Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.11.2003, 22:36   #16
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nulek
WinXP ma często problemy z DMA. Najlepiej w Menadżerze Urządzeń usuń 811S i zrestartuj system. Wykryje on wówczas ponownie 811S. Upewnij się, że tryb DMA dla Lite-Ona jest włączony. Przy okazji możesz sprawdzić, czy DMA jest aktywne dla innych napędów (o ile masz takie w kompie) i twardego dysku. Oczywiście warto sprawdzić ASPI i podłączenie Master/Slave, jak radzili koledzy.

Nulek
ja właśnie w wielkiej księdze testów chipa wyczytałem, by na czas flashowania tryb dma wyłączać. jak to sie ma do rzeczywistości, nie wiem.
JarasMSR jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.11.2003, 08:45   #17
0rson
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.10.2002
0rson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam ...

to chyba boot-code ... czesc epromu ktora pozostaje niezmieniona na wypadek zlego wgrywania ...

cya

Andy Dufresne [Skazani na Shawshank]
0rson jest offline  
Stary 01.12.2003, 20:14   #18
voytecku
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.11.2003
voytecku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
liteon811 już działa

Cytat:
Napisany przez Nulek
WinXP ma często problemy z DMA. Najlepiej w Menadżerze Urządzeń usuń 811S i zrestartuj system. Wykryje on wówczas ponownie 811S. Upewnij się, że tryb DMA dla Lite-Ona jest włączony. Przy okazji możesz sprawdzić, czy DMA jest aktywne dla innych napędów (o ile masz takie w kompie) i twardego dysku. Oczywiście warto sprawdzić ASPI i podłączenie Master/Slave, jak radzili koledzy.

Nulek
Wielkie dzięki za pomoc. problem udało się rozwiązać. okazało się, że z momentem zainstalowania w systemie sterownika/programiku VIA MiniPortDriver (taki małe "coś" do ustawiania trybu, w jakim mają pracować urządzenia podpięte pod kanały IDE), nagrywarka przestawała nagrywać. teraz liteon śmiga i wypala dosłownie wszystko i cd, i dvd. jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. /voytecku
voytecku jest offline  
Stary 07.12.2003, 20:01   #19
dulanek
OldBoy

Data rejestracji: 07.12.2003
dulanek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Flash`owałem 411s na 811s i po całym zabiegu migała bez przerwy żółta diódka.Napęd był wykrywany oczywiście jako 811s .Całą operację wykonywałem pod WinXP.
Po analizie pod edytorem HEX wynika, że faktycznie te kilka magicznych znaczków pozostaje jak było.Wniosek nasuwa się, że trzeba powalczyć z zabezpieczeniem .
Ciekaw jestem kto będzie pierwszy Rosjanie czy Polacy(a może jeszcze ktoś inny) w złamaniu zabezpieczenia dla Liteon`a 411s .
Bardzo ciekawą sprawą jest to, że wątki na zachodnich forum związane z tą przeróbką są szybko blokowane -ciekawe dlaczego??.
dulanek jest offline  
Stary 10.12.2003, 00:22   #20
mercurio
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.12.2003
mercurio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez dulanek
Ciekaw jestem kto będzie pierwszy Rosjanie czy Polacy(a może jeszcze ktoś inny) w złamaniu zabezpieczenia dla Liteon`a 411s .
Bardzo ciekawą sprawą jest to, że wątki na zachodnich forum związane z tą przeróbką są szybko blokowane -ciekawe dlaczego??.

Ja obstawiam Rosjanow oni wszystko pierwski cracuja tak samo jak z przerobkami radka 9500@9700 oni byli pierwsi jezeli pamiec mnie nie myli.A fora blokowane pewnie dlatego ze siedzi pewnie jakas grupa pracownikow z liteonow i czyta najwieksza fora na siwiecie a pozniej dostaja cos w postaci e-majla ze jesli nie zablokuje danego topicu to zaoferuja im sprawe w sadzie tak samo mial moj koles.
mercurio jest offline  
Stary 04.01.2004, 01:51   #21
dulanek
OldBoy

Data rejestracji: 07.12.2003
dulanek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No słyszałem o tym.
btw.Ruscy w kosmosie też byli pierwsi
dulanek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: