Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.08.2005, 15:13   #1
MZiol
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2004
MZiol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sonon
Odpowiedni marketing sprawił, że inne, nie gorsze palniki zostały nieco w cieniu.
jaki marketing

gdzie

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.08.2005, 09:43   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mariushek
... Zapomnialem dodac, ze uwielbiam testowac plytki, jestem maniakiem jakosci zapisu i poprawnwj korekcji ;-)
no to tylko benek lub litek jezeli jestes takim maniakiem testu plytek
Cytat:
Napisany przez cdrinfo888
To dziwne, bo jeszcze dwa-trzy tygodnie pemu wszyscy krzyczeli żeby brać i Pioneera. Ja kupiłem i uważam, że jest OK.
ja dalej tak mowie ze pionek jest porzadna konstrukcja i wielu produceta brakuje tej solidnosci wykonania

Ostatnio zmieniany przez legion : 04.08.2005 o godz. 09:48
legion jest offline  
Stary 04.08.2005, 20:56   #3
MZiol
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2004
MZiol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Stary 07.08.2005, 03:13   #4
mariushek
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2003
mariushek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Warto kupic Benqa 1640 bez gwarancji w nizszej cenie np 120 PLN ?
Stary 07.08.2005, 07:26   #5
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mariushek
Chyba warto jak ktoś lubi ryzykować, albo nie ma więcej kasy, ale można dołożyć 50 zł i mieć z 24 mieszięczną gwarancją - też warto
Stary 07.08.2005, 10:02   #6
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mariushek
kolega @kowanski ma racje lepiej miec gwarancje jak nawali to ci wymienia wtedy na nowego
legion jest offline  
Stary 07.08.2005, 12:05   #7
cloudior
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2005
cloudior w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy mógłby mi ktoś poradzić jaka nagrywarka DVD (choć może lepsza będzie CD...nie wiem licze na Was ) będzie nadawała sie najlepiej do wypalania płyt audio (z formatu SHN i FLAC) ?? - szukam najlepszej jakości - będe używał nośników Verbatim Pastel od TY.

Myślałem o Pioneerze DVR-109 - lecz w tej chwili jestem totalnie ogłupiony po przeczytaniu wielu opinii i recenzji.
Powtarzam interesuje mnie głównie nagrywanie AUDIO, sporadycznie DVD - nie bede bawil sie overburning, DVD-DL..etc. Stawiam na jakość i trwałość.

Z góry bardzo dziękuje za porady!!
cloudior jest offline  
Stary 07.08.2005, 12:14   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez cloudior
Czy mógłby mi ktoś poradzić jaka nagrywarka DVD (choć może lepsza będzie CD...nie wiem licze na Was ) będzie nadawała sie najlepiej do wypalania płyt audio (z formatu SHN i FLAC) ?? - szukam najlepszej jakości - będe używał nośników Verbatim Pastel od TY.

Myślałem o Pioneerze DVR-109 - lecz w tej chwili jestem totalnie ogłupiony po przeczytaniu wielu opinii i recenzji.
Powtarzam interesuje mnie głównie nagrywanie AUDIO, sporadycznie DVD - nie bede bawil sie overburning, DVD-DL..etc. Stawiam na jakość i trwałość.

Z góry bardzo dziękuje za porady!!
no to tak:

Nie Kupuj:

1. Samsunga
2.Toshiby
3. Liteona
4. dziwnych wynalazków

Pioneer był bardzo dobrym pomysłem, chociaż powiem sobie BenQ
ed hunter jest offline  
Stary 07.08.2005, 12:55   #9
cloudior
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
no to tak:

Nie Kupuj:

1. Samsunga
2.Toshiby
3. Liteona
4. dziwnych wynalazków

Pioneer był bardzo dobrym pomysłem, chociaż powiem sobie BenQ
No to chyba skuszę sie na tego Pionka...jakoś Benq do mnie nie przemawia....bardzo dziękuje za porade!!
cloudior jest offline  
Stary 07.08.2005, 13:23   #10
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez cloudior
Jeśli chodzi o najwyższą jakość nagrywanych płyt audio to z nagrywarek DVD polecam Plextora 716A - posiada technologię VariRec, która ponoć w jakiś sposób pozwala poprawić jakość nagranych płyt Audio. Ale dokładnie nie wiem o co chodzi Poczytaj gdzieś o tym więcej jeśli Cię zainteresuje...
sonon jest offline  
Stary 07.08.2005, 23:17   #11
cloudior
Nowy na forum

