Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

VIZZARD 29.05.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez demek
@VIZZARD
to od dzis gowniane plyty nagrywajmy w gownianych palnikach to moze wtedy beda dzialac zawsze ;)

Warto spróbować :mruga:

BTW A jakie są teraz gówniane nośniki? :idea:

demek 29.05.2005 21:44

@VIZZARD
to od dzis gowniane plyty nagrywajmy w gownianych palnikach to moze wtedy beda dzialac zawsze ;)

ggaall 29.05.2005 21:41

hmm bo ja w goracej wodzie kapany :) ok dzieki wielkie

VIZZARD 29.05.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez demek
@VIZZARD
nie mow mi ze wina napedu

No dobra!

Więc po prostu to napiszę ...

:mruga:

Cytat:

Napisany przez namor
no co ty po minucie już chciałeś mieć odpowiedz ?

No podobno forum po przejściu na dyski SCSI działa bardzo szybko :taktak:

||

namor 29.05.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez ggaall
?

no co ty po minucie już chciałeś mieć odpowiedz ?
a tak na poważnie to twoje oczekiwania spełni 100 % nagrywarka Pioneer
model DVR 108 - który już jest trudno dostępny
model DVR 109 - ogólnie dostępny
lub najnowszy DVR 110 który dopiero wyszedł

demek 29.05.2005 21:06

@ggaall
pioneer 109d

@VIZZARD
nie mow mi ze wina napedu ze gowniana plyta przestaje dzialac po jakims czasie bo axe od verba co byla seria tez dzialaja:)

ggaall 29.05.2005 20:48

?

ggaall 29.05.2005 20:47

tytul?

witam
to moj pierwszy post na jakimkolwiek forum wiec jak cos robie nie tak to bez bicia a powoli wytlumaczyc to nie bedzie spiec ;)... mam dylemat :D hehe bo chodzi wlasnie o nagrywarke, do tej pory mialem zwyklego teac w540e dobrze sie spisywala ale cos zaczela przerwyac i ogolnie mnie juz denerwuje, wracajac do tematu szukam wlasnie czegos tez tak samo dobrego ale dvd wewnetrzne cena do 300 moze ktos mi poda jakis dobry model z ktorego mozna byc zadowolonym :) raczej chcialbym by nagrywala dvd-+dl itp itd zeby pozniej nie bylo na przyszlosc problemow ze czegos nie ma
pozdrawiam moze ktos to w ogole to przeczyta :D

VIZZARD 29.05.2005 20:47

Cytat:

Napisany przez demek
dobre nosniki (verbatim, tdk na innych dla siebie nie nagrywalem wiec trudno cos powiedziec np na temat platinum ktore tez sa dobre) - nie ma problemu plyty czytaja sie do dzis
nagrywane na axe, esperanza, titan(i)um byly czytane na poczatku potem lezaly 2 miesiace i juz ich nie czyta nic
wiec to juz chyba wina nosnika czyz nie?:)

Chyba napędu :idea:

:>

demek 29.05.2005 20:41

dobre nosniki (verbatim, tdk na innych dla siebie nie nagrywalem wiec trudno cos powiedziec np na temat platinum ktore tez sa dobre) - nie ma problemu plyty czytaja sie do dzis
nagrywane na axe, esperanza, titan(i)um byly czytane na poczatku potem lezaly 2 miesiace i juz ich nie czyta nic
wiec to juz chyba wina nosnika czyz nie?:)

greg200 29.05.2005 19:50

????
Czegoś chyba nie kumam ? Czy potrafisz mi to wyłuszczyć ?
Płyty ? Napedu ?
To moze powiedz kiedy jest wina płyty, a kiedy napedu.
I nie chce byc tu zle zrozumiany - uwazam Pionka za jeden z lepszych wypalarek / inaczej bym go nie kupił/, ale rzetelność to rzecz nadrzędna.

demek 29.05.2005 19:35

dziwne bo nie zdazylo mi sie zeby nie mogl czegos przeczytac co sam nagral.....aczkolwiek widzialem problem ze po 2 miesiacach nie mogl tego zrobic po nagraniu.....ale zaraz po nagraniu czytal wiec to raczej wina plyty

greg200 29.05.2005 18:24

Witam !! ten topic sledziłem zanim kupiłem Pionka.
Zgadzam sie z Vizzardem / a przy okazji z Demkiem równiez / - pionek nagra na kazdym nosniku / o ile go zobaczy - sic./, tyle ze nie zawsze potrafi odczytac co sam zapisał. Za to zapisuje naprawde niezle, gdyz nawet "liche" odtwarzacze czytają wszystko / łącznie z tym czego on sam nie potrafi odczytac po uprzednim nagraniu/. Nadmienie ze Pionek / DVR-109 / zobaczył jakies tam badziewne Omeg,i które dostałem od kolegi nie bedącego w temacie. Co mnie jednak ostatnio zadziwiło to fakt, ze nie mogłem odtworzyc danych nagranych na płytach TDK, przy czym zarówno LiteOn jak i LG ktore posiadam w innym kompie, widziały te płyty bez problemu.
Dodam tylko ąe problem wystąpił juz w Pionku z nowym biosem 1.50.
Ogólnie jestem zadowolony z tego Pionka - jest cichy i szybki - dobrze jednak by było zeby czytał to, co sam nagrywa.

---pozdrowienia---
Greg200

VIZZARD 26.05.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez demek
no bo nagrac nagra wszystko ale ile wynalazki wytrzymaja? - o to mi chodzilo grrr

Ahaaaaaaa ...

||

demek 26.05.2005 14:56

no bo nagrac nagra wszystko ale ile wynalazki wytrzymaja? - o to mi chodzilo grrr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31.