Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DVDShrink (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvdshrink-51724/)

demek 01.05.2005 13:14

od kiedy shrink jest najlepszy? toszto najgorszy syf wg mnie ;/

ikar39 01.05.2005 11:28

-

ja uzywam dvd shrika i IC i jest ok

Mirek-1977 29.04.2005 16:07

Cytat:

Napisany przez melag
Moje propozycje:

1.\ TMPGEnc DVD Author - b.dobry program, można "wyciąć" dodatki, ścieżki dźwiękowe, wstawić własne menu. 8 )

2.\ Nero recode - ahedowski dvdshrink

3.\ Nero vision express + plugin-y - dziecinnie prosty w obsłudze, niezłe efekty.

jak kiedyś przepóściłem film DVD przez TMPGEnc DVD Author to mi "wyciął" napisy
został tylko obraz i dźwięk
no to go sobie obejrzałem, nie ((

Salem 29.04.2005 12:17

A ja tam wole DVD ReMake + Instant Copy i nie bardzo wiem czego można chceć więcej. Jak dla mnie to taki kompromis pomiędzi jakością a czasem.

Pozdrowienia
Salem

melag 29.04.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez BelYaal
tylko klone pojedzie Ci ze wszystkim, a mi biega o takie ciut wieksze mozliwosci edycyjne, czego zalazki ma DVDShrink... tzn.
Obetne sobie niektore wersje jezykowe, zarowno dzwiekowe, jak i tekstowe.. to ok.
Ale czasem sadodatki, ktorych nie chce miec, wiec w DVDShrinku mozna jedynie przewalic caly film.
A ja bym sie upieral, aby miec i menu i film, tylko bez dodatkow, gdy to zrobie przewalajac menu i film (REAUTHOR) to oczywiscie menu juz nie dziala.
I wlasnie o to mi biega... widzialem kiedys opis jak to robic, ale bylo tam tzreba sciagnac tyle narzedzi i tak sie bawic, ze sie odechciewa tego.

Moje propozycje:

1.\ TMPGEnc DVD Author - b.dobry program, można "wyciąć" dodatki, ścieżki dźwiękowe, wstawić własne menu. 8 )

2.\ Nero recode - ahedowski dvdshrink

3.\ Nero vision express + plugin-y - dziecinnie prosty w obsłudze, niezłe efekty.

PIOTR34 29.04.2005 11:43

Cytat:

Napisany przez BelYaal
tylko klone pojedzie Ci ze wszystkim, a mi biega o takie ciut wieksze mozliwosci edycyjne, czego zalazki ma DVDShrink... tzn.
Obetne sobie niektore wersje jezykowe, zarowno dzwiekowe, jak i tekstowe.. to ok.
Ale czasem sadodatki, ktorych nie chce miec, wiec w DVDShrinku mozna jedynie przewalic caly film.
A ja bym sie upieral, aby miec i menu i film, tylko bez dodatkow, gdy to zrobie przewalajac menu i film (REAUTHOR) to oczywiscie menu juz nie dziala.
I wlasnie o to mi biega... widzialem kiedys opis jak to robic, ale bylo tam tzreba sciagnac tyle narzedzi i tak sie bawic, ze sie odechciewa tego.

To CloneDVD2 powinno Ci wystarczyć.

icemac 29.04.2005 11:41

w clonedvd2 zrobisz to samo (wywalisz sciezki dziekowe, dodatki, napisy itp.) jak dobrze skumalem o co ci biega

BelYaal 29.04.2005 10:57

icemac 29.04.2005 10:37

ja tam "jade" od poczatku "kopie bezpieczenstwa" clone dvd2 i anydvd i jest wporzo

P.S.
a jak jest wporzo to :spoko:

BelYaal 29.04.2005 10:25

ok. google. ale tez wiedziec czego szukac trzeba. goggle wywalic mi moze duzo, tylko chodzi mi o Wasze doswiadczenia, a nie ciemna strone jedynie widziec pozostanie.
DVDShrink byl mi druhem wielkim, lecz brakowalo w nim paru spraw, wiec pytam Was cy nie znacie oby lepszego czegos, co mi przed oczami sie nie pojawilo jakos

icemac 29.04.2005 10:22

mozesz sobie robic "kopie bezpieczenstwa" na hdd :>

jak chcesz wiedziec wiecej to google twoim druhem jest :taktak:

BelYaal 29.04.2005 10:15

DVDShrink

Czy do robienia kopi bezpieczenstwa filmow, nadal jest to najlepsze, czy pojawilo sie cos z wiekszymi mozliwosciami (mowie tez o opcji zmiany 8.5GB na 4.5GB)

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47.