![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() |
![]()
Witam,
Zakupilem nagrywarke Liteon'a tak jak w temacie. Nie mam problemów z nagrywaniem płyt DVD- lub + R. Problem występuje jedynie w przypadku nagrywania płyt DVD + RW. Nie sprawdzałem DVD-RW. Zaznacze może że robiłem reinstalację Nero 6.6.0.3 gdyż takowa tylko posiadam. A teraz opisze problem: Chcę utworzyć nowa kompilację. Wybieram pojedyncza sesja i wrzucam pliki które chcę nagrać (w tym przypadku filmy avi po 700 MB kazdy). Jeżeli wrzucę więcej niż dwa filmy to na 100 % bez wyjątkow wyskakuje błąd zapisu w losowych momentach. Jak rozpoczne multisesję to owszem moge nagrywac pliki na DVD+RW ale w ten sposób ze najpierw nagram jeden plik avi potem kończe zapis plyty i kontynuuję sesje dorzucam następny plik avi. Choc i tutaj tez zdarzy się taki błąd ale o wiele rzadziej. Podejrzewam dwie rzeczy ustawienie napedu DVD jako master (teraz mam jako slave, mam jeszcze nagrywarkę CD) oraz ponowne zainstalowanie Windowsa XP (bez service packów). Ale jakby ktos mial jakiś pomysl to prosze mi napisać. I jeszcze jedno moja nagrywarka obsługuje DVD+RW i powina nagrywać z prędkością x8 a w nero mam tylko opcję x4. Nie mogę jej nawet zmiejszyć. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|