![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#196 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
Niedawno doczytałem co to jest ten bitsetting (google rulez!) i cóż.. jestem bardzo przychylny temu rozwiązaniu!
![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Właśnie jutro kupuję (o ile będzie
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Cytat:
TEAC CD-W524E NEC ND-2500A Matshita UJ-850S Ostatnio zmieniany przez Koolo : 07.01.2005 o godz. 09:27 |
|
![]() |
![]() |
#199 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Chcę podzielić się z wami opnią na temat NEC-a 3500
Praccuje cico wypaliłem około 100 płyte i zepsułem 5-7 jestem zadowolony z jakości wypalonych płytek (to znacz że odtwarza na wszystkich stacionarkach a było ich sporo i firm naprawdę egzotycznych)te popsute to chyba nie była wina palnika ale ja się na tym nieznam. Wypalałem na różnych nośnikach i wydaie mi się że te leprzych firm sa lepiej wypalone szypciej je wczytuje na stacionarnym Zaznaczam że mnie zależało na jakości wypalanych płytek nie na szypkości dostępu ani na szypkości wypalania (choć x2 a x4 to odczuwalna różnica jak siedzisz i czekasz) Nie wypałałem dużo CD bo mam inną nagrywarkę do CD "LG"lecz zauważyłem że NEC lepiej zczytuje płyty zabezpieczone może nie najnowszymi zab. te płyty CD co wypaliłem były ok. Zauważyłem że płyty DVD (słabych firm)nagrane na Litku nie wiem modelu NEC żle odczytuje lecz to wina wypalenia bo DVD ROM też robi błędy Ja ogólnie jestem zadowolony z tego napędu jeśli to komuś pomogło w wyboże to się cieszę |
![]() |
![]() |
#200 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Witam - jestem nowy (jednak od wielu m-cy przeglądam to forum). Ja dołączyłem do użytkowników Lite-On...
Co do "wojny" Lite-On vs. LG - moim zdaniem jest ona bez sensu... jednak muszę przyznać rację, iż ostatnio LG się popsuło - mój brat ma nagrywarkę LG DVD i nie powiem, aby z nią było OK... Podobnie jak z moją nagrywarą DVD w laptopie Matshita (Panasonic)... kicha..., ale może to zależy od modeli? |
![]() |
![]() |
#201 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2003
![]() |
powiem krotko: pioneer albo plextor
obecnie uzywam od ponad roku pioneera 107, szwagier ma liteona, znajomy tez. sa szybsze, dwuwarstwowe ale nie zamienilbym sie. nastepna jaka kupie to bedzie rowniez pioneer. drogo mowicie. to jest wzgledne. ja placilem ponad 600 zl za pioneera 107d. tak to porownujac to obecnie wszystko jest tanie. no dobrze juz mowie czemu: litki sa glosne i maja slaba jakosc wypalania dvd. oczywiscie mozna znalezc taki nosnik ktory bedzie sie dobrze wypalal w litku ale ta glosna praca jest DOBIJAJACA. pioneera w porownaniu z litkiem wogole nie slychac. ale sie rozpisalem a mialo byc krotko ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Bywalec
![]() |
@dzesio
A czemu w swojej wypowiedzi nie uwzględniasz NECow?
#203 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#204 |
Bywalec
![]() |
@Raferti:
A co sądzisz o Esperanzach -R/+R? Ja mam kilka takich płyt i własciwie jestem zadowolony (koszt ok. 2 PLN). Nigdy zaś nie miałem jeszcze markowych płyt, jak wielka jest różnica pomiędzy nimi a Esperanzami?
#205 |
Nowy na forum
![]() |
Z Esperanzami to mam mieszane uczucia... zależy od serii - powiem co prawda o płytach CD, a nie DVD - na DVD nie nagrywałem... aczkolwiek są przypadki (z tego co wyczytałem na forum) że niektóre modele nagrywarek ich "nie trawią", np. podobno mój Lite-on... a już na 100% mój Panasonic nagrywa tylko na TDK i Verbatim i EMTEC (nawet Dysanów i Platinium nie nagrywa). Także tu wiele zależy od nagrywarki jaką się posiada...
Ostatnio zmieniany przez Raferti : 07.01.2005 o godz. 10:57 |
![]() |
![]() |
#206 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() z Espami to roznie byla jedne ladnie sie pala drugie gorzej - loteria
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#207 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nigdy nie zadowoli się wszystkich ![]() Zawsze znajdzie się ktoś ![]() Kto będzie wybrzydzał i marudził :\ ![]() |
|
![]() |
![]() |
#208 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Wiesz Vizard, ale to po części prawda.
Tyle, że o każdej nagrywarce dvd to można powiedzieć ![]() ![]() No może plexom wszystko jedno co nagrywają i benqom (pod warunkiem, że optyka się nie rozleci ![]() Przewagą litka jest to, że duuużo ludzi go ma, jest duuużo softu do niego a i proste modyfikacje. Raferti Przecież Panasonic ostro wspiera DVD-R/RW. Więc czego się spodziewać przy plusach ![]()
#209 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Czy ktoś wie, gdzie można kupić nagrywarkę NEC 3520
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Bywalec
![]() |