Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

VIZZARD 14.02.2005 16:45

Cytat:

Napisany przez kemro
A to super :D

Kurde no.. 300 zl dla mnie to ogromna suma, i juz wlasnie w kurtce siedze przed kompem... :P

Blagam o ostateczna pomoc w wyborze z tych dwoch (lg 4163B, pioneer 108), a za chwile juz wychodze bo o 18 mi sklep zamkna, a dojazd mam prawie godzinny :D

Utwierdzi mnie ktos w lg, albo nawroci na pioneera w ostatnich minutach ? :P

I tak weźmiesz to - co będzie w sklepie :D

PS. Gdyby nie było jednego ani drugiego

Bierz Benka! :mruga:

VANTWG 14.02.2005 21:26

pochwal się co wybrałeś......

kemro 14.02.2005 23:09

Heh.. napewno nie bralbym tego "co bedzie w sklepie", bo pojechalem do rynku, gdzie sklep z kompami jest co 5 metrow, wiec racej nie ma modelu, ktorego nie bybym w stanie znalezc :)

A wiec zmiaszcze tylko takie moje szybkie podsumowanie, ktorym sie pokierowalem.. :)

Interesowaly mnie raczej tylko 4 firmy..

Liteon - problemz lipnymi plytkami (na totalnie lipnych raczej nagrywac nie bede, ale lepiej byc przygotowanym na kazda okazje..)

NEC - problemy z korekcja bledow + brak DVD-RAM (a mysle, ze z dwie takie plytki zakupie)

Pioneer - no i wlasnie.. tu nie mam co zarzucic.. pomiedzy nim a lg rozegrala sie ostateczna walka...

LG - moj faworycik, ktorego jestem wlasnie szczesliwym posiadaczem, z pioneerem wygral tylko dlatego, ze bylo o nim duzo wiecej opinii, z czego jesli dobrze pamietam, nie zauwazylem zadnej negatywnej... plus wyroznienia w roznych testach i wysokie noty w rankingach... dlatego wlasnie zakupilem ta palarke...

Myslalem tez poniekad nad tym benqiem, ale przekonywaly mnie tylko te testy slawkaj, natomiast malo bylo opinii od reszty osob... a mnie oprocz roznym testom zalezy bardzo na ocenie "zwyklych" uzytykonikow...

Jesli chodzi o reszte (toshiba, sony, tdk itd.) to nie bralem wogole pod uwage tylko ze wzgledu, ze o nich nie bylo prawie nic... zapewne kazda z nich moze stac najleopsza palarka.. ale nie bede lecial w ciemno i wolalem wziasc to co JUZ sobie uzytkownicy chwala, a nie to co dopiero beda mogli chwalic.. :)

No.. to by bylo na tyle... dziekuje temu calemu forum przy pomocy w tym ciezkim wyborze, pozdro dla wszystkich argumentujacych swe wypowiedzi oraz dla slawkaj, ktory wklada dosc duzo czasu, zeby pomoc tutejszym uzytkownikom w wyborze :)

tak p.s. .. glupio sie przyznac, ale bylem tak podekscytowany posiadaniem w koncu dvd rw, ze zapomnialem kupic plyty.. :D:D i nawet nie moge sobie na razie nic przetestowac :P

Jeszcze raz dzieki wszystkim :)

SpeedMaStEr 14.02.2005 23:47

i ja jutro naginam po 4163b,
widziałem dzisiaj w Vobisie Sony DWD22A za 222 zeta, więc taniocha jak cholera, ale nie wiem co to warte..........pewnie shit jak mój Trinitron lub wieża.......

kataryniarz 15.02.2005 07:39

Cytat:

Napisany przez kemro
LG - moj faworycik, ktorego jestem wlasnie szczesliwym posiadaczem, z pioneerem wygral tylko dlatego, ze bylo o nim duzo wiecej opinii, z czego jesli dobrze pamietam, nie zauwazylem zadnej negatywnej... plus wyroznienia w roznych testach i wysokie noty w rankingach... dlatego wlasnie zakupilem ta palarke...

Gratuluje wyboru i witam w gronie zadowolonych uzytkownikow LG :piwo:

VANTWG 15.02.2005 08:35

No no grono userów LG się powiększa.....

melag 15.02.2005 08:48

Cytat:

Napisany przez VANTWG
No no grono userów LG się powiększa.....

I ja jestem rad że znajduję się w tym gronie, dzięki waszej pomocy 8 )
GSA-4163 :sluze:

Marcin074 15.02.2005 11:35

DVD REC.LG GSA-4163B BOX CZARNA - 304,99 zł
DVD REC.LG GSA-4163B BOX - 298,29 zł
DVD REC.LG GSA-4163B OEM SREBRNA /CZARNA - 287,92 zł
DVD REC.LG GSA-4163B OEM - 280,60 zł
lepiej OEM czy BOXa

VANTWG 15.02.2005 12:11

Od wersji 4163 nagrywarki LG różnią się wyglądem...wersja oem nie ma takiego szarego paseczka z dołu panelu....Poza tym reszta jest taka sama.Nie wiem jak się ma sprawa z dołączonym oprogramowaniem w wersji oem.

legion 15.02.2005 13:59

heheheh no to Lg rzadzi :haha: zobaczym jak dlugo :)

VANTWG 15.02.2005 14:17

@legion masz coś przeciwko??
Jak długo?? tak długo aż ktoś wprowadzi coś lepszego....to chyba logiczne...nie??

legion 15.02.2005 14:33

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@legion masz coś przeciwko??
Jak długo?? tak długo aż ktoś wprowadzi coś lepszego....to chyba logiczne...nie??

ja zawsze mam cos przeciwko lg :D ale momentu podniecenia wam nie odbiore wiec tylko moge powiedziec ze bez przesady z tym lg :D
a logika nigdy nie idzie w parze za czyms lepszym bo to co bylo robione kiedys
bylo bardziej solidne teraz robi sie wszystko jak najszybciej by jak najwiecej sprzedac popatrz jaki bum sie zrobil z nagrywarkami dvd i jakie sa ich ceny teraz praktycznie kazdego stac na nia :)

melag 15.02.2005 14:40

Cytat:

Napisany przez VANTWG
Od wersji 4163 nagrywarki LG różnią się wyglądem...wersja oem nie ma takiego szarego paseczka z dołu panelu....Poza tym reszta jest taka sama.Nie wiem jak się ma sprawa z dołączonym oprogramowaniem w wersji oem.

Oprogramowanie dokładnie takie samo w obydwu wersjach.
Wersja box ma dodatkowo śrubki, taśmę IDE, kabel do podłączenia karty dźwiękowej i "sławny" szary pasek na panelu 8 )

legion 17.02.2005 00:49

Cytat:

Napisany przez melag
i "sławny" szary pasek na panelu 8 )

??? jaki czarny pasek na panelu slawny :D

VIZZARD 17.02.2005 01:00

Cytat:

Napisany przez legion
??? jaki czarny pasek na panelu slawny :D

No wiesz :czytaj:

Ten pasek, co trzyma panel, żeby nie odpadł ... :>

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:54.