![]() |
Cytat:
|
Cytat:
oj uwazaj - wypal se dvd+/-R 16X z predkosci 2x to zobaczysz :| |
Poprostu miałeś na płytach jakieś pyłki i tyle!!
Takie koła i plamki zdażają się dość często. To zwykły kurz który osiadł na płycie i był tam podczas wypalania.
Poza tym zacinanie się filmu po wypaleniu to konsekwencja wypalania na większych obrotach nie wspominając tu już o zabójstwie dla lasera Twojej nagrywarki! Poprostu wypalaj wolniej np. x2 a nie będziesz miał problemu z zacinającymi się filmami. I jeszcze jedno!! Wszechobecnie chwalony DVD Shrink wcale nie jest taki dobry! Powoduje dośc widoczne pogorszenie jakości ripowanych filmów. No niestety jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Najlepsze programy do wypalania płyt w kolejności ich użycia to: 1. DVD Decrypter - do zgrania filmu na dysk twardy 2. DVD2ONE - do kompresji filmu z większej "wagi" do 4,36GB (a nie jak wszystkim sięzdaje do 4,7), i do wywalenia zbędnych ścieżek dźwiekowych i napisów 3. NERO BURNING ROM -do wypalenia płytki Może trwa to długo bo ok. 60-80 minut (wszystkie 3 programy ) ale za to jakość jak oryginał. :) |
Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy
Najprostsza metoda to rozpalić ognisko i wrzucaj, palą się niesamowicie (jak to tworzywo sztuczne). |
dvd shrink dvd decrypter są ok ewentualnie clone dvd
|
Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
|
gloock - Jak mam obrazy płyt DVD to wypalam je w BlinWrite, wychodza bardzo dobre wypieki. Wydaje mi sie ze te kregi na plytach to wina CloneDVD bo u kupla byla taka sama sytuacja. A jak mam AUDIO_TS i VIDEO_TS to wypalam nero.
|
Anoś, pomyliłem linki ;P. Chciałem tam napisać ;P. Ok, to może poprostu wkleję jeszcze raz to co napisałem, tylko we właściwym temacie.
No i od końca próbowałem, ale jak widziałem, to rozmowy były o jakichś testach chyba różnych czy o czymś. Dlatego piszę posta, gdyż nie wiem jak daleko musiałbym się cofać, aby dowiedzieć się czegoś o espach ;). No i wydanie DVD tych nośników według Ciebie jest aż tak nieudane? :/ |
poczytać tutaj. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 może od ostatniej strony i się cofać? będą świeże wiadomości. a bajeczne Esperanzy w wydaniu DVD bywają ze strasznej bajki :D
|
Hm... temat rozrósł się i jest wielki jak ocean, więc mógłbym liczyć na Waszą pomoc? Bo mam pewne pytanko, na które odpowiedź pewnie już padła, ale czytać tyle stron to samobójstwo. A więc na nośnikach DVD jakich producentów wypalać dane, aby się nie zawieść? Dopiero pierwszą nagrywarkę DVD sobie sprawiłem (LG 4163B). Wcześniej miałem tylko zwykłą marki LiteOn i na esperanzach paliło mi się bajecznie :D. Razem z nagrywarką więc odrazu zakupiłem 25 sztuk esperanz (dvd+r 4,7gb x4speed) na kejku do testowania.
Co Wy moglibyście mi doradzić? |
kręgi na verbatimie
Dzieki a jaką aplikację polecasz?Czy tobie pomogła zmiana?Wyłączyłem jeszzce monitoring dysku w XP i probuje dalej
|
gloock - niedawn jak wypaliłem clonedvd2 płytke to tesz miałem takie kregi. Sprawdz na innej aplikacji do wypalania.
|
Ciemne "koła" po nagraniu
Witam, czy ktoś z was spotkał sie może z czyms takim?Po nagraniu liteon 812 na verbatimie zauważyłe patrząc pod światło jaśniejsze i ciemniejsze koła ....coś jak na tarczy strzelniczej.Nie przeszkadzalo by mi to gdyby nie zacinanie sie takiej płyty i byki.Pojechalem i kupilem jeszcze pare verbatimów ale to samo .Zmniejszylem predkosc widac jeszcze slabo kola ale film idzie.To samo na esperanzie.Wyłączylem dzialajace w tle aplikacje typu muł ,antyvirusa itp.Wypalam clonem dvd2 i czasami nero 6.Czy to jakiś robal czy może dead nagrywarki?Cd-r pali bez problemu.Byłbym wdzieczny za sugestie :)
|
ale ta wiadomość nie jest odpowiedzią na pytanie Darka Elfa po prostu odnośnie tematu DVD Video tak sobie napisałem(może kmouś się przyda) :fiu:
|
Ja mam sprawdzoną metodę ;) - jeśli chodzi o zabezpieczenia to najpierw kopiuje zawartość DVD Video na kompa dzięki DVDShrink (zbędne napisy zawsze można usunąć jeśli jest polski dubbing), następnie włączam Elby CloneDVD2 i wciskam pole "Zapisz istniejące dane" no i się wypala. Jak chcę usunąć denerwujące mnie reklamy, trailery to używam CloneDVD tylko tego innego ze strony www.clonedvd.net. Najpierw w polu "Copy mode" zmieniam z "whole disc" na "Main movie only" (logiczne), no i na następnej stronie usuwam wszystko oprócz głównego filmu (tam także możemy usunąć napisy i dubbing eng.) no i wypalam :)
|
mam pytanie:
jak zcalic 3 płyty cd z gra ( badz wiecej) i zapisac je na DVD tak zeby po włozeniu nosnika do DVD romu rozpoczeła sie normalna instalka gry i gre zainstalowało z jednej płyty. Czy cos takiego jest wogole mozliwe?? |
Cytat:
|
Witam
W ostatnich dniach zostałem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki DVD Sony DRU-800A , i w związku z tym mam parę pytań. Jakiego oprogramowania używać do zrzucania dźwięku z płyt DVD na format audio ? Nagrywarkę zakupiłem ze względu na stale powiększający się zbiór muzyki którą dotychczas byłem zmuszony nagrywać na zwykłych CD , nawet zakup kolejnego HDD nie rozwiązał problemu pozostało jedno wyjście DVD jako że możliwości zapisania takiej ilości danych na jednej płycie są bardzo kuszące a format DVD+R DVD -R (Double Layer) daje dodatkowe możliwości. Mam pytanie: jakiego typu oprogramowanie najlepiej stosować do zapisu plików muzycznych typu flac ,mp3 ? Czy Nero jest tu dobrym wyjściem z tej sytuacji , oraz jakie nośniki są powszechnie uznawane za dobre do tego typu plików ? Będę wdzięczny za jakieś informacje , sugestie dotyczące tego tematu . pozdrawiam |
mam pytanko: sprzęt-nagrywarka (nie wiem jakiej firmy postaram się ustalić) tylko +rw w notebooku siemens, sprzęt nowy kupiony w listopadzie, chciałem skopiować płytke dvd-r na dvd+r (czy to wogóle możliwe na tym sprzęcie?), robiłem to programem ultraiso_v7.55me, niby wszystko poszło a kopia (gierka)nie chodzi
|
Cześć.Mam nagrywarkę DVD firmy Liteon.Zmieniłem biosik na BSOS.Podczas nagrywania w Nero w wersji 6.6.0.6 nie mam żadnych błędów.Ale weryfikacji kompilacji po nagraniu nie przechodzi bez komunikatu że sektor na DVD różnie się od sektora na HDD.Co to za błędy? Z czego wynikają? Proszę o odpowiedz.
Posiadam sprzęt: AMD Barton 2500+ 1024 MB Ram dysk 160GB Seagate Barracuda 7200 obr/min 8MB cache nagrywarkę DVD Liteon SOHW 1633s nagrywarkę CD Teac |
Cytat:
|
-
to tak samo jak nagrywanie muzyki można nagrać x45 ale track powinien być wypalony x8 wtedy nie traci na jakości DVD można nagrywać x12 to zadna różnica chodzi o to że ja nagrywam x4 i kopie są ok a nagrałem już ponad 150 płyt i może jedna była kiepska tak to wygląda :klotnia:
|
Cytat:
|
-
polecam x4 lub x2 to są najlepsze predkości do filmów dvd
|
Słuchajcie wiem że to pytaie mogło juz być zadawane z tysiąc razy, ale to forum jest jednym z najmniej uporządkowanych jakie dotąd widzialem :D co za tym idzie nie mogłem nic znaleźć.
Dlatego pytam być może ponownie czy zalecacie wypalać plyty prędkościa 8x czy może wolniejsza 4x. Pytanie zadaje ponieważ niektórzy twierdzą że im wolniej nie zawsze znaczy lepiej, a mnie załeży na jak najlepszym odczycie ponieważ mam PS2 i nie chce biedulki zamęczać. Moja nagrywarka to LiteON 1653S( najnowszy bios), płyty na których wypalam obrazy gier to Verby i TDK, wypalam pod DVD decrypterem. Czekam na jakieś rady ? |
fajnie a kto zrobił te platinum?
MCC003?! na czystej płycie widać plamę? - jak tak to wal do sprzedawcy niech wymienia!!!! |
czesc, posiadam nagrywarke LG GSA-4163B, i mam nastepujacy problem: zakupilem plytki PLATINUM DVD+R 8x - tak jest napisane na opakowaniu. W Nero wyswietla mi ze moge palic nawet 12x. Kiedy probuje wypalic jakis film chodzi o format DVD-VIDEO przez CLONE DVD albo przez NERONA z predkoscia 8x nagrywarka nagrywa z bledem plyty nie da sie odczytac. Kiedy sie wezmie plyte pod swiatlo widac ciemna plame kiedy nagrywarka sie rozpedza z predkosci 4x do 8x (jest to jakies 4mm od rozpoczecia). Lecz kiedy nagrywam dane w standardzie DVD-Iso 8x wypala elegancko. CZY SPOTKAL SIE JUZ KTOS Z TAKIM PROBLEMEM ??? Updatowaleem bios do wersji A-103
|
Cytat:
|
Mnie pasuje idealnie DVDFab - nagra z orazu,voby z folderu,zdejmuje wszystkie zabezpieczenia, potrafi kompresowac i ma jeszcze kilka innych przydatnych obcji. Aha no i jest szybki i prosty w obsłudze
|
thx
|
jesli chodzi natomiast o kopiowanie to (filmy) wypalam w CloneDVD2 i NERO... od konca listopada ubieglego roku. Puki co bezproblemowo :)
|
hmmm... nie chce namieszac ale plytka 2 warstwowa a plytka dl to jest to samo...
jesli siem myle to prosze o sprostowanie... |
zielono mi
mam lite on DVDRW SOHW-16532 od 48 godzin forum poczytałem ale sie motam bo niekture posty sa juz wiekowe i nie wiem czy są aktualne, z tego co "zrozumiałem" to co by skopiowac film na dvd to jest kilka opcji 1 mamy film na dvd rozmiar do 4,7 gb robimy zrzutke na hdd DVDDecrypter w iso, DVDDecrypter powinien poradzic sobie z zabezpieczonymi dvd i zrzucic obraz na hdd mamy obraz na hdd robimy wypalanie np nero-nem przez dvd video(???) teoretycznie powinno chodzic 2 mamy film na płytce 2 warstwowej robimy zrzutka DVDDecrypter na hdd i tu som opcje albo dzielimy go DVD2DVDR na 2 dvd albo wywalamy dodatki i inne zbedne gadzety palimy neronem jak w punkcie 1 a co jezeli mamy płytke dvd r dl?? co wtedy?? czy palimy poprostu jak leci tak jak w punkcie 1 czy moze som jakies ale?? uff narazie tyle problemó... jeszcze cos wymysle z góry dzienkuje za sugestie i porady... tylko nie piszcie mi ze ten temat byl juz ruszany bo wiem ze byl i jakos mi to nie pomogło |
Cytat:
|
Cześć, mam nagrywarke Philips'a i odtwarzacz DVD tez Philips'a ... sciagnełem ostatnio z sieci kilka fimow, koles z wypozyczalni wypozyczył pare filmow i zgrał na dysk jakims programikiem