![]() |
Niestety DVD Decrypter zrzuca ten film tylko do pewnego momentu a potem error i koniec zabawy......
|
Cytat:
|
Przy zrzucaniu alcoholem pokazuje błąd odczytu plików crc i niestety pomimo, że film zrzuci się na dysk i z dysku można go obejrzeć ale tylko do 58 minuty. A płytka jest w idealnym stanie bez jednej ryski.
|
monica !! to co w koncu ? z ta wypozyczalnia :przybij5:
zmielilas ten film czy nie ? a moze dlatego ze to robota dla :pompki: :pompki: :pompki: |
Cytat:
Cytat:
|
nie no Panowie! Nie porownujmy w ogole CCE do Shrinka bo to wrecz nie przystoi ;) Najlepszy transkoder nie moze sie umywac do najslabszego enkodera, a dlaczego... bo jedno to transkoder a drugie to enkoder (to moja opinia) Jesli chodzi o menu, to w najnowszej wersji VobBlankera jest fajna opcje (experymentalna w chwili obecnej) - Motion2Still (poczytaj tutaj dzieki ktorej mozna dokonac konversji w latwy sposob z menu dynamiczne w statyczne... robi wrazenie - zamias ~700MB wychodzi ~20MB... calkiem mile ;)
Pozdrowionka BTW - ja naprawde nie mam nic do osob ktore uzywaja shrinka... skoro nie widza potrzeby zeby korzystac z CCE, ProCodera czy chocby calkiem niezle radzacego sobie (juz w chwili obecnej) HC - darmowego enkodera :) Do tego DVD-RB wspolpracujacy z ww encoderami (i nie tylko)... a jesli ktos ma ochote wspomoc jdobbs'a (10$) i otrzymac wersje pro otrzyma mozliwosc "movie only", "movie and menu without extras", i "movie, menu and still extras"... calkiem zachecam :) |
Filmy sie zgrywa DVD decrypter + AnyDVD ktore lamie zabezpieczenia :)
|
porysowana plyta?;] pozatym juz clonedvd robi duzo lepiej
|
Ja ostatnio wziełam z wypożyczalni film A Man Apart z Vin Dieslem, ale nie dał się niczym zegrać, ani Shrinkiem, ani DvDecrypterem, ani Alcoholem, ani DVDxCopy 3.2.1 Platinum :smutny:
|
Ja ostatnio wzie :smutny: łem z wypożyczalni film A Man Apart z Vin Dieslem, ale nie dał się niczym zegrać, ani Shrinkiem, ani DvDecrypterem, ani Alcoholem, ani DVDxCopy 3.2.1 Platinum
|
Ja ostatnoi wziąłem z wypożyczalni film A Man Apart z Vin Dieslem, ale nie dał się niczym zegrać, ani Shrinkiem, ani DvDecrypterem, ani Alcoholem, ani DVDxCopy 3.2.1 Platinum
|
Mirek-1977 ma rację! DVD Shrink to naprawdę przyzwoity program. Nie dość, że bardzo prosty w obsłudze, to i jeszcze bardzo szybki. Wystarczy włożyć płytkę z filmem i po 20 minutach mam gotową kopię :). Jeśli chodzi o jakość, to powiedzmy sobie szczerze, że przy kompresji nie niższej niż 70 % zauważalnej utraty jakości nie widać. A przecież można tak "pokombinować", że zamiast 70% będzie to powiedzmy 90, a wtedy to już naprawdę z lupą w ręku i na siłę trzebaby szukać jakichś różnic w stosunku do oryginału. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że są lepsze narzędzia, ale te raczej służą profesjonalistom albo zapaleńcom, którzy chcą za wszelką cenę wyciągnąć z filmu wszystkie "soki". Pozostałym (czyli podejrzewam większości), którym zależy na szybkiej kopii, bez zbędnych bajerów, na pewno taki DVD Shrink wystarczy.
|
dajmy na to taki film "Człowiek w ogniu" trwa 140 minut i po przerobieniu go Shrinkiem jakość jest taka sama jak na oryginale
a dlaczego? bo po wybraniu ścieżki wideo, 1 ścieżki audio i 1 wersji napisów film zajmuje zaledwie 4,23 GB a tak na poważnie film robiony Shrinkiem oglądany w telewizorze z odległości nie wskazuje na to żeby jego jakość zmieniła się znacząco czy nawet w ogóle w porównaniu do oryginału a zdesperowany nie jestem jak wcześniej pisałem jestem usatysfakcjonowany jeśli byłoby inaczej sięgnąłby po inne zarzędzie CCE używam również ale tylko do DivX/XviD -> DVD tutaj ma czym się popisać |
Mirek-1977 : jestes chyba mocno zdesperowany i wmawiasz sobie ze przy 120 minutowym filmie nie widzisz roznicy... A wracajac do pierwszego posta : pojawilo sie cos lepszego - nazywa sie toto CCE ;-D!
|
DVD Shrink nie jest najlepszy ale nie jest najgorszym syfem
powiedziałbym, że jest satysfakcjonujący ja wykonuję kopie swoich filmów wybierając do video jedną ścieżkę audio (oryginalną) i jedną wersję napisów - polskie dodatki są na oryginale a że zaglądam do nich o wiele rzadziej niż do filmu więc ich nie kopiuję menu wywalam bo w przypadku pojedynczej ścieżki dźwiękowej i jednej wersji napisów kopiowanie go jest pozbawione sensu jeśli mam filmy które może oglądać młodsze pokolenie umieszczam dodatkowo lektora ale menu i tak idzie w odstawkę bo to niepotrzebna strata czasu wydłuża się oczekiwanie na film co innego mieć 5 filmów a co innego 50 - przebicie się przez menu doprowadza do szału DVD Shrink radzi sobie z większością zabezpieczeń jest darmowy i w przypadku filmów trwających 120 - 140 min jakość obrazu od oryginału jest nieodróżnialna do tego jest szybki to nie jest syf a do najlepszego mu troche jednak brakuje jest SATYSFAKCJONUJĄCY |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56. |