Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2005, 22:14   #16
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
tytusdezoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lobo80
Mam dokładnie ten sam problem z tą różnicą że wcześniej nagrywałem na tych samych płytach (Esperanza) i nie było problemów Jeśli ktoś zna jakąś sztuczkę jak to naprawić to H.E.L.P.
Może i nagrywałeś ale pewnie kto inny był producentem nośnika , sprawdź to programem DVDinfo pro.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2005, 00:18   #17
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Może i płyty są słabe ale w parze z tą nagrywarką to całkowita klapa.
Na takich płytach to dobrze palą NECi i Pioneery czasami BENQ inne raczej mają zawsze problemy a w szczególności LITEON.
jest dokładnie tak jak piszesz
Stary 03.02.2005, 15:09   #18
yacek _b
Bywalec

Data rejestracji: 19.01.2005
yacek _b w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety jak już wielu powiedziało na tym forum z esperami litki mają kłopoty ( zwłaszcza z - ) , plusu śmigają ( przynajmniej u mnie ) . Jeżeli palisz film to warto dołożyć te 60-70 gr i kupić tdk , verbatima czy platinium ( + czy - ) i masz problem z głowy a film na dobrym nośniku . Dane , jpg to możesz sobie zapodać jakiegoś szajsowatego + ( a'la hipermarket ) .pozdr.
yacek _b jest offline  
Stary 03.02.2005, 15:33   #19
facet z litkiem
Bywalec

Data rejestracji: 03.02.2005
facet z litkiem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A się dziwnie czuję

Bo mam litka 1653S od jakiegoś czasu, w temacie wypalania jestem świeży, w supermarkecie kupiłem najtańsze płytki, wypalam i... mam zero problemów. A wypalałem już bardzo różne rodzaje danych. A to wszystko jeszcze pod Win98SE. No i wszystko mi czyta. Moze ja za głupi jestem i czegoś nie widzę?
facet z litkiem jest offline  
Stary 03.02.2005, 15:57   #20
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez facet z litkiem
Bo mam litka 1653S od jakiegoś czasu, w temacie wypalania jestem świeży, w supermarkecie kupiłem najtańsze płytki, wypalam i... mam zero problemów. A wypalałem już bardzo różne rodzaje danych. A to wszystko jeszcze pod Win98SE. No i wszystko mi czyta. Moze ja za głupi jestem i czegoś nie widzę?
Faktycznie, twoje odczucia co do niepewności

Są jak najbardziej uzasadnione

Facet z Litkiemi i to bez problemów?

Toż to tylko krok od linczu

BTW Fajowy nick!

( Chyba, że to znowu legion? )

VIZZARD jest offline  
Stary 03.02.2005, 16:32   #21
CrimeSon
..::free your mind::..

Data rejestracji: 30.01.2002
CrimeSon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs up

Cytat:
Bo mam litka 1653S od jakiegoś czasu, w temacie wypalania jestem świeży, w supermarkecie kupiłem najtańsze płytki, wypalam i... mam zero problemów.?
Wiesz co ? - mam dokładnie takie same spostrzeżenia - nagrywam, nagrywam.......i ZERO problemów - wszystko ładnie pieknie - nic złego sie nie dzieje - jedyne założenie które z góry przyjąłem było takie - wypalaj człowieku na dobrych nośnikach jeżeli chcesz ujrzeć swoje dane za kilka lat - tego sie trzymam i jest GIT - pozdrawiam wszystkich 8 )

DVD-RW LiteOn 1653S (CSTR), DVD-RAM LG 4167B (DL11), CD-RW Plextor 4012A (1.06)
DVD-ROM Pioneer 105 (1.33), CD-ROM TEAC 52X, CD-ROM SCSI Nec 466 (1.26)
CrimeSon jest offline  
Stary 03.02.2005, 18:01   #22
yacek _b
Bywalec

@facet z litkiem , nie jesteś głupi , po prostu palisz , patrzysz jest git i tyle , nie interesują cię jakieś wykresy itp. I powiem ci , nie jesteś sam ....
yacek _b jest offline  
Stary 03.02.2005, 18:38   #23
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co do esperanzy to niestety (a moze "stety") sie z Wami nie zgodze

Ok, sa plyty i serie gorsze i lepsze, ale przed kupnem wiekszej ilosci jakichkolwiek!!! plyt wystarczy zerknac na forum

Dzieki temu nie ma pozniej niespodzianek w stylu: mam 1000 plyt blupop i cos nie chce mi dzialac

Wystarczy poczytac i w razie potrzeby zapytac

A co do esperek to potrafia sie one bardzo ladnie nagrywac (pawelblu - dzieki )
Dołączone obrazki
File Type: png Esperanza AML 4x - Benq B7T9.png (27.7 KB, 60 oglądane)
File Type: png Esperanza AML 4x - nec 2510 fw v3-2Harry.png (26.8 KB, 54 oglądane)

