![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BenQ
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() 1.Mowilem o tym forum a nie o ogolno europejskim czy tez us ![]() 2.Nie koniecznie zalezy w jakim sklepie kupujesz ja kupie ci liteona i zrobie z niego plexa wstarczy zobaczyc jakosc nagrania plyty przez liteona a testowana przez plexa ![]() 3.Kolego obudz sie czy ja gdzies napisalem ze liteony sa lepsze to wy spece od LG powiedzielisci ( pare postow wyzej) ze one sa najlepsze ![]() 5.Tak lepsze pod wzgledem twoim a nie calosci patrzysz na swojego LG i sie podniecasz jaki to ty sprzet posiadzasz ktory ma korekcje szybki r.i.p jasne mozliwosc nagrywania nawet na mediastore ![]() ..... ja moge bardzo dlugo i czas mnie nie dogania bo nie mam LG oj przepraszam jednak mam ![]() p.s rozsmieszyles mnie tym niesamowicie :- korekcji błędów (odczytu) - szybkość ripowania zapraszam tu : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=46&pp=15 i tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=47&pp=15 oraz: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=47&pp=15 Ostatnio zmieniany przez legion : 17.08.2005 o godz. 14:35 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
A Ci dalej to samo....
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
mam wiadomość:
nie kupuje na razie nowej nagrywarki, tylko zostaje przy swoim litku 812, który jest teraz HP 530r. ![]() decyzję podiąłem pomimo posiadania wolnych 3 stów, które mogę przeznaczyć na nowy palnik - po prostu po co zmieniać coś co działa? jak mnie ktoś przekona to kupię nagrywarkę jeszcze disiaj. ![]() edit: za piętnaście minut wychodzę, więc proszę szybko
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 17.08.2005 o godz. 12:25 |
|
|
|
|
#5 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
sprawa jest niebezpieczna - będę w pobliżu sklepu z BenQami
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
' to koniecznie zaopatrz sie w egzemplarz. Tylko szukaj takiego ktory ma najwieksze dziurki wylotu powietrza z boku, bo inaczej jak to mawia slawekj mozesz zapomniec o nagrywaniu ![]() A co do LiteOn vs LG to mialem juz litki 411, 451, 1213 i teraz dostalem z programu partnerskiego 1673. LG jeszcze nie mialem, ale jezeli prawda jest to, jak go opisuja posiadacze i serwisy internetowe, to jest lepszy. Z tych co ja mialem najlepiej spisywal sie 451 bez podkrecen. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 17.08.2005 o godz. 13:06 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
zobaczymy
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
Cytat:
Po pierwsze! do znudzenia bede powtarzał ze porównuje litka i lg takie jak wyszły z pieca! porównywanie zmodowanego Liteona do orginalnego LG jest kompletnym nonsensem i niedorzecznością, rozbawiasz mnie tym kompletnie ![]() Po drugie nigdy nie twierdziłem ze LG jest the best, tylko ze o niebo lepsze od Liteona (DVD-RW, nie mylić z CD-RW). Sam miałem wczesniej litka i neca i oba poszły do serwisu, litek nie wypalał tak jak trzeba az w koncu padł a nec chodził jak kosiarka (pozatym nie obsługiwal booktype). Jako iż w prolinie nie mają pioneerow i benqow a plextor jest za drogi kupilem LG i zero problemow. Po trzecie Moim zdaniem chierarchia jest nastepująca: 1. Plextor 2. Pioneer 3. Benq 4. LG ... ... na reszte odpowiem którko i zwięźle: jak tylko ktoś z moich znajomych kupi liteona zrobie testy ich obu i wrzuce na forum, puki co wszyscy co mieli Liteny pozbyli sie ich.
Używam 1. Laptop - IBM T41p, Pentium M 1400, 1GB RAM, Radeon 7500, Seagate 5400.3 2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20 -------- Ostatnio zmieniany przez juicepp : 17.08.2005 o godz. 16:12 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2005
![]() |
Pionieer DVR-110 czy BenQ DL DW 1640 ??
