![]() |
Cytat:
8 ) |
Cytat:
|
Shrink vs. CCE
sprawa dla mnie prosta ....
daje film do Shrinka ... wyżucam wszystko zostawiam lektora i napisy polskie, jak wchodzi wszystko do 85% to dla mnie ok ... wypalam, jak nie ... wskakuje na DVD2DVD-R i CCE ... poczekam i tyle. Chociaż ostatnio ALeksander zajął mi w Shrinku 92% ale obraz tracił ostrość, no i zmuszony byłem poświęcić od 22:00 do 4:30 na DVD2DVD z CCE i jest miód ... ale tylko kiedy trzeba !!!!!!!!!! jakbym miał wszystkie filmy meczyc CCE to by mi 24 godzinnej doby brakło ... pozatym komp stoi nie ruszany :spie: pzdr |
Kot Ci bajek naopowiadal ze Ci dzwiek przesunie? NIgdy nic takiego mi sie nei zdarzylo, a jakosciowo deklasuje konkurencje - wole poczekac i miec wymiot :-D!
|
No to poczytalem i... jednak DVDShrink zostaje. Jak mam czekac na obrobke iles godzin i bawic sie w ustawiania przy ktorych nie wiadomo czy nie przesunie dzwieku, to wole to jednak jeszcze Shrinka, jakosciowo jednak nie jest tak zle z nim.
|
Cinema Craft Encoder, jest to rzecz komercyjna (płatna) :kasa: i do ściskania filmów potrzeba jeszcze dodatków, np. DVD2DVD-R
Tu jest przykład |
Napisaliscie cos CCE... jaka jest tego pelna nazwa aby poszukac?
|
Cytat:
|
czyli lepsza korekcja bledow...
|
Cytat:
|
Po prostu uszkodzona płytka przy odtwarzaniu w tym miejscu może wystąpić lekkie przecięcie, albo i nawet to nie, pewne klatki nie zostaną odtworzone (czego w praktyce prawie nikt nie zauważy) natomiast - mam takie wrażenie - dvdshrink traktuje film jako dane, nie może przeczytać i koniec zabawy. Co do reszty programów się nie wypowiadam bo nie lubię dublowania i/lub podwójnej roboty więc nie korzystam (pomijam cce, ale to inna klasa), a co do jakości to - po wywaleniu menu, dodatków i zbędnych ścieżek dźwiękowych - tak na oko w 95% przypadków (filmów) jest wystarczający, ale to moje zdanie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wspomniano tu chyba o AnyDVD możliwie najnowszej wersji i do pary najnowszy DVD Decrypter
jak to mówi staropolskie przysłowie - Co dwa rippery, to nie jeden. ;) PS. oj nie ładnie Monica robi, nie ładnie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:11. |