Boger jest offline  
Stary 03.02.2005, 18:56   #24
facet z litkiem
Bywalec

facet z litkiem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yacek _b
nie interesują cię jakieś wykresy itp. I powiem ci , nie jesteś sam ....
No to się cieszę, bo mnie właśnie te wykresy dobiły. Że wszyscy naukowo analizują, liczą jakieś tam PI, cmokają, komentują, a ja tak po chamsku wypalam jak jakiś burak, co nie ma pojęcia o subtelnościach życia z nagrywarką. W dodatku teraz wypalam na tych, za przeproszeniem, Mediastore, a z naukowych komentarzy to wynikało, że nie ma prawa się udać i prędzej komputer mi wybuchnie. A! Żeby było śmieszniej to nawet firmware'u nie zmieniałem i wciąż jadę na tym 02. Czy to jest w ogóle zgodne z przepisami BHP?
facet z litkiem jest offline  
Stary 03.02.2005, 21:10   #25
yacek _b
Bywalec

zdrowe podejście , ja zanim zerknelem tutaj wyjarałem " Kompanię Braci " , " Gwiezdne wojny " , " Władcę pierścieni " , a gdzie mi w głowie jakieś wykresy były pozdr.
yacek _b jest offline  
Stary 04.02.2005, 10:36   #26
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Realok
Co do esperanzy to niestety (a moze "stety") sie z Wami nie zgodze

Ok, sa plyty i serie gorsze i lepsze, ale przed kupnem wiekszej ilosci jakichkolwiek!!! plyt wystarczy zerknac na forum

Dzieki temu nie ma pozniej niespodzianek w stylu: mam 1000 plyt blupop i cos nie chce mi dzialac

Wystarczy poczytac i w razie potrzeby zapytac

A co do esperek to potrafia sie one bardzo ladnie nagrywac (pawelblu - dzieki )
Tak tylko że to są "PLUSY" a z minusami sprawea ma się zupełnie inaczej. Tak w ogóle zauważyłem że plusy nagrywają się lepiej na prawie każdej nagrywarce ?

Mnie też PLUSY od AML na litku BSOK wypaliły się całkiem w porządku...... PI nie przekracza 25 PIF MAX 4 - (płytki już nie mam więc nie podam wykresu - nie robiłem zrzutu) - test jakośći w NERO CD-DVD-SPEED jakość 80 parę procent. Dla siebie nagrywam TDK/VERBATIM/PLATINIUM/CZASEM DYSAN same "PLUSY"

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 04.02.2005, 19:52   #27
nnemos
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.10.2003
nnemos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BIOS CS0C wypala juz Esperanz'y. Nie musisz uzywac tych 50 sztuk jako podkladek pod piwo
nnemos jest offline  
Stary 05.02.2005, 19:24   #28
wiech1313
Nowy na forum

wiech1313 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mialem juz jedna sprzedawca uznal ze do wada ze niepali mi innych tylko omegi wymienil na druga , ta jeszcze gorzej co druga do wywalenia . Wkoncu ukazal sie nowy bios wrzucilem i co sie okazalo , owszem wsio pali , ale slabiutko tak ze nawet DVD stacjonarne pokazuje no-disk . Sprawdzalem u innych wypalone nia plyty to samo . Co radzicie zrobic experymentowac z innymi biosami , czy znow reklamowac . Dla mnie liteone zaczyna byc badziewiem nic nie wartym , moze sie myle to moja opinia . Kupilem to cos tylko dlatego ze wielu sobie chwalilo wczesniejsze wersje , a teraz sie zawiodlem i niewiem co dalej zrobic , kupic innej firmy , czy wymieniac do skutku .
wiech1313 jest offline  
Stary 05.02.2005, 23:15   #29
wesyr87
Gotowy do użycia...

Data rejestracji: 10.10.2004
wesyr87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
No to się cieszę, bo mnie właśnie te wykresy dobiły. Że wszyscy naukowo analizują, liczą jakieś tam PI, cmokają, komentują, a ja tak po chamsku wypalam jak jakiś burak, co nie ma pojęcia o subtelnościach życia z nagrywarką. W dodatku teraz wypalam na tych, za przeproszeniem, Mediastore, a z naukowych komentarzy to wynikało, że nie ma prawa się udać i prędzej komputer mi wybuchnie. A! Żeby było śmieszniej to nawet firmware'u nie zmieniałem i wciąż jadę na tym 02. Czy to jest w ogóle zgodne z przepisami BHP?
Co do mediastore kupilem kilka tych plytek no i wiesz co one nie sa zle, nagralem odpalilem Kprobe no i mile zostalem zaskoczony ze niska ilosc bledow byla oczekiwalem wiecej bledow po takiej plytce no i z tego powdou kupilem ich wiecej i jak narazie jestem zadowolony, a wypalam glownie filmy na dvd zeby obejrzec na Emperorze no i wszystko chodzi...wiec Mediastore nie sa zlymi plytami...

Ostatnio zmieniany przez wesyr87 : 05.02.2005 o godz. 23:20
wesyr87 jest offline  
Stary 05.02.2005, 23:20   #30
adax
Iniemamocny

Data rejestracji: 01.09.2004
adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Piszesz że odpaliłeś KProba to zapodaj jakis wykres tych Mediastore .

Twoje uprawnienia: