![]() |
Cytat:
:mruga: |
znajdź mi BENQ czarnego .To też go wezmę.
|
Lutnik widze ze jestes tak jak ja z Białegostoku :)
Jeżeli wiesz gdzie moge dostac Benka w Białym to napisz ! |
wątpie żebyś w tym zadupiu coś dobrego dostał :) tymbardziej BENKA :| a tak odbiegając od tematu przydałby sie w pobliżu Media Markt. BTW chyba kupie tego TDK"a. Fuck :( nie kupie tego TDK'a rzeczwyście naczytałem się o nim. NEC 3500 z nowym biosem i innym panelem... chce coś innego. :( Poradźcie coś do 300zł. Bo już mam dość :podbite:
|
Lutnik gdzies ty wyczytal takie dziwne rzeczy, te dwie nagrywarki maja ta sama elektronike i dobrze ale reszta to same roznice. Przeczytaj dokladnie caly ten watek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=TDK+1616N
|
Cytat:
Ktoś w necie znalazł Benka czarnego właśnie za około 320zł Więc jeżeli za czerninę chcesz płacić stówkę - to kupuj Jasny kosztuje nawet ~ 230zł Ale weż go - nie będziesz żałował :nie: A zresztą - kup co chcesz :taktak: :fiu: |
Cytat:
|
dla mnie na placu boju pozostali: Pioneer DVR-109D , LG'ik , oraz BENQ ... ale naprawde mam juz w głowie niezłe pobojowisko :boks: i nie mogę się zdecydować :nie: Więc potrzebuje rady fachowców :tak: napęd ma starczyć na pare lat.
Edit. ROBN -> To są niemal te same nagrywarki. Co z tego że TDK jest troche cichszy ma inny bios i panel. Nie jest lepszy od BENQ czy też nowego LG . Zresztą troche się zraziłem do tej firmy. Nie wiem czy potrzebnie, czy tez nie... ale cóż. Pomijam tą firmę. VIZZARD -> nie jestem tak zdesperowany. Mniej by mnie wyniosła wizyta u lakiernika. Choć i to nie byłoby potrzebne.... tak się zastanawiam czy nie kupić białego... Bo i tak niedługo chyba zmienie obudowę. Nigdy więcej czerni. :) Brudzi się niesamowicie... zresztą potem są takie cyrki z napędami. ;) |
Lutnik zapomniales o jednym "drobiazgu" TDK ma zupelnie inna mechanike napedu (dlatego tak nie drga i jest cichszy) automatyczne oczyszczanie optyki strumieniem powietrza no i jest czarny 8 ) oczywiscie nie namawiam ja jestem zadowolony a za te pieniadze zapewne szybko sie rozejda.
|
[QUOTE=Lutnik]dla mnie na placu boju pozostali: Pioneer DVR-109D , LG'ik , oraz BENQ ... ale naprawde mam juz w głowie niezłe pobojowisko :boks: i nie mogę się zdecydować :nie: Więc potrzebuje rady fachowców :tak: napęd ma starczyć na pare lat.[QUOTE]
Na parę lat ??? :wow: chłopie za rok góra półtora kupisz nową, bo wejdą nowe bajery które będziesz chciał mieć. |
melag swoją nagrywarkę cd-rw mam ponad 4lata i jakoś nie korciło mnie na zmiane. Ważne że nadal działa i mi służy. ;)
|
Cytat:
|
Niesttety ale musze ponowic pytanie. mam liteona 1673s z ostatnim biosem.
1. Czy jesli raz ustawilem book setings (dvd+r - dvd-rom) w programie booktype 1.3.5 to juz na zawsze bedzie przestawione ? 2. Na czym polega ingerencja programu booktype ? Czy zmienia on cos w biosie nagrywarki ? Czy te zmiany sa zapisywane ? Jak to jest ? |
1. jak raz ustawiles to i tak musisz zmieniac po kazdorazowym wlaczeniu programu :tak!:
2. nie jest to zadna ingerencja w bios nagrywarki, no chyba ze zrobiles to omnipatcherem :> |
NO wiec kupiłem LG 4163 ->A103 i musze powiedziec ze nie mam jej nic do zarzucenia. Wypaliłem dopiero pare cd i kilka DVD ale co mnie bardzo zaskoczyło. Mam plytke która nagrywał mi kumpel na DVD-Liteon (PRINCO) której niczym pozniej nie mogl zrzucic na hdd. A moj LG jak wpadl na obroty to az milo dla ucha. Pozdrawiam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |