![]() |
slawekj
Hmm, a jak nie dostanę BenQ ( może być problem, a do zamawiania przez net nie mam zaufania ) to który: LG czy Nec? |
To gdzie swój wzrok skierujesz i co będzie dla Ciebie dobre i miarodajne musisz sam wybrać.
Za mną setki testów i porównań. Ja wybrałem, co nie oznacza końca moich poszukiwań. LiteOn, Nec, Plextor, BenQ i LG to tylko kolejne napędy i następne doświadczenia. Tak pozostanie. Będą następne modele i kolejne testy. :spoko: :) |
No ok :D A co w takim razie wybrałeś na teraz? :D
I jeszcze jedna sprawa: czy test jakości w Nero CD/DVD Speed jest powtarzalny? Za każdym razem zwraca ten sam wyniki? |
Jest wiele testów na naszym Forum i innych. Wybór należy do Ciebie. :taktak:
Co do powtarzalności testów. Opinie są różne. Wielokrotnie sprawdzałem te same płytki. Są powtarzalne. Oczywiście nie do jednej kreski. Błąd pomiaru założyłem do 10%. :) |
Haha, dzięki. Boisz się stwierdzić że coś jest lepsze od drugiego? Jeżeli urządzenia prezentują ten sam poziom to też nie możesz tego powiedzieć? :>
|
Cytat:
I tak pewnie pozostanie. I nie boję się. Moje zdanie: Obecnie cena/jakość to BenQ 1620. A dlaczego ? Niski Jitter i czasy dostępu. :czytaj: porównanie BenQ vs LG. Sprawa WOPC + BLER OPC. :czytaj: http://www.benq.pl/products/DVDRewri...&page=features A testy potwierdzają. I nie ma znaczenia na jakim napędzie testuje się płytki nagrane na BenQ. :) |
Cytat:
Cytat:
ktory za tanie pieniadze oferuje bardzo dobry wypal na poziomie plexa :D |
@sławekj
większość nagrywarek ma systemy kontrolujące proces zapisu więc w benq to żadna nowość....np. smart burn, power rec, vari rec itd itp. |
Cytat:
|
slawekj
Mała prośba do ciebie: mogłbyś zrobić na BenQ/LG test cd-r z danymi i cd-r z audio? Bo jak zapisują dvd-/+ to już wiemy :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Podobny ale tylko strefowy ma Nec od modelu 3500 i Plextor. Jedynie system działający na całej powierzchni płytki ma BenQ i Philips. Działanie tego systemu widać w testach zapisu Nero :czytaj: BenQ vs LG. :) |
Cytat:
Wypalilem jedna audio i jestem zadowolony. http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/benq/audio/01.jpg |
Cytat:
I gdzie kupiłeś BenQ 100 sztuk za 39zł!!! Te płytki fantastycznie sprawują się w mojej cd-rw Asusa. Odpisuj - szybko! :D |
W allegro sa np. Za zlote z nadrukiem 100sztuk - 43zl, za oemy bez nadruku 39zl.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56. |