![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Mam cyberhoma 462, a przez kilka dni mialem okazje testowac emperora2, wiec postaram sie o obiektywizm:
zalety Emperora w porownaniu z ch462: -wiekszy, wygodniejszy pilot ( ale jakosc i tak pozostawia wiele do życzenia) -o wiele lepszy soft, bardziej rozbudowany, wiele przydatnych funkcji, -konfiguracja napisów znacznie lepsza niz w ch462 (wysokość, polożenie, czcionka, kolor) -polskie osd -odzczytal mi divxa Jackass z ktorym ch462 mial problemy wady: -mimo wszystko gorsza jakość obrazu ( tu widać przewage Zorana) -po zapodaniu mu okolo 30 plyt przy okolo 20 odtwarzacz wpadal w straszne wibracje, przy kilku plytach to sie wręcz filmu nie dalo oglądać , 3 metry od odtwarzacza i warkot jak cholera, te "najglośniejsze" plyty pakuje w ch462 i ...absolutna cisza, trzeba przylożyc ucho do odtwarzacza żeby usyszec delikatny szum, (ja do sklepu, wymiana na drugi egzemplarz .... to samo, pewnie jakas wada produkcyjna....) -nieprawda jest że emperor2 lyka wszystkie pytki, kilkanascie filmów divx jakie szly na ch462 tu stawaly dęba , ch462 tez nie wszystko lyka ale jednak % wiecej niz emperor l reasumując: jak by nie te okropne wibracje to Emperor2 bylby naprawde godnym polecenia odtwarzaczen ( za taką kase), jak w Prinsie poprawią (poprawili) mechanikę to bedzie (jest) super odtwarzacz. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2005
![]() |
Witam wszystkich. Kilka dni temu nabyłem opisywany powyżej odtwarzacz Manta Emperor 2. Przez pierwsze dni zachwycałem się jego możliwościami, aż tu nagle :
jest wizja, jest fonia - nie - jest tylko część fonii, gdyż słychać dzwięki otoczenia a nie słychać dialogów. Zapomniałbym o najważniejszym - odtwarzałem oczywiście płytkę CD z filmem chyba w DivX. Sprawdziłem jeszcze kilka filmów, które miałem nagrane wcześniej na CD-kach.Część z nich da się odtworzyć poprawnie a część podobnie jak to opisałem - bez dialogów. |
![]() |
![]() |
#48 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#49 |
Nowy na forum
![]() |
Witam wszystkich. Kilka dni temu nabyłem opisywany powyżej odtwarzacz Manta Emperor 2. Przez pierwsze dni zachwycałem się jego możliwościami, aż tu nagle :
jest wizja, jest fonia - nie - jest tylko część fonii, gdyż słychać dzwięki otoczenia a nie słychać dialogów. Zapomniałbym o najważniejszym - odtwarzałem oczywiście płytkę CD z filmem chyba w DivX. Sprawdziłem jeszcze kilka filmów, które miałem nagrane wcześniej na CD-kach.Część z nich da się odtworzyć poprawnie a część podobnie jak to opisałem - bez dialogów. |
![]() |
![]() |
#50 |
Master Flamaster
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
a nie dzieje ci sie to przypadkiem w filmach z dzwiekiem 5.1? jakie masz podlaczone glosniki?
Philips 109B50 Logitech Wingman Formula Force GP NEC ND-3520A DVD-RW DL + i - Gigabyte GA-P35-S3, Intel Core 2 Duo 4400, DDR2 6GB 800MHz, nVidia GeForce 8800GTS 640MB, Seagate baracuda 40GB + WD 320AAKS, NEC ND-3520A + LG GH22, Hitachi DVD GD-7500, |
![]() |
![]() |
#51 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Napewno się tak dzieje
Cytat:
Z moich badań na tym cudem techniki wynika, że czyta różne szajsowate płyty, ale nijak nie udało mi się zmusić manty do czytania płyt nagranych przez samsungi ts-552u oraz ts-552b. Cięło niemiłosiernie nawet na markowych płytach. Płyty palone na liteonie czy nec'u idą bez zająknięcia. To by było na tyle, jeśli chodzi o moje doświadczenia w tej kwestii. Maszynka jest godna polecenia, choć cudem nie jest. |
|
![]() |
![]() |
#52 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki P_M_. Rzeczywiście należało przełączyć parę ustawień w opcjach dźwięku. Dokładne instrukcje znalazłem wg zaleceń "esem-a" na stronie: http://www.manta.com.pl/forum/viewtopic.php?t=295 - I tobie dzięki - "esem"
![]() Pozdrawiam Stary67 |
![]() |
![]() |
#53 |
Nowy na forum
![]() |
Witam raz jeszcze. W opisach dotyczących Manty Emperor 2 czytałem o płynnym "przewijaniu" na podglądzie. Wprawdzie funkcja "slow" działa, lecz "przewijanie" do przodu skutkuje szybszym lub wolniejszym przeskakiwaniem obrazu. Czy to normalne ?
|
![]() |
![]() |
#54 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
A dlaczego to pytanie zadajesz tutaj ![]() Mam Mantę ale nawet nie chce mi się sprawdzać tego: pytaj fachowców: www.manta.com.pl 8 )
![]() |
#55 | |
Master Flamaster
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Cytat:
Philips 109B50 Logitech Wingman Formula Force GP NEC ND-3520A DVD-RW DL + i - Gigabyte GA-P35-S3, Intel Core 2 Duo 4400, DDR2 6GB 800MHz, nVidia GeForce 8800GTS 640MB, Seagate baracuda 40GB + WD 320AAKS, NEC ND-3520A + LG GH22, Hitachi DVD GD-7500, |
|
![]() |
![]() |
#56 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
|