![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
mozesz podjac decyzie jak chcesz tania nagrywarke to proponuje benq (dobra jakosc nagrania) jak drosza to plexa(clasyka nagrywania
) a jak lubisz grzebac w biosie i sprzecie to litka(najlepszy do kabinowania ) a jak chcesz nagrywac rownomiernie to nec'a(nagra prawie wszystko) chyba ze chcesz byc w clanie to LG jesli chcesz zaimponowac to kup sobie pionka 109
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
Dobre podsumowanie legion Z racji ze wlasnie dzis padl moj wiekowy LG ced8080B, przystepnej ceny i chyba najbardziej adekwatnych do moich wymagan osiagow w poniedzialek w moje lapska prawdopodobnie wpadnie NEC 3520A.
Zastanawiam sie jeszcze czy lepszym wyborem nie bedzie LITE-ON SOHW-1673.... Co wy o tym sadzicie - Ktora spawarka jest wyborem optymalnym ?? (Do poniedzialku mam czas na podjecie slusznej decyzji...) ps. Czytalem sporo opinii o NEC-u min. test na http://twojepc.pl/artykuly.php?id=dw...ntakt&strona=1 o LITE-ON nie czytalem prawie nic stad moje watplwosci. Szale na strone NEC-a przechylilo nagranie plyty DL zakonczone sukcesem. Wie ktos moze jak z tym jest w LITE-ON ?? Pozdro ---neo-one--- 8 ) Ostatnio zmieniany przez neoone : 20.03.2005 o godz. 02:25 |
|
|
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BenQ 1620 i masz większego bolaka jak każdy
kto ma kupić; a może 1625 z LightScribe? ?ale i LG nie jest głupi a i tak za rok bedzie starym złomem jak wszystko. |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze bardziej wszystko mi sie pomieszalo hehehe BenQ jakos nie budzi mojego zaufania, LG wlasnie mi sie posypalo i chyba mam jakis uraz
wiec ogranicze sie raczej do NEC_a i LITE-ON-a co wedlug was bedzie lepszym wyborem ... Sprzet ma mi sluzyc pare latek (wielu plyt nie wypalam) Zalezy mi glownie na jakosci i mozliwie dobrej obslodze DL (moim zdaniem technologia z przyszloscia)
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
o paru latkach to można zapomnieć.
moja nagrywarka liteon 812S rok temu była wypasionym sprzętem (dalej działa świetnie ale co to za staroć )jak tak stawiasz sprawę to bierz neca. no chyba , że jak pisał @Legion (mniej więcej) chcesz mieć trochę rozrywki to litka. |
|
|
|
|
#6 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
plextora --------plextora
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
zorg a kto do tego dopłaci?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
no to PIONEERA
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Poczytalem jeszcze troche i Lite-ON odpada, na polu walki zostaje tylko NEC do ktorego dolaczyl Pioneer, tylko ta cena 100zl drozszy
Wiec nowe pytanie - Warto 100 do Pioneera doplacic
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
E, przecież Pionek 109 wykorzystuje czipy Neca. To nie lepiej już brać orginał? Ja czekam za nowym biosem dla -DL i wsparciem dla CDSpeed. Jak sobie z tym poradzą to może się zdecyduje na 3520A
|
|
|
|
|
#12 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.03.2005
![]() |
Witam
mam problek jak większość mianowicie co kupić za palnik. Posiadam nagrywarke cd LG GCE-8240B i jestem z niej zadowolny bo pracuje bez problemowo od jakis 4 lat. I teraz mam mały dylemat po przeczytaniu tego forum, upatrzyłem sobie palnik LITEON SOHW 1673s ale z opini wynika że potrzebuje "specyficznego traktowania" ( kombinacje z biosami itp.) więc mój wzrok padł na LG GSA-4163B. Jakos bardziej kusi mnie litek ale chciałbym wiedzieć czy z nim jest więcej kombinowania niż nagrywani cz jak sie raz wszystko poustawia to jakos idzie? Nie jstem wielkim maniakiem nagrywania i głównie nagrywał bede dane z dysku a nie filmy do odtwarzania na stacjonarnym dvd. Chciałbym wie uzyskać porade dotycząca który z tych 2 palników wybrac, ewentualnie może jeszcze liteon SOHW 1653s
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Z litkiem to jest ciekawie. Jak pokombinujesz, dobierzesz bios + nośniki to hula jak ta lala
. I to jest w sumie dobry wybór. ALE jak nie chcesz dotykać się / kombimować z biosami, za bardzo dobierać płyt (ewentualnie zależy Ci na nagrywaniu dvd-r) itp. to: Benq, LG, Nec, Pioneer (droższy), Plextor (jeszcze droższy). [Kolejność alfabetyczna]. A tak na marginesie - na każdej stronie tematu jest to napisane
|
|
|
#15 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Witam! Mam zamiar kupić sobie nagrywarkę DVD LG GSA 4163B i mam w tej sprawie pytanie. Posiadam taką płytę główną - czy podłącze do nie niej bez problemu tą wypalare LG?? Ile SD ramu będę potrzebował na spokojne wypalanie?? (mam 384 czy to wystarczy??)
|
|
|
![]() |
|
|