![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1411 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...4&postcount=47 zwlaszcza 3 ostanie linijki ![]() ale mozesz poczytac sobie caly temat bo jest ciekawy na temat 109: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51901 Ostatnio zmieniany przez legion : 11.07.2005 o godz. 09:18 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1412 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1413 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Obudową zbudowaną w technologii plastra miodu, redukującą wibracje urządzenia. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1414 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2005
![]() |
Witajcie !! Jestem zupełnie zielony z tego tematu, ale bardzo chciałbym Was prosić o radę. Chciałbym sobie kupić nagrywarkę DVD. Mam parę pytań, mogą się Wam one wydać głupie, ale naprawdę nie mam o tym pojęcia. Myślę np. o DVD SONY RDR-GX210.
1. Czy np. taka nagrywarka może być wykorzystana do przegrywania z videa i odwrotnie. 2. Czy można sobie wybrane nagrane sceny dowolnie wycinać . 3. Czy ustawiając ShowView mam gwarancję, że nagra mi się tylko wybrany program, czy również np. reklamy 4. Czy można oglądać na niej filmiki w formacie avi , DivX? 5. Ile mniej więcej kosztuje czysta płytka DVD i czy można nagrywać też na zwykłe cd(nie tylko na dvd0)? Z góry wielkie dzieki za odpowiedź. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#1415 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Tak, ale nie bezpośrednio.
2. Tak, to nie zależy od nagrywarki. 3. Zdecydowanie nie, reklamy też się z reguły nagrają. 4. Tak. 5. Bardzo mało,nawet poniżej złotówki (niższa cena, nizsza jakość) oczywiście CD też można palić. Witaj na forum. ![]() ![]()
![]() |
#1416 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nie wiem czy wziales poprawke na to ze jest to nagrywarka DVD typu stand-alone. Coprawda nie znam tego sprzetu, ale po niektorych dopowiedziach wnioskuje ze mogles tego nie wziac pod uwage ...
|
![]() |
![]() |
#1417 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Fakt, nie wziąłem, mea culpa...
![]() |
#1418 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2005
![]() |
Chodzi mi konkretnie o tą DVD SONY RDR-GX210.
http://www.maximedia.pl/?c=nagrywark...sony_rdr_gx210 1. Co to znaczy nie bezpośrenio? 2. Na tej można? Wow, nie myślałem, że aż tak szybko będzie odpowiedź! Dzięki! Proszę jeszcze o odpowiedź na te pytania. Nie mam też pojęcia co to znaczy ***8222;Funkcje kopiowania Program Dubbing, One Touch Dubbing, Advanced Program Dubbing ***8222;, w ogóle większości pojęć nie znam z tej strony, którą podałem. Pozdrawiam !! p.s i co to znaczy ten stand-alone? |
![]() |
![]() |
#1419 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. od ok.1zł do ok.20zł w przypadku DL. Proszę bardzo.Pomogłem ? 8 ) |
|
![]() |
![]() |
#1420 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1421 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Wczoraj wreszcie kupiłem Pioneera DVR 109 XLA1 z biosem 1.4. Na razie powiem tyle: jest naprawdę solidnie wykonany i bardzo cichy. Ponieważ nie mam narazie żadnego softu nic więcej powiedzieć nie mogę. Zastanawiam się natomiast co oznacza "A1" w nazwie modelu i czym się różni od "A09", który chciałem kupić.
Przy tej okazji miałbym dwie prośby: 1. o pomoc w upgradzie biosu (zastanawiam się czy trzeba mieć do tego celu jakiś soft. 2. o polecenie jakiegoś doprego darmowego playera dvd (mam WIN XP Pro) Z góry dziękuję i pozdrawiam. ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2005
![]() |
...a co koledzy polecicie za około 200zł na dzień dzisiejszy ?? normalna nagrywarka dvd dla uzytku domowego... nie znam się na tym za bardzo, więc pytam ekspertów od tego
![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
1) www.pioneer-eur.com wejdz w products a potem w nagrywarki i model 109d a potem juz znajdziesz co trzeba ![]() 2) windows media player ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
#1424 | |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1425 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2005
![]() |
Witam wszystkich forumowiczów. Przeczytałem niemal cały temat i nadal nie mam pojęcia jaką nagrywarkę kupić. Każdy poleca co innego. Czytam testy, ale czesto wyniki nic mi nie mówią. Sugeruję się jedynie opiniami użytkowników i na ich podstawie chciałbym wybrac spośród następujących modeli.
1. LG GSA-4163B. Chyba bardzo popularna, dużo pozystywnych opini, pierwsza w ankiecie na CDRinfo, trzecia w teście Chip. Najtaniej znalazłem za 194zł. Miałem nagrywarke CDRW tej firmy i byłem z niej bardzo zadowolony. Również z serwisem nie miałem problemów, gdy nagrywarka padła na skutek usterki zasilacza. 2. Pioneer DVR-109. Dużo pozytywnych opini. Podobno słaba kompatybilność nagranych nośników z nagrywarami innych firm. Raczej słaba ocena w tescie Chipa. Mimo tego często poleca się ten model. Cena 219zł. 3. BenQ DW-1640. Czytałem, że sporo osób czekało na ten model. Trudno znaleźć opinie na jego temat natomiast czytałem sporo dobrego na temat nagrywarek BenQ. No i pierwsza w teście Chipa. Cena 196zł. Chiałbym wydać nie więcej niż 220zł. Nagrywarka posłuży głównie do archiwizacji danych. Będzie to jednak mój jedyny napęd optyczny, a więc powinna bezproblemowo odczytywać CD, DVD, nagrane na innych wypalarkach. Jeżeli chodzi o samo nagrywanie to jestem w stanie dopłacić kilka groszy i nagrywac na firmowych nośnikach TDK, Verbatim itp, tak więc "możliwość" wypalania na najtanszych płytach nie jest niezbędna. Cicha praca jest dla mnie dość ważna. Bardzo proszę o jakąś radę. Może polecicie coś od NEC***8217;a. Chociaż znajomy ma 3520 i imo strasznie szumi przy odczycie CD. Inny kolega niedawno kupił LiteOna i już kilka razy odwiedzał serwis. Czy test Chipa jest wiarygodny i miarodajny? Bardzo liczę na pomoc. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
|
|