Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2010, 00:56   #1
grzesiekgrucha
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.12.2010
grzesiekgrucha w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
HL-DT-ST DVDRAM GT30N i problem z DVD

Witam,
posiadam ten napęd w notebooku Lenovo, Windows 7 64bit. Problem jest w tym, że napęd ten nagrywa płyty DVD, ale potem ich nie odtwarza. System widzi je jako puste, albo o pojemności wynoszącej tyle, co wynoszą nagrane na nim dane. Przykładowo nagrałem film o wadze 3,9GB. Na odtwarzaczu DVD (przy telewizorze) działa, na innym komputerze także. Dodam, że próbowałem nagrywać rożne dane, na dyskach DVD różnych producentów. Zauważyłem także, że nagrywając (Nero) ikonę o wadze 1kb, proces trwał 5 min! Film natomiast nagrywał się myślę normalnie- 10 min. Oryginalne płyty DVD działają bez zarzutów. Sprawdzałem także w przypadku CD, ale tutaj bez problemów. Jest jeszcze na gwarancji, ale takie serwisowanie trwa długo, i tak się zastanawiam, czy nie można by pomóc oprogramowaniem. Z tego co czytałem w innych wątkach, mowa była o sterownikach ASPI. Nie mam ich zainstalowanych i przy próbie ich instalacji otrzymałem komunikat, że nie są obsługiwane przez systemy 64bit. DMA także jest wyłączone (Nero InfoTool). Napęd jest zainstalowany na Primary IDE Channel, slave.

Podsumowując- napęd ten nie odtwarza płyt DVD, które sam nagrał.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzesiekgrucha : 08.12.2010 o godz. 01:02
grzesiekgrucha jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2010, 10:13   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mam ten napęd w laptopie-u mnie bezproblemowo nagrywa jedynie na płytach Verbatim DVD+R(MMC 004) i JVC DVD+R (na podkładzie Yuden000 T03) nareszcie płyt występują problemy ale raczej z nagraniem.

Spróbuj odczytać zawartość płyt oprogramowaniem do odzyskiwania danych
IsoBuster lub CD-Roller-jeżeli żaden z nich nie zobaczy zawartości to serwis

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: