![]() |
Cytat:
|
|
Panowie,
co sądzicie o HP dvd640i? Pytam, bo bardzo spodobała mi się technologia LS i raczej szukam nagrywarki mająca taką możliwość "druku". Jednak HP to niby Lite-on (choć elektronika to ponoć Philips). W testach raczej nie wypada najgorzej, choć do ideału też jej daleko (ale czy jest ta nagrywarka?): problemy zabezpieczeniem SD, przy DVD słaba korekcja błędów (około 5%, choć może to zmienia ostatni firmaware). Czy ktoś z was użytkuje tą nagrywarkę i może mi trochę powiedzięć o hałasie podczas nagrywania, czy tacka też tak głośno chodzi jak u Lite-on'a, czy są problemy z nagrywaniem na jakiś płytach DVD (np. Esperanza itd) i jak jest jakość nagrania (ilość błędów PI, PIF). Byłby wdzięczny za Wasze opinie:) |
nagrywalem 8x i z softem 1.50 ale jest smieszny problem u mnie nie czyta na nagrywarce ani na dvd a u ojca na dvd-rw pliteon przeczytalo ok Oo ale to jest ten jedyny przypadek...
a i jeszcze jedno mam problem z dyskiem i moze dlatego tak kopie plytki wszystkie, ktore wczeniej nagrywalem czyta za***i*** duzo lepiej sa nagrane niz na liteonie, mam nadzieje ze to wina dysku, za jakis tydzien go odesle tylko musze dane skopiowac a dysk to 160 maxtora ponoc za***istej firmy, ktora ostatnio robi naj dyski :/ wiecej nie poslucham "experotw" ze sklepu kom, naj lepszy dysk jaki mialem to baracuda ata III do tej pory smina a teraz on mnie ratuje bo na nim mam system bo na tamtym sie wiesza :/ mam do was pytanie: czy slyszeliscie o problemach z nagrywaniem przez HDD?? |
@jacoq
nagralem 4 plyty z gta sa - 2x verbatim palone 8x bo to takowe byly - mediastore czarny z nieznanym mi oznaczeniem palony 4x - omega palona 4x nagrywane w dvd decrypterze i wszystkie dzialaja @cdrinfo888 tak jak napisal kolega powyzej.......jako czytnik lite-on a jako nagrywarka.....benq, lg, nec, pioneer (w kolejnosci alfabetycznej) |
Cytat:
Oczywiście pomijając tu inne zagadnienia typu: trzask tacki, kształt, wystrój, świsty ... Wybór DVDRW pomijam także Kwestia gustu :D :mruga: |
Cytat:
Przyznam szczerze, że jestem bardzo znudzony poszukiwaniem najleprzej nagrywarki DVD i dlatego chyba zrobię jak mi doradził sprzedawca w sklepie: do odczytu zwykły napęd ASUSA a do zapisu Pioneera DVR 109. Pozdrawiawam! :piwo: |
@jacoq a jaka softem nagrywałeś i z jaką prędkością?
|
Cytat:
Nagrywając na nich kilkukrotnie mogę to potwierdzić Tak więc to chyba nie w nośniku leży problem :nie: |
zaczynam sie zastanawiac czy pionner aby napewno byl lepszym wyborem od liteona czy asusa :/ nagralem wczoraj gta sa i nie widzi go ani dvd ani nawet sama nagrywarka a plyta jest zapelniona. nie wiem czym spowodowane sa te bledy dodam jeszcze ze nagralem na plycie sony accucore, i ze to nie jest raczej wina nosnika bo wczesniejsza taka sama plyte nagralem bez problemu.
|
@legion
nie pisalem do ciebie tylko do cdrinfo888 :) ale odpowiedzi sie chyba nie doczekam:) |
Cytat:
Zobacz TU :czytaj: :sciana: TU nie mają :nie: TU kiedyś mieli, ale teraz już chyba nie :nie: TU nie mają, ale mogą ściągnąć A najlepiej uderz na priva do @zene_ka On właśnie zamówił - to niech ci powie gdzie - może akurat przyjdą dwie :ja_chce: To sobie zarezerwujesz :taktak: :mruga: |
@VIZZARD mam pytanko do Ciebie-Widze że mieszkasz w Szczecinie-Powiedz mi czy i gdzie można tam dostać BenQ 1620 od ręki i za jaką cene. Bo w moim mieście jest tylko jeden sklep w którym można zmówić tą wypalre za 206zł i nie wiem ile będę czekał, a meszkam w Nowogardzie to tylko 60km od Szczytka to bym podleciał i tam sobie zakupił
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
z doswiadczenia sklepowego i mojego wlasnego lg dobrze nagrywaja ale sie czesto psuja z kolei liteony to wytrzymaly sorzet tylko ma wolniejszy czas dostepu i wiecej bledow przy nagrywaniu ale bardziej polecam liteony bo wlasnie wlasna lg musze wyslac na gwarancje |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:14. |