Najwieksza roznica pomiedzy tymi nagrywarkami to tryb transmisji (interfejs). W przypadku Pionneer'a ATA100, w przypadku BenQ ATA66.
Potrzebuje (a moze w koncu nalezy sie zaopatrzyc w nagrywarke DVD ) zakupic na dniach, poki rodzice daja kase ![]() z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam grasiu |
|
|
|
|
#13 | |||||
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
p.s ty lepiej nie biesz sie za porownanja kup sobie chipa i to ci wystarczy ![]() Cytat:
niezle kolego sam zapedzasz sie w kozi rog ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#14 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
nie było dzisiaj w tym sklepie http://www.artland.com.pl/htdocs/index.php?kat=_63 BenQa (będą jutro, box 1640 - 205 zł) więc w innym kupiłem sobie NECa ND-3540A oem za 190 zł (podpuściliście mnie chyba do kupienia sobie nagrywarki
) no i będą testy.i tyle na razie.
|
|
|
|
|
#15 | |||||||
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
Cytat:
zostały wyprodukowane (wyszły z pieca), przynosimy taki kupiony sprzęt ( w tym przypadku nagrywarka dvd LITEON, wkładamy płyte mediastore x52 i... Liteon moze ją nagrać max x16 (to chyba rozumiesz bo to proste przecież ) Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Liteon w niczym nie jest lepszy od LG. Cytat:
)LG nie jest mistrzem, pisałem o tym wczeniej. Zanim kupiłem swoje LG spędziłem na czytaniu for i testów na temat nagrywarek dvd napewno więcej czasu niż Ty przesiedziałeś na języku polskim. Ukształtował mi na tej podstawie następujący ranking: PLEXTOR PIONEER BENQ LG ... i dlatego zakupiłem LG bo nie chciało mi się szukać Pioneera i Benqa, a Proline był pod nosem (czytaj "w pobliżu"), wcześniej mialem Liteona i Neca i oba padły, ale zanim padł Liteon, troche go potestowałem i nie chciał nagrywać z max prędkościami tanich cd, a z porysowanymi sobie kiepsko radził. Za to LG czyta te cd bardzo dobrze (te z którymi Liteon sobie nie radził). Cytat:
nie każdy potrafi sobie zrobić z nagrywarką co sam zrobiłeś (lub ktoś CI pomógł) każdy benchmark robi się na podstawie nowych niezmodowanych urządzen (chyba ze porównujemy Liteona niezmodowanego do zmodowanego by zobaczyc roznice), a Ty porównujesz urządzenie zmodowane do niezmodowanego (modowanie = przerabianie) Cytat:
Ci po oku nie jeździ?JAk juz wcześniej wspominałem jak tylko dorwe Liteona postaram sie porobić dokładne testy i przyrównać je do LG i wstawić na forum zeby przytrzeć nosa cwaniakom którzy naciachali postów wstawianiem kilkudziesięciu postów naraz, jeden pod drugim(jakby nie umieli edytować postów ) i myślą ze są spoko (pisane prostym językiem zeby niektórzy zrozumieli, bo jak widać niektórzy przesadzają z Piwem ) Pozdrawiam wszytskich forumowiczów! EACE:
Używam 1. Laptop - IBM T41p, Pentium M 1400, 1GB RAM, Radeon 7500, Seagate 5400.3 2. Blaszak: INTEL CORE 2 DUO E8500 3,16GHZ, GIGABYTE GA-P35-DS4, PCX EVGA 8800GTX 768/384 1,8GHZ, PATRIOT DDR2 2*2GB 800 LLK CL4, SEAGATE 500GB 32MB SATA ST3500320AS, LG GH-20LS10 SATA BLACK LIGHTSCRIBE, SHARKOON REBEL 9 VALUE BLACK B/Z, MODECOM VOLCANO 750W, MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION PL 64BIT OEM, NEC LCD20WGX2 PRO SILVER/BLACK MONITOR LCD 20 -------- Ostatnio zmieniany przez juicepp : 17.08.2005 o godz. 20:15 |
|||||||
|
|
![]() |
|
|