![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Najciekawsze jest w tym wszystkim to, że współprca LG z Hitachi'm wyszła LG na dobre, natomiast współpraca Samsunga z Toschibą raczej wyszła Toschibie bokiem, a Samsung jaki był taki jest......
Oktawian_15 Jak już cytujesz i odpowiadasz to cytuj pełne zdanie a nie fragment zdania wyrwany z całości i z kontekstu. Jakby nie było moja wypowiedź o LG była pozytywna, jesli nie b. pozytywna a sugerujesz, jakbym go prawie opluł.....
|
|
|
#2 | ||
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2005
![]() |
Cytat:
http://www.chip.pl/arts/kth/kth_129332.html (co prawda nie mam pojęcia co to za płyty bo nigdy takich w ustach... tzn. w czytniku nie miałem- no ale nie czyta) Cytat:
Wiem że akurat przy tym modelu NECA 3520a nie dostaję żadnych instrukcji, driverów i innych chitów ale żeby coś trzeba z jakimiś "biosami"?
|
||
|
|
|
|
#3 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z jakimi biosami? ![]() A tak w ogóle to przecież nagrywarki nie mają biosów ![]() Tylko płyty główne je mają ![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
LG wypala bardzo dobrze. Jest jednak małe "ale".
O ile można uznać jakość wypalonego nośnika za wysoką przy błędach PI/PIF to błędy Jitter już nie powyżej 4x. W/g Nero przekraczają dopuszczalne 12%. Cały czas testuję LG 4163B i moje i na innych forach wyniki pokrywają się. W testach opisywanych w miesięcznikach PC nie sprawdza się zapisanych nośników na błędy PI/PIF i Jitter. A szkoda. ![]() LG nie zwraca błędów PI/PIF i Jitter. Więc nic nie wiadomo o jakości nagranych płytek, jedynie czy jest poprawny transfer. A to za mało. To dotyczy większości testowanych napędów. Również nie podajemy czasów dostępu testowanych płytek. A są znaczne różnice. To też jakość i rozwiązania konstrukcyjne mechanizmu. Dlaczego pomijany ? Dzisiaj zadając mi pytanie o napęd odpowiadam zdecydowanie BenQ 1620. ![]()
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 31.03.2005 o godz. 19:48 |
|
|
|
|
#5 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
BenQ 1620 ma jak dla mnie 1 wielką zasadniczą wadę - dostępność. Jeśli nie uznaje się zakupów via internet, to jest praktycznie nie do dostania. W sklepach patrzyli się na mnie jakbym się z wariatkowa urwał...
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
Witam
Kupilem Pionnera 109 tak ja radziliscie, ale jakiego Firmware wgrac? 1.40? 1.17? pozdro |
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
Jak wgrac ten firmware?
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
a wogole czytales post @pawlablu ![]() Cytat:
Ostatnio zmieniany przez legion : 31.03.2005 o godz. 22:58 |
|||
|
|
|
|
#9 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
z tym "biosem" to dalem d.....
chodzilo mi o Firmware oczywiscie ![]() pozdrawiam
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wiec z lg zauwazylem u kolegi duzy problem, mam neca 3520 bios u7 jak widac w podpisie, nagralem plyte z bitsettingiem +r na -rom, wkladam do lg, plytka sie cichutko uruchomila weszlismy do katalogu glownego, hdzie jes plik setup (to byla gra) klikam dwa razy na niego i .... i nic
.Nie wiem co jest tego przyczyna, ale zostawia jakis niesmak.Moze to przez bitsetting, ale watpie. Co do zabawy biosami/firmware'mi to ja nie widze w tym problemu, ryzyko jest, to jest fakt, ale czy do benqu nie ma fw?? Tez sa bo kazdy naped ma jakies ograniczenia, nec np riplocka, zreszta lg tez chyba ma, w kazdym razie tak sie zachowuje przy ripowaniu filmow na dysk jakby mial.Co do benqu, to sie nie wypowiadam, bo nie widzialem tej nagrywarki na wlasne oczy, a czy dobra to tez by sie okazalo w praniu, bo kazdy system jest inny i sprzet tez dziala w nim inaczej. Na neca nie narzekam ![]() Co do plyt 800 i 870 czy tam tylko 870, nec nie nagrywa i nie odczytuje takich plyt, ale to jest nagrywarka dvd i sluzy do palenia plyt dvd a nie jakis tam wynalazkow (dlaczego wynalazkow, bo sie nie przyjely i ceny sa z kosmosu, prawie jak z DL) |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2005
![]() |
Noo kurczę, może uda mi się namówić ojca na tego plexa716
zawsze może vat odliczyć i już będzie kosztował mniej niż 4 stówy. A czy rzeczwyście jest tak dużo lepsiejszy od NEca 3520a? Z tego ci widzę to jest... no jest lepsiejszy jest to było tylko pytanie retoryczne...
|
|
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kup sobie pineera 109d bo za wiele gorszy od plexa nie jest w nagrywaniu w odczycie jest juz zle..;]
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
Panowie pomozcie wybrac mi pomiedzy NEC 3520A vs LG 4163B
jak byscie mogli, podajcie krotkie argumenty
|
|
#14 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Cytat:
. Dodam jeszcze, że używam tej nagrywarki w dość słabym kompie a można powiedzieć, że w kompie który jest zalecany przez producenta jako minimum do tej nagrywarki i działa bardzo dobrze .
|
|
|
#15 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lg ma ten plus ze mozna nagrywac dvd ram i jesli nie trafisz na model ktory sie bedzie psul to posluzy ci dlugo a co do neca to bedzie pewnie lepszy bo jest na tym samyk ukladzie co pioneer 109
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
![]() |
|
|