![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Witam. prosze o porade. Kupic Plexa 716 czy moze TDK 1616 TDK to jednak 100 zl mniej ale jezeli Plexto jest wyraznie lepszy to wole dolozyc.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Tak gdzieś z kilogram ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Witam Wszystkich
![]() Pozwolicie, że przyłączę się do dyskusji - sam mam dylemat jaką nagrywarkę wybrać. Dziwi mnie fakt, że prawie wszyscy w dziwnie "zgrabny" sposób pomijają rozważania na temat zakupu LG i cały czas zastanawiam się skąd się to bierze i gdzie tkwi przyczyna. Sam skłaniam się w kierunku LG pomimo tego, ze większość userów pisze tu o Liteon, NEC, BENQ. Dowiedziałem się kilku rzeczy na temat LG i powiem szczerze, ze bardziej one mnie przekonują niż opinie użytkowników, które często brzmią: "Wybrałbym Liteona. Sam mam Liteona, wypaliłem już 20 płytek i wszystko jest OK" Mało kto piszę o takich sprawach jak: - LG (powiedzmy GSA-4163) ma 2 lata gwarancji - to pewnie o czymś świadczy - obliczony jest na 100.000 godzin pracy - inne na ok. 70.000 - udział LG w rynku (urządzenia optyczne) to ok 60% - 40% to cała reszta - same najlepsze opinie w testach wykonywanych przez inne europejskie kraje itp. Ci którzy używają LG twierdzą, że czyta wszystko co mu się "zapoda" - moze dłużej pomyśli ale przeczyta. Podobnie jest z nagrywaniem. Do tego wszystkiego dołączę do poczytania jeszcze TEN POST Przepraszam - miałem zamiar rozpisać się trochę na ten temat ale niespodziewanie zadzwonił telefon i jestem zmuszony wyjechać. Więc może ktoś ma ochotę wypowiedzieć się na temat LG ![]() Pozdrawiam Grzegorz |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() - no i co z tego ?? To jest parametr czysto abstrakcyjny. Nie zdarzylo mi sie kiedykolwiek spotkac kogos kto powiedzialby - tak zgadza sie - moj naped przetrwal tyle ile deklaruja w MTBF. Powiem wiecej - jezeli jakas marka "chwali" sie tym parametrem to wiadomo ze nie ma nic dobrego do zaoferowania. - rotfl !! Te dane sa wrecz przezabawne ![]() Cytat:
Druga pamietna wpadka z LG i Mandrake ![]() Wracajac do tematu. Nagrywarki LG od 12x to niezle sprzety (ale nie z powodow podanych powyzej, tylko dlatego ze dobrze pala ![]() LG swoich zwolennikow ma, fakt jest ich malo, ale nie jest to naped zapomniany, tylko powiedzmy nie jest jakos specjalnie atrakcyjny. |
||
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Na forum masz tysiące wykresów, opinii, instrukcji @, zmian biosów, metod reanimacji, ect., ect. ... Na palcach ręki wymienić by rzeczy których z Litkiem zrobić nie można ![]() Cytat:
Większość obecnie sprzedawanych napędów ma taką gwarancję, np. Liteon ![]() Cytat:
![]() Na kalkulatorze? Dla mnie teoria - w ogóle niepotrzebna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To już coś! Tylko Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() |
![]() |
#9 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dwa takie same maile FAJNIE
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2003
![]() |
po kursie 0.1359 za koronę jakieś 323,50zł.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
Mimo wszystkich niepochlebnych opinii o LG jestem szczęśliwym posiadaczem GSA-4160(A300), nie mam problemu z wypalaniem, stacjonarki to łykają ,tylko Manta ma problemy- dwa te same modele, a zachowują się inaczej, ale to podobno badziewie gorsze od LG (he he). Minusy? Może ktoś zauważył, ja na razie nie. Chętnie poznam konstruktywne opinie innych o LG.
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Z płytkami radzi sobie bardzo często o wiele lepiej niż niejedna firmówka ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Nie zgodzę sie z tym, że płyty pękają tylko, czy przeważnie w napędach LG.
Sąsiadce strzeliła w Liteonie cdrw 52x24x52x (wiem, bo sam wyciągałem szczątki płyty. Napęd poszedł do piachu ![]() Swoją drogą LG ma parę niezłych nagrywarek, po prostu są też inne - może nie tyle wyraźnie lepsze, co bardziej hmmm poddające się modyfikacjom i/lub wspierające więcej funkcji. Ale jak ktoś ze znajomych pyta się mnie co kupić a wiem, że G wie o kompach to mu polecam albo NECa albo właśnie LG - są "prostsze" w użytkowaniu niż LiteOn (a już szczególnie napędy cdrw).
#14 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
nowy Pionek A09
![]() http://www.cdrinfo.com/Sections/News...x?NewsId=11982 "The drive will offer DVD-R Dual Layer compatibility through a firmware upgrade once the DVD-R Dual Layer specification has been officially approved by the DVD Forum. The write speed for selected DVD-R Dual Layer and +R Double Layer media types can also be increased to 6X through this firmware upgrade. The +RW Alliance is now finalising the +RW 8X format and the product can be enhanced to support this media through a firmware upgrade once the +RW 8X specification has been officially approved by the +RW Alliance. " 8 ) |
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Czyżby Pioneer na nowym chipie Nec'a. No to chyba mamy już 2 ciekawe napędy
![]() Teraz to będzie Nec 3520 vs Pioneer A09 vs Litek XXXX ![]()
|
|