![]() |
Brałeś z allegro? Myślałem że z jakiegoś sklepu netowego...Szkoda...
|
Witam wszystkich Forumowiczów. Jestem nowy i planuję zakup napędu COMBO, czyli DVD-RAM+CDRW. Jaką markę uważacie za najlepszą i ją polecacie? Czy można w ogóle powiedzieć, że jakaś marka jest najlepsza obiektywnie? Bardzo prosze o rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam! :)
|
Cytat:
Dla użytkowników - najlepsze marki to zawsze te, które posiadają :taktak: A co do COMBO - to chyba nie masz za bardzo pojęcia o tym co piszesz :nie: Każda nagrywarka DVD - to swoiste Combo Bo nagrywa i CD i DVD Napędami typu Combo określa się nagrywarki CD + czytnik DVD Natomiast DVD-RAM to jeszcze zupełnie coś innego :taktak: Jest to trzeci format zapisu obo DVD+R i DVD-R I w tej chwili DVD-RAM potrafi nagrywać LG I nie wiem czy coś jeszcze :fiu: No i na razie to tyle :taktak: :mruga: |
@vizzard nic dodac nic ujac :spoko:
|
poniewaz wypadlem troche z obiegu :-) pewnie glupie pytanie:
BenQ - co to za firma? powstala z jakiejs innej marki? nie kojarze jej wogole :D |
BenQ - nowa nazwa Acer'a.
A napęd Benq 1620 to oem philipsa. |
Mityczny BenQ
Czy ten napęd [mowa o 1620] naprawde tak trudno dostac? Kurcze ktoś ma jakiś pomysł na to gdzie go w Łodzi mozna upolowac?
<Pół żartem pół serio> A tak btw. pare spostrzeżeń :-) Ogolnie teraz jest bardzo nieprzyjemny moment bo musze kupic nagrywarke DVD i to "najlepsza" :> jak wiekszość użytkowników tego forum z mniej niz 20 postów na karku. Rok temu w oparciu o dane i rady z tego forum kupilem naped COMBO a poniewaz wtedy przezylem droge przez meke czytajac wszelkie testy itp teraz bogatszy o to doswiadczenie chce troche na skroty isc :D czyli wybrac model o ktorym jest najwiecej pochlebnych opinii. I tu pierwsze spostrzezenie pol zartem pol serio :D opisy nagrywarek powinny ograniczac sie do stwierdzen typu "dobra do ripowania gier" "dobra do nagrywania plytek na ps2" "niezla korekcja bledow" :D bo i tak tylko to interesuje przecietnych zjadaczy chleba ;-). </Pół żartem pół serio>I pare pytan: nigdy nie ufalem jakos specjalnie LG [no dobra wiem ze narazilem sie pewnie polowie forumowiczow :D ale taka prawda :D] ale jednak zapytam bo chyba gdzies mi umknela ta informacja: Czy LG 4163b jest CICHA? Nie mam zamiaru miec kompa z nagrywara ktora ryczy jak odrzutowiec :D [wspomniany naped COMBO tak wlasnie ryczy jak polyka plytke DVD] I jeszcze jedno czy z NEC 3520A sa jakies koszmarne problemy? wiem ze jest wątek osobny ale tez przydlugi... Chodzi o to czy moze ktos wie ze z jakas tam seria to trzeba bylo bios update-owac albo naprawde jest ogrommny problem z korekcja bledow przy odczycie CD... No i moze w konczu ktora z nich jest lepsza [potrzebuje aby byla cicha, dalwala sobie rade z wiekszoscia zabezpieczen - nie musi wszystkie idealnie lamac, no i zeby radzila sobie bardzo dobrze z odczytem plytek CD marnej jakosci :D - mam pare takich ktore tylko moj starusienki TEAK potrafi odczytywac :(] Dzieki |
Cytat:
:> |
Vizzard jak zawsze wyłapiesz niuanse...... :>
:piwo: Totus LG 4163b, Benq1620, NEC3520, Pioneer108/109. Może rzuć monetą ?? |
Cytat:
:) |
Cytat:
trzeba rzucać dwoma i to różnymi :> a na serio jak mój litek wyzionie ducha to kupię BenQ'a lub NEC'a ale to jeszcze potrwa - 2 lata gwarancji a dopiero rok mija :P edit: no jeszcze ten Goldstar :P mnie zainteresował (taka fajna duża stacja dyskietek) |
Cytat:
Pioneer... czy warto doplacac 100PLN [w porownaniu do LG] LG - trudno jest odbudowac raz nadszarpniete zaufanie BenQ - wtf :D wszyscy tak chwala a o firmie do tej pory nie slyszalem :-) Poza tym ciezko to gdzies znalezc ProLine nima, Komputronik nima... 3 najlepsze w Łodzi [cenowo i asortymentowo sklepy] nima... Wniosek? poczekac do jakiegos nowszego modelu :P Ale powaznie to bym zaryzykowal BenQ tyle ze nie bardzo jest go gdzie znalezc :( |
bo to Polska właśnie i nie ma, a następny model jest z LightScribe :D
edit: artukuł sponsorowany pewnie ale... http://www.benq.pl/awards/index.cfm?id=625 a sieć sprzedaży wygląda dość ciekawie (środek Europy dyskryminowany) http://www.benq.pl/wheretobuy/spotlocator/ |
Cytat:
|
Cytat:
:piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13. |