![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://www.benq.pl/products/DVDRewri...fm?product=526 Testy modelu 1640 obecnie nie potwierdzają tak wysokiej jakości wypalania jak przy modelu 1620. To sprawa rozwojowa.... zobaczymy jak będzie przy następnych biosach. Podobnie było z modelem 1620. Od biosu B7P9 stał się obecnie najlepiej zapisującym napędem przy unikalnej metodzie zapisu. To nie oznacza, że wypala wszystko idealnie. Taki napęd nie istnieje. Jednak możliwość sprawdzenia jakości płytki na błędy TE/FE i dobraniu odpowiedniej prędkości nagrywania w zależności od jakości nośnika w większości przypadków daje ostatecznie wysoką jakość i ocenę powyżej 95/100 (w/g Nero) przy prędkości skanowania 8x i ECC 8/8. I kompletny test jakości nagranej płytki na błędy PI/PIF, PO i Jitter. I choć nie jest to doskonały profesjonalny sposób doboru płytki to opisywana metoda bardzo pomaga. ![]() Polecam wypróbowany i wszechstronnie przetestowany model BenQ 1620. ![]()
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
a ja sie przypomne
![]() jak sie ma benq 20pro do20 i do 40 ![]() i co z ta cena na ebayu? |
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Jak wgrać wszystko w temacie BenQ 1620. O różnicach 1640 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1349
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
Cytat:
![]() i teraz 2 rzeczy - czyli 20pro i 20 to to samo, a roznia sie biosem? tzn, nie oplaca sie brac pro tylko zwykla i wgrac bios od pro? - piszesz w poscie, ze warto brac sprawdzona 20, ale ja osobiscie czekam na wejscie 40, cena 20 powinna spasc, a jesli 40 bedzie w dobrej cenie to wezme 40 i poczekam chwile na nowe biosy, poki co potrzebuje naped, a nie czytnik do benchmarkow sadze, ze nawet na standardowym biosie bylbym w miare zadowolony
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Może po będzie jaśniej. ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Oto odpowiedź z BenQ Polska
"Witam, Nagrywarka 1640 bedzie dostepna pod koniec przyszlego tyg. w firmie AB-Wroclaw www.ab.pl Pozdrawiam, Maciej Dzidzik BQPL" Mam taką nadzieję, że dotrzymają słowa
Ostatnio zmieniany przez xpx : 04.07.2005 o godz. 12:34 |
|
|
|
|
#7 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
kolego a po co ci ten DVD-RAM
jak jest malo popularny
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Cytat:
Mam tylko jedno pytanie: czy warto kupować DVD-ROM do odczytu, czy Pionek ma tak dobry odczyt, że nie warto nic innego kupować?
Ostatnio zmieniany przez cdrinfo888 : 07.07.2005 o godz. 14:26 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
W sklepie polecają Asusa, ale w testach piszą, że robi dużo błędów przy odczycie audio.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Bez przesady - lepiej kupic druga nagrywarke i sie pobawic troche ...
Dokupowanie DVD-ROMu jest IMO bez sensu. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2004
![]() |
Witam i powiem wow 92 strony topica pzyznaje sie pzeczytalem z 2-3 od konca zaduzo tego w kazdym razie jutro jade zakupic nagrywarke mam 255zl co mi polecicie bo sie zgubilem jak spojzalem http://www.ckznak.pl/index.php?cid=232 na te nagrywareczki i sie pzyznam nie wiem jaka wybrac
chce taka aby nie psula mi co 2 plytke :/ poniewaz mialem zakupiona nagrywarke samsunga - WRITEMASTER czy jakos tak i nie dziala od samego poczatku lol a dopiero po 1 miechu zaczolem uzywac i zjazylem ze jest bebe a gwarancji nie moglem znalesc wiec poszlo troska sianka w blocie no ale koniec oftopa czekam na szybkie i konkretne odpowiedzi dziekuje.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
![]() ![]() |
No to od początku.
Każdy chwali swoją. ![]()
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zreszta mozna sie pokusisc o selekcje negatywna: Asus to OEM Pionka Benq (1625) nie miesci sie w cenie Gigabyte to jakis OEM (pewnie LiteOn lub NEC) i drogi HP to tez jakis OEM, a LS i tak za drogi Plextor za drogi Toshiba ma za duzo wspolnego z Samsungiem. Zostalo: Asus/Pionek (nie wiem co lepsze) LG LiteOn NEC Osobiscie LG, choc do NECa i Pionka nic nie mam. LiteOn jako pierwsza nagrywarka moze troche zrazic ... szczegolnie teraz jak konkurecja jest bardzo dobra ... |
|
|
|
![]() |
|
|