Plextor za drogi....poza tym w testach nie wypada tak rewelacyjnie...i do tego jako czytnik ma podobno czasem problemy...biorę Pioneera DVR-109 - za taką kasę nic lepszego nie kupię... DZIĘKI ZA PORADY!!
cloudior jest offline  
Stary 08.08.2005, 20:21   #12
DEFFCON
Bywalec

Data rejestracji: 10.09.2002
DEFFCON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja niestety odradzam Pionki !!!!!!!
Niestety ta firma wedlug mnie zeszla na psy robi tak liche nagrywarki ze szkoda pisac !!
mam juz druga i jest to samo po pewnym czasie nie widzi plyt , nie chce nagrywac i kasowac dvdrw , co gorsza nie jest w stanie nagrac plytki mniej niz x6 speed !!!!!!!!!
jesli mu wkladam x4 to moge zapomniec aby wogole ja ruszyl !!!!!
pali all ale powyzej x6 !!!!!!!
niestety mialem 2 sztuki pionka starego teac i obecnie uzywam Nec z ktorego jestem zadowolony i przymierzam sie jeszcze do kupna Plextora !!!
moze to wina ze pale duze ilosci plytek ale jesli moja nagrywarka nie wytrzymuje 2 lat gwarancji to chyba cos nie tak ??
pzdr............
DEFFCON jest offline  
Stary 08.08.2005, 20:33   #13
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez DEFFCON
a ja niestety odradzam Pionki !!!!!!!
Niestety ta firma wedlug mnie zeszla na psy robi tak liche nagrywarki ze szkoda pisac !!
mam juz druga i jest to samo po pewnym czasie nie widzi plyt , nie chce nagrywac i kasowac dvdrw , co gorsza nie jest w stanie nagrac plytki mniej niz x6 speed !!!!!!!!!
jesli mu wkladam x4 to moge zapomniec aby wogole ja ruszyl !!!!!
pali all ale powyzej x6 !!!!!!!
niestety mialem 2 sztuki pionka starego teac i obecnie uzywam Nec z ktorego jestem zadowolony i przymierzam sie jeszcze do kupna Plextora !!!
moze to wina ze pale duze ilosci plytek ale jesli moja nagrywarka nie wytrzymuje 2 lat gwarancji to chyba cos nie tak ??
pzdr............
Ja też nie polecam Pionka z tych właśnie powodów
Stary 08.08.2005, 20:58   #14
tronki5
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.08.2005
tronki5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,jestem tu nowy i nie ukrywam,że pisze tu tylko i wyłącznie dlatego,aby zweryfikować swój wybór,ew.spytać co kupić Do rzeczy,przeglądając rożne oferty nagrywarek dvd natrafilem na tą nagrywarke LG http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16457
Co sądzicie o tej nagrywarce?Z tego co przeczytałem w komentarzach,to jedyną jej wadą jest długi czas dostępu.Jeżeli nie polecacie mi jej,napiszcie dlaczego.Może polecicie mi coś innego?Moje kryteria:

-przede wszystkim musi byc b.cicha...ultra cicha
-odczytuje mocno skatowane płytki
-nie ma problemu z nagrywaniem nawet na najtańszych płytkach
-dobry serwis
-sprzęt mało-awaryjny
-niezawodność pracy
-szybki dostęp i szybkie nagrywanie
- i to cudo współczesnej techniki w wersji BOX kosztować max. może 220-250zł.
Pozdro i czekam na jakieś propozycje/opinie

Ps.Czytałem troche o tych nagrywarkach ale te cale cyferki,oznakowania...ech...
tronki5 jest offline  
Stary 08.08.2005, 21:16   #15
bratpit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.12.2002
bratpit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja polecam Pioneery... Zaczalem od A03, po drodze byl A05, pozniej 107, 108 i aktualnie 109 i z zadna nie bylo problemow... A nawet jesli sa, to po to Pioneer daje gwarancje 2 letnia zeby korzystac -- podobnie jak Plextor, czy inne firmy. Tak wiec, to ze trafiles 2x pod rzad na egzemplarz ktory sie popsul nie znaczy od razu, ze Pioneer produkuje beznadziejne nagrywarki.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: