Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.10.2004, 14:45   #16
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
Ja mam litka 851s i działa zajawkowo!! liteon is the best !!

no i kolejny zadowolony uzytkownik sprzetu Lite-on

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.10.2004, 17:00   #17
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
No pięknie!

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

Co o tym myślicie?
ZA - popieram
bennyone jest offline  
Stary 21.10.2004, 15:06   #18
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
A przede wszystkim nareszcie, w końcu i ostatecznie

Udowodnono by, że zdecydowana większość ludzi ma Liteona

I zdecydowana większość jest zadowolona

To utarło by nosa wszelkim psychopatycznym bojówkarzom

I raz na zawsze wyjaśniło by sprawę

Być może nawet doprowadziło by do redukcji tematów: "CO KUPIĆ?"

Ewentulanie można zrobić taką przyklejoną ankietę

O której już wspominałem kiedyś:

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

Co o tym myślicie?

Ja też za. Chociaż akurat z opcją szukaj nie miałem zbyt wielu problemów.
(co prawda nie przeczytałem wszystkich postów przy szukaniu ale zawsze )

to all i aby zawsze było

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 21.10.2004, 15:34   #19
Adrian
Bywalec

Data rejestracji: 17.02.2002
Adrian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
tu bedzie problem kolego wykresu ci nie pokarza bo nie zroba takiego jak na litku
Może na pionku nie... ale na moim plextorku to zrobisz podobny wykresik
I nie oszukujmy się LiteOn to czysta rewelacja... patrząc na cenę, ale są lepsze - wierzcie mi....
(W drugim kompie mam SOHW-1633S i widze różnice!)
+ PLATINUM DVD+R
=
Adrian jest offline  
Stary 21.10.2004, 18:14   #20
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
nie wim ja jestem przekanany do litkow!! jak dasz jakis konkretny dowód to pogadamy!!
Oktawian89 jest offline  
Stary 21.10.2004, 19:15   #21
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Adrian
I nie oszukujmy się LiteOn to czysta rewelacja... patrząc na cenę, ale są lepsze - wierzcie mi....
Ja o tym wiem ze plextor jest dobry i takze wiem ze na plextorze mozna zrobic wykresy kolego a tematem na ktory odpowiedziale nie mial na mysli plextora tylko pionka
Po drugie za taka cene to jest bardzo dobry sprzet zobacz moje wykresy i innych nawet na 1633 slawekj-a no i tu bym sie zastanowil czy sa lepsze

Ostatnio zmieniany przez legion : 21.10.2004 o godz. 19:20
legion jest offline  
Stary 21.10.2004, 21:25   #22
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Heh, z tymi testami to też jest różnie, np tutaj http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...9861&PageId=11
Można zauważyć że gdy testy w kprobe są dobre to w plextools są kiepskie... Nie we wszystkich wykresach, ale jednak.
Cholera wie którym testom w końcu ufać :\, chyba tylko tym w których w obydwu programach wyniki są porównywalne.
piotrek123 jest offline  
Stary 21.10.2004, 22:53   #23
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No nie wiem

Pozwole się z szanownymi kolegami mocno nie zgodzic Jako posiadacz 4 z kolei nagrywarki pozwole sobie stwierdzic że niestety tak cudownie to z tym Litkiem nie jest.Moją pierwszą nagrywarką było LG i była to totalna porazka,druga to 451S a trzecia to 832S,i pomimo tego ze uzyskiwałem piekne wykresy w KProbe to niestety znaczna wiekszośc stacjonarnych dvd miała problemy z odczytywaniem płyt z tych palników,dopiro nieoficjalne biosy troszeczke sprawe poprawiły.Ale do ideału to jeszcze duzo brakowało Wiec nie piszcie Panowie że to dobry sprzet bo tak nie jest.I tymi wszymi wykresikami to sobie mozecie pomachac przed nosem .Co z tego że wykresik prawie idalny a na co drugim stacjonarnym dvd sie płyta zacina.I płytka do kosza. Jeżeli już to niech sie wypowiedzą na temat tego sprzetu osoby które miały już kilka nagrywarek i moga coś na ten temat powiedziec,mogą porównac cos co miały,zmieniły czy jest lepiej czy gorzej.Po co pisza cokolwiek kolesie których pierwszą i jedyną nagrywarka jest Liteon.Tylko tyle że litek jest The Best.Niestety nie jest i długo nie bedzie.Mam w tej chwili NEC 3500( moja 4 nagrywarka ) i stwierdzam że jest to nagrywarka duzo lepsza jeżeli chodzi o kompatybilnosc ze stacjonarnymi dvd,duzo lepiej radzi sobie z wypalaniem nosników nizszej jakosci i to są moim zdaniem podstawowe kryteria oceny takiego sprzetu.Jako minus moge uwazac nizsza predkośc odczytu tłoczonych płyt i słabsze wsparcie softwarowe.Jako że jest to mój czwarty palnik moge i mam co porównywac.I napisze tylko tyle że nie załuje swojej decyzji.Nie wypowiadam się na temat Plextora,czy Pionka bo nie miałem przyjemnosci uzytkowac.Zauważyłem tylko jedno,ze sporo osób zmieniło sprzet z Liteona na Pioneera czy Neca , ale duze piwo temu który da mi link do tematu na Forum w którym ktos zmienił Neca czy Pioneera na Liteona i jest z tego zadowolony.
Pozdrawiam Stajnie Liteona
Miho jest offline  
Stary 21.10.2004, 23:29   #24
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no piekny sie @Miho rozpisales zepsules 2 litki ja jeszcze zadnego z tych modeli ktore mialem w swoich rekach uwazaj na nec bo jest delikatny i moze nie wytrzymac takiej jakosci jaka mu chcesz za aplikowac
legion jest offline  
Stary 22.10.2004, 07:29   #25
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bede czujny

A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' .Ja nie widziałem. A "Padł mi Litek" to juz pare razy było tu i ówdzie to jedna sprawa. Poza tym przecież ja nie napisałem że mi nagrywarka padła.Poprostu psół mi tyle płyt i tak dobtych jak Verbatim Pastel od TY, że chcac nie chcąc musiałem się z tymi maszynkami rozstac.Bez żalu
Ale swoje wypaliły te biedaczki to fakt niezaprzeczalny.Zobaczymy jak po tej ilosci zachowa się NEC.Jak bedzie coś nie tak to napewno o tym dam znac.Zwłaszcz szanownym kolegom ze stajni liteona.
Pozdrawiam
Miho jest offline  
Stary 22.10.2004, 10:48   #26
legion
XII

Cytat:
Napisany przez Miho
A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' .Ja nie widziałem. A "Padł mi Litek" to juz pare razy było tu i ówdzie to jedna sprawa. Poza tym przecież ja nie napisałem że mi nagrywarka padła.Poprostu psół mi tyle płyt i tak dobtych jak Verbatim Pastel od TY, że chcac nie chcąc musiałem się z tymi maszynkami rozstac.Bez żalu
Ale swoje wypaliły te biedaczki to fakt niezaprzeczalny.Zobaczymy jak po tej ilosci zachowa się NEC.Jak bedzie coś nie tak to napewno o tym dam znac.Zwłaszcz szanownym kolegom ze stajni liteona.
Pozdrawiam
jak bys poczytal to bys znalazl ze byly takie tematy
legion jest offline  
Stary 22.10.2004, 11:16   #27
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Adrian
Polemika!

To lubię!

Ale na poziomie!

Nie miałem nigdy Plextora

Ale chętnie bym spróbował

A to, że są pewnie lepsze napędy od Liteona - niewykluczone!

Jeżeli ktoś ma dwa egzemplarze:

Liteon i Plextor

I ma możliwość porównania

To wtedy info jest z pierwszej ręki

I nie ma powodu ażeby temu nie wierzyć

Szacunek Adrian

Nie każdy potrafi w sposób umiejętny

Spokojny, bazując na faktach włączyć się do dyskusji

Ludzie!

Patrzcie!

I uczcie się!

VIZZARD jest offline  
Stary 22.10.2004, 11:35   #28
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Miho
A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' .Ja nie widziałem
Może TU

Poza tym nie ma o co kruszyć kopii

Bo najważniejsze, żeby każdy był zadowolony ze swojego sprzętu

I tyle!

A gadki: "A mój jest najlepszy!"

Zawsze prowadzą do tego samego:

VIZZARD jest offline  
Stary 22.10.2004, 11:37   #29
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Miho
Co z tego że wykresik prawie idalny a na co drugim stacjonarnym dvd sie płyta zacina.I płytka do kosza. Zauważyłem tylko jedno,ze sporo osób zmieniło sprzet z Liteona na Pioneera czy Neca , ale duze piwo temu który da mi link do tematu na Forum w którym ktos zmienił Neca czy Pioneera na Liteona i jest z tego zadowolony.
Pozdrawiam Stajnie Liteona
Też zaczynałem od 451S i mam dokładnie te same spostrzeżenia. A wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.
Stary 22.10.2004, 13:08   #30
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Koolo
Też zaczynałem od 451S i mam dokładnie te same spostrzeżenia. A wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.
Zaraz dosiegnie was karzaca reka inkwizycji, bo dopuszcacie sie profanacji obrazajac Swietego Kproba. Co z tego ze to prawda, skoro inkwizycja mysli inaczej

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 22.10.2004 o godz. 13:22
pawelblu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: