Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.10.2004, 20:37   #46
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Zgoda. Można żyć bez wykresów. Wtedy wszystkie napędy będą dobre i skończą się pytania co kupić.
Nie do konca. Zyjac bez wykresow opierasz sie na praktycznej kompatybilnosci szerokiej gamy nosnikow a nie na paleniu TY i Ricoha i podniecaniu sie 5% roznicami

Prawdziwym testem dla nagrywarki jest nagrac X roznych nosnikow i zobaczyc jak ma sie sprawa ich odczytu w roznych playerach.
pawelblu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.10.2004, 20:46   #47
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nie do konca. Zyjac bez wykresow opierasz sie na praktycznej kompatybilnosci szerokiej gamy nosnikow a nie na paleniu TY i Ricoha i podniecaniu sie 5% roznicami
Można i tak. Medale zdobywa się przewagą 0,001 sek. Przy tym 5% to wieczność.
Przy porównaniach zakładam 10% granicę błędów. A róznice przy tanich nośnikach to ponad 1000%.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 22.10.2004 o godz. 20:49
slawekj jest offline  
Stary 22.10.2004, 23:33   #48
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zagadka

Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku.
KProbe nie uzywam bo wywala mi system
Miho jest offline  
Stary 24.10.2004, 04:13   #49
Adrian
Bywalec

Data rejestracji: 17.02.2002
Adrian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plextools vs Kprobe

Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku...

PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył)
+ PLATINUM DVD+R
=
Adrian jest offline  
Stary 24.10.2004, 09:48   #50
brodkiew007
=::NEC3500A @218btrpc1::=

Data rejestracji: 31.07.2004
brodkiew007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bardzo chętnie, czekamy
brodkiew007 jest offline  
Stary 24.10.2004, 11:10   #51
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Adrian
Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku...

PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył)
Oczywiście, że jesteśmy zainteresowani
VIZZARD jest offline  
Stary 24.10.2004, 11:18   #52
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Miho
Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku.
KProbe nie uzywam bo wywala mi system
Jeżeli chcesz testować różnymi programami

To faktycznie raczej jest to pozbawione sensu

Sens tego wszystkiego jest wtedy

Gdy chcesz mieć ogólny pogląd na nośniki

I testujesz wszystko tym samym programem

I różnego rodzaju nośniki

I zazwyczaj tak przypadkowo się składa

Że najbardziej poprawne wyniki

Uzyskuje się na markowych nośnikach, np. TDK, Verbatim

A gorsze - na mniej markowych

VIZZARD jest offline