![]() |
Cytat:
:) |
eeee ale chyba nie u mnie Pioneer DVR-109xla (oem) 250zł (204,92zł netto) :| 1/4 ceny to juz sporo...
a czy benq to nie jest pioneer oem? na jakiejs stronce z biosami bylo cos takiego |
przeciez pioneer jest 30 zl drozszy od reszty........a plex kosztuje ponad 4 stowy......
Pioneer DVR-109D 226.00 a ten DVR-109XL Ivory OEM 232.00 |
Cytat:
Cytat:
benq czy lg? :> albo moze jednak liteon? sklaniam sie ku pierwszemu, jak u benq jest z korekcja i zabezpieczeniami? aha zapomnialem napisac, ten naped bedzie glownie robil za czytajke, a okazjonalnie za nagrywarke, wiec korekcja i zabezpieczenia sa dla mnie wazne :smutny: :smutny: |
Cytat:
Benq 1620 Pioneer 109,A09 Jeżeli chodzi o zabezpieczenia to LG, lub Liteon, ale liteki ostatnio się trochę zepsuły (seria 12xx i 16xx), chociaż 1693 podobno nie jest taka zła. Co do Nec'a - no cóż. ma trochę kiepską korekcję, a z tego co wiem w testach nie wypada najlepiej. |
Cytat:
To bezwzględna nowość! Nikt z nas o nim nie słyszał i zaskoczysz nim swoich kolegów! :O Cytat:
Tam przecież jest też i Black :czytaj: :> |
W zasadzie czas zakupić do nowych komputerów nowe wypalarki. Od lat jestem wierny LiteONowi, nie zaskakuje on mnie jednak niczym nowym, wciąż chyba DVD-R nagrywa źle i generalnie czas poexperymentować by nie stać w miejscu.
Który z napędów w temacie jest najlepszy i dlaczego ? Używam raczej tylko markowych nośników. NEC-3540A Pioneer 109XL (A09) BENq 2160 |
Zmeczylem ten topic, oczy mi zaraz wyskocza...
Kazdy pisze co innego :| I jak tu cos wyrbac? benq niby dobry, sprawdzony... Ehh mam do wyrobu 4: LG GSA-4163B Black Liteon SOHW-1693S (oem) Black NEC ND-3540A (black) lub DVD+-RW BenQ DL DW1620PRO-2FA OEM (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54667080) ktora? :| Liteon ma moj qmpel gra strraaaaaasznie glosno ;/ Benq jest bialy, a ja bym chcial cos czarnego... ALE ALE moge miec i buczacy helikopter bialy jak sciany w szpitalu byle nagrywarka palila plytki dobrze, byleby czytala w miare ok zabezpieczenia byleby byla dobra :) Nie interesi mnie zaden modding bawienie sie w biosy itd Wgram moze 1 albo ze 2, na pewno cos co poelcaja userzy i cos z region free... ale nei chcialbym bawic sie w o/c nagrywarki :) ktora z tych 4? :| |
Cytat:
Jak do 110ki zaczną Bra dodawać to się kobiecy napęd zrobi :ysz: , z drugiej strony miły dodatek. Ukochana dostanie bra - a sam zyskujesz niezłą nagrywarkę i nie będzie krzykać iż zamiast ważnych rzeczy nowy napęd kupiłeś ;) |
@milicja3 no to wynika z twojej wypowiedzi ze nagrywanie DVD na Pionku daje sadyswakcje a nagrywanie na litku daje lewa kase :) a nie mowiac o LG bo to juz wolna amerykanka :D
|
używałem lu używam nastepujących nagrywarek:
liteon 451s liteon 851s liteon 812s liteon 832s liteon 1673s liteon 1693s pioneer 108D LG 4163B Najlepszę do nagrywania DVD okazała sięPionner, do zabezpieczonych CD Liteon 832S,jako urzadzenie uniwersalne LG |
A może BRa do 110ki będzie można dokupić po referencyjnej cenie w formie przystawki ... :idea:
Jak już się zakończą - te prace :cisza: :czar: |
dla zainteresowanych specyfikacja Pioneer DVR 110
http://www.cdrinfo.com/Sections/News...x?NewsId=13854 i tak jak jest tam napisane ,w tym modelu jednak jeszcze nie będzie niebieskiego lasera jednak prace nad nim ciągle trwają , może w następnym modelu ? Cytat:
miałem zmienić swojego "108" na "109" ale jednak poczekam na "110" |
Widziałem to w jakimś zachodnim serwisie.
Ogólnie to szukałem specyfikacji 110 i nic nie znalazłem poza zapowiedzią, że będzie to niebieski laserek. Masz może jakieś dane na temat tej palarki? |
nie masz racji - ktos tutaj juz wklejal specyfikacje pioneera 110 i blu ray mial nie bedzie a przynajmniej nie bylo o tym tam mowy
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:31. |