Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2005, 00:02   #196
bart87
Bywalec

Data rejestracji: 22.12.2004
bart87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niedawno doczytałem co to jest ten bitsetting (google rulez!) i cóż.. jestem bardzo przychylny temu rozwiązaniu! A w oryginalnych firmware'ach tez dają bitsetting? Czy tylko w zmodowanych? I właściwie czy ten bitsetting ma jakieś wady? Coraz bardziej jestem za pomysłem kupienia NECa!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.01.2005, 00:27   #197
Feyd Rautha
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
Feyd Rautha w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Właśnie jutro kupuję (o ile będzie ) NEC-a 3520. Cóż, kombinowałem ostro. Pomimo, że mam już CDRW - LiteOna LTR 52327S i jestem z niego zadowolony to zdecydowałem się na NEC-a. Wydaje się być napędem najbardziej rozwojowym (zapis DVD-R DL), poza tym niezłe wyniki testów na CDRinfo.com Zobaczymy jutro jak się będzie sprawował... Dam znań
Feyd Rautha jest offline  
Stary 07.01.2005, 07:30   #198
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Nieprawda!

Na forum masz tysiące wykresów, opinii, instrukcji @, zmian biosów, metod reanimacji, ect., ect. ...

Na palcach ręki wymienić by rzeczy których z Litkiem zrobić nie można

Ja tak naprawdę znalazłem tylko jedną rzecz której na lite-on zrobić nie można a mianowicie spokojnie nagrywać płyt poza tym wszystko super ;-)

Ostatnio zmieniany przez Koolo : 07.01.2005 o godz. 09:27
Koolo jest offline  
Stary 07.01.2005, 09:06   #199
szunaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.01.2004
szunaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chcę podzielić się z wami opnią na temat NEC-a 3500
Praccuje cico
wypaliłem około 100 płyte i zepsułem 5-7 jestem zadowolony z jakości wypalonych płytek (to znacz że odtwarza na wszystkich stacionarkach a było ich sporo i firm naprawdę egzotycznych)te popsute to chyba nie była wina palnika ale ja się na tym nieznam.
Wypalałem na różnych nośnikach i wydaie mi się że te leprzych firm sa lepiej wypalone szypciej je wczytuje na stacionarnym
Zaznaczam że mnie zależało na jakości wypalanych płytek nie na szypkości dostępu ani na szypkości wypalania (choć x2 a x4 to odczuwalna różnica jak siedzisz i czekasz)
Nie wypałałem dużo CD bo mam inną nagrywarkę do CD "LG"lecz zauważyłem że NEC lepiej zczytuje płyty zabezpieczone może nie najnowszymi zab. te płyty CD co wypaliłem były ok.
Zauważyłem że płyty DVD (słabych firm)nagrane na Litku nie wiem modelu NEC żle odczytuje lecz to wina wypalenia bo DVD ROM też robi błędy
Ja ogólnie jestem zadowolony z tego napędu jeśli to komuś pomogło w wyboże to się cieszę
szunaj jest offline  
Stary 07.01.2005, 09:17   #200
Raferti
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
Raferti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam - jestem nowy (jednak od wielu m-cy przeglądam to forum). Ja dołączyłem do użytkowników Lite-On...
Co do "wojny" Lite-On vs. LG - moim zdaniem jest ona bez sensu... jednak muszę przyznać rację, iż ostatnio LG się popsuło - mój brat ma nagrywarkę LG DVD i nie powiem, aby z nią było OK... Podobnie jak z moją nagrywarą DVD w laptopie Matshita (Panasonic)... kicha..., ale może to zależy od modeli?
Raferti jest offline  
Stary 07.01.2005, 09:49   #201
dzesio
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.07.2003
dzesio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
powiem krotko: pioneer albo plextor
obecnie uzywam od ponad roku pioneera 107, szwagier ma liteona, znajomy tez. sa szybsze, dwuwarstwowe ale nie zamienilbym sie. nastepna jaka kupie to bedzie rowniez pioneer. drogo mowicie. to jest wzgledne. ja placilem ponad 600 zl za pioneera 107d. tak to porownujac to obecnie wszystko jest tanie. no dobrze juz mowie czemu: litki sa glosne i maja slaba jakosc wypalania dvd. oczywiscie mozna znalezc taki nosnik ktory bedzie sie dobrze wypalal w litku ale ta glosna praca jest DOBIJAJACA. pioneera w porownaniu z litkiem wogole nie slychac. ale sie rozpisalem a mialo byc krotko
dzesio jest offline  
Stary 07.01.2005, 09:52   #202
bart87
Bywalec

@dzesio

A czemu w swojej wypowiedzi nie uwzględniasz NECow?
Stary 07.01.2005, 10:09   #203
Raferti
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez dzesio
powiem krotko: pioneer albo plextor
A ja powiem tak - propaganda... Pierwszą nagrywarkę jaką kupiłem to była CDRW HPx2 za 1500 zł, potem Philips (2 modele), LG (4modele), Plextor x12 za 1600 zł, i na końcu Lite-On... z Lite-On CDRW byłem tak zadowolony jak z Plextora. Od 1,5 roku mam nagrywarkę DVD- Matshita (Panasonic) w laptopie. Teraz kupiłem Lite-On i podłącze pod kieszeń 5,25`` zewn. USB 2.0 do laptopa... dlaczego kupiłem - bo chcę używać płyt DL i DVD +, czego mi mój Panasonic nie umożliwia. Zawsze nagrywam na firmowych płytach -TDK, Verbatim. Wydatek 3 zł za płytę to nie tak dużo - swego czasu kupowałem Cd za 50 zł (były takie ceny) i DVD 1,5 roku temu kosztowały 15 zł - teraz ceny są śmieszne... a nagrywanie na szajsie za 1 zł to przesada - później się nie dziwić, że ktoś ma problemy...
Raferti jest offline  
Stary 07.01.2005, 10:13   #204
bart87
Bywalec

@Raferti:

A co sądzisz o Esperanzach -R/+R? Ja mam kilka takich płyt i własciwie jestem zadowolony (koszt ok. 2 PLN). Nigdy zaś nie miałem jeszcze markowych płyt, jak wielka jest różnica pomiędzy nimi a Esperanzami?
Stary 07.01.2005, 10:55   #205
Raferti
Nowy na forum

Z Esperanzami to mam mieszane uczucia... zależy od serii - powiem co prawda o płytach CD, a nie DVD - na DVD nie nagrywałem... aczkolwiek są przypadki (z tego co wyczytałem na forum) że niektóre modele nagrywarek ich "nie trawią", np. podobno mój Lite-on... a już na 100% mój Panasonic nagrywa tylko na TDK i Verbatim i EMTEC (nawet Dysanów i Platinium nie nagrywa). Także tu wiele zależy od nagrywarki jaką się posiada...

Ostatnio zmieniany przez Raferti : 07.01.2005 o godz. 10:57
Raferti jest offline  
Stary 07.01.2005, 11:39   #206
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bart87
@Raferti:

A co sądzisz o Esperanzach -R/+R? Ja mam kilka takich płyt i własciwie jestem zadowolony (koszt ok. 2 PLN). Nigdy zaś nie miałem jeszcze markowych płyt, jak wielka jest różnica pomiędzy nimi a Esperanzami?
byl temat o Esperanzach na forum Vizzard do zalozyl a wczoraj wypalilem na plexie 4 jak chcesz to zobacz w temacie plexa

z Espami to roznie byla jedne ladnie sie pala drugie gorzej - loteria

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 07.01.2005, 13:01   #207
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Koolo
Ja tak naprawdę znalazłem tylko jedną rzecz której na lite-on zrobić nie można a mianowicie spokojnie nagrywać płyt poza tym wszystko super ;-)
No tak ...

Nigdy nie zadowoli się wszystkich

Zawsze znajdzie się ktoś

Kto będzie wybrzydzał i marudził :\

VIZZARD jest offline  
Stary 07.01.2005, 14:39   #208
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiesz Vizard, ale to po części prawda.
Tyle, że o każdej nagrywarce dvd to można powiedzieć , bo każda lubi lub nie jakieś tam płyty .
No może plexom wszystko jedno co nagrywają i benqom (pod warunkiem, że optyka się nie rozleci )
Przewagą litka jest to, że duuużo ludzi go ma, jest duuużo softu do niego a i proste modyfikacje.

Raferti
Przecież Panasonic ostro wspiera DVD-R/RW. Więc czego się spodziewać przy plusach .
Stary 07.01.2005, 18:22   #209
Feyd Rautha
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
Feyd Rautha w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktoś wie, gdzie można kupić nagrywarkę NEC 3520 NIGDZIE, W CAŁEJ POLSCE JEJ CHYBA NIE MA....
Feyd Rautha jest offline  
Stary 07.01.2005, 18:27   #210
bart87
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Feyd Rautha
Czy ktoś wie, gdzie można kupić nagrywarkę NEC 3520 NIGDZIE, W CAŁEJ POLSCE JEJ CHYBA NIE MA....
A gdzie patrzyłeś? W ofercie komputronika jest na zamówienie, można zapytać o czas realizacji poprzez www (wymaga rejestracji na witrynie), poza tym pozostaje allegro i proline (choć temat proline był już w tym topicu poruszany ). Ja na razie jestem za komputronikiem, ale odczekam jeszcze z tydzień lub dwa, jak będzie pewne, że ta nagrywarka jest . Jak będziesz miał jakieś newsy - daj znać.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: