu. :czytaj: porównanie BenQ vs LG.
Sprawa WOPC + BLER OPC.
:czytaj: http://www.benq.pl/products/DVDRewri...&page=features

A testy potwierdzają. I nie ma znaczenia na jakim napędzie testuje się płytki nagrane na BenQ.

legion 08.03.2005 14:01

Cytat:

Napisany przez slawekj
Ja też kupiłem LG i Koledzy mnie nie pochwalili. :>
Gdzie solidarność klubu ?

ja cie chwale ze kupiles lg teraz zrob porzadnie jego test :D a do clanu z Lysej Gory nigdy sie nie dostanie bo jest tak szczelnie zamkniety jak tacka w LG :haha:
Cytat:

Napisany przez Michal

juz pisalem w tym temacie wszystkie nagrywarki na rynku juz pala podobnie niema miedzy nimi roznic znacznych :) chodz zdarzaja sie prelki takie jak benq
ktory za tanie pieniadze oferuje bardzo dobry wypal na poziomie plexa :D

VANTWG 08.03.2005 14:12

@sławekj
większość nagrywarek ma systemy kontrolujące proces zapisu więc w benq to żadna nowość....np. smart burn, power rec, vari rec itd itp.

legion 08.03.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@sławekj
większość nagrywarek ma systemy kontrolujące proces zapisu więc w benq to żadna nowość....np. smart burn, power rec, vari rec itd itp.

WOPC + BLER OPC watpie zeby w LG byl taki system :D

Michal 08.03.2005 14:57

slawekj
Mała prośba do ciebie: mogłbyś zrobić na BenQ/LG test cd-r z danymi i cd-r z audio? Bo jak zapisują dvd-/+ to już wiemy :D

mensir67pl 08.03.2005 15:21

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Michal
slawekj
Mała prośba do ciebie: mogłbyś zrobić na BenQ/LG test cd-r z danymi i cd-r z audio? Bo jak zapisują dvd-/+ to już wiemy :D

benq calkiem dobrze radzi sobie z cd-audio _erami

slawekj 08.03.2005 17:50

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@sławekj

To jest zupełnie inny system zapisu.
Podobny ale tylko strefowy ma Nec od modelu 3500 i Plextor.
Jedynie system działający na całej powierzchni płytki ma BenQ i Philips.
Działanie tego systemu widać w testach zapisu Nero :czytaj: BenQ vs LG.

jaceq 09.03.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez Michal
slawekj

Kupilem najtansze plytki cd-r jakie udalo mi sie znalesc - benq na szpindlu 100sztuk za 39zl :) Niezle, wychodzi 39gr za plytke :P
Wypalilem jedna audio i jestem zadowolony.
http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/benq/audio/01.jpg

Michal 09.03.2005 15:01

Cytat:

Napisany przez jaceq
Kupilem najtansze plytki cd-r jakie udalo mi sie znalesc - benq na szpindlu 100sztuk za 39zl :) Niezle, wychodzi 39gr za plytke :P
Wypalilem jedna audio i jestem zadowolony.

Nie znam się za bardzo...ale ta płyta jest nagrana, tak?

I gdzie kupiłeś BenQ 100 sztuk za 39zł!!! Te płytki fantastycznie sprawują się w mojej cd-rw Asusa. Odpisuj - szybko! :D

jaceq 09.03.2005 17:45

W allegro sa np. Za zlote z nadrukiem 100sztuk - 43zl, za oemy bez nadruku 39zl.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56.