![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Cytat:
NEC 3520
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W "CHIP Testy" w kategorii nagrywarek dvd wygrała.... no jak myślicie ?
Oczywiście że LG GSA-4163b 8 ) |
|
|
|
|
#3 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Przyszedl naped (LG)
Narazie chodzi jak zloto. |
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hihi a kto z normalnych ludzi sugeruje sie testami w chipie ,pc world domputer, albo w innym komputer swiecie??Przeciez to pic na wode> nagrywarke wybiera sie wedlug wlasnych preferencji i w ciemno, bo nawet najlepsza nagrywarka moze okazac sie totalnym szajsem, jesli sie trafi na zly firmware, zly model, jakas trefna partie.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
To po co fora internetowe, portale o tematyce nagrywarek, gazety lub czasopisma Oczywiście każdy podejmuje decyzję na własne ryzyko wybierając dany model nagrywarki, jednak warto PRZECZYTAĆ np.opinie, testy itd. ale to tylko dla nienormalnych......
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Opinie tak, ale wdzisiejszych czasach testy nie sa obiektywne, czesto test napedow sa sponsorowane
|
|
|
|
|
#8 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
No to mamy np. takie zestawienie z cdrinfo.pl:
Jakiej firmy nagrywarki DVD używasz (jeżeli masz więcej niż jedną, wybierz preferowaną): LiteOn: 3198 - 41.39 % LG: 1322 - 17.11 % NEC: 1286 - 16.64 % Pioneer: 346 - 4.48 % Plextor: 299 - 3.87 % itd. No wiec zgodnie z zasada prawa wolnego rynku, najlepszy jest LiteOn (bo wkoncu kto kupowalby kiepski sprzet...) Macie jeszcze jakies ciekawe zestawienia z gwiazdkami, cyferkami i smiesznymi obrazkami
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
[QUOTE=pawelblu]No to mamy np. takie zestawienie z cdrinfo.pl:
Jakiej firmy nagrywarki DVD używasz (jeżeli masz więcej niż jedną, wybierz preferowaną): LiteOn: 3198 - 41.39 % LG: 1322 - 17.11 % NEC: 1286 - 16.64 % Pioneer: 346 - 4.48 % Plextor: 299 - 3.87 % itd. No wiec zgodnie z zasada prawa wolnego rynku, najlepszy jest LiteOn (bo wkoncu kto kupowalby kiepski sprzet...) Że jest ich duzo wcale nie oznacza ze sa najlepsze. Swego czasu po polskich drogach jezdzilo duzo maluchow, polonezow itd..... |
|
|
|
|
#11 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
widze ze zbyt duzy skok myslowy ) - tak samo jak to ze LG wygralo test chipa od razu nie znaczy ze jest super-hiper.LG jest dobra nagrywarka, ale nie wiem dlaczego teraz dla odmiany pojawil sie tu tak duzy lobbing LG, wykorzystujacy takie argumenty jak test cipa. ...
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Cytat:
No moze troche sie zagalopowalem. Wysoka liczba uzytkownikow sprzatu lite-on moze byc spowodowana ich cena. Po drugie na forum jest masa uzytkownikow lite-on ktorzy mowia ze sprzet jest ok, co zacheca kolejnych do ich kupna. Natomiast wystarczy jedna opinia kogos kto nie mial doczynienia z lg, a mowi ze sprzet jest do bani - taki komentarz zniecheca 15-20 osob. Gdy kupowalem swoja nagrywarke (skusilem sie na lg gsa 4163b z tego powodu ze moj sprzet lg gce 8240b dziala bezawaryjnie juz prawie 3 latka-a wypalil niemalo), w 4 sklepach (na 7) w moim miescie nie mieli lg 4163b. Na pytanie "dlaczego?" sprzedawcy odpowiedali ze lite-on jest tanszy. Doslownie na sile wciskali mi ten sprzet nie podajac argumentow "za". Ja nie mowie ze lite-on jest do bani a lg the best- nie mam porownania. Pozyjemy zobaczymy, jak padnie lg to moze skusze sie na lite-on. Narazie jestem zadowolony z tego co mam. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Ja nie mam, ale kolega wyzej pewnie cos znajdzie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Nagrywarki DVD LiteOn'a wg. mnie były bardzo dobre, wręcz bdb
ale modele pokrewne 832 oraz oczywiście sam 832. Od modelu 1633 to już równia pochyła w dół. Szkoda, ale teraz jak bym miał wybrać lg4163 vs liteon1673 to bez wahania wybrałbym 4163, mimo że to lg.
|
|
|
#15 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
"mimo że to lg." .....
czlowieku poczytaj sobie na forum to sie dowiesz ze na LG prawie skarg nie ma , spotkalem sie jedynie z jednym przypadkiem na forum ze lg poszlo do wymiany....a reszta tyczyla sie konfiguracji komputera .to o czyms swiadczy(!)pozatym z NEC'ami trzeba sie bawic biosami pozdroawiam
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
![]() |
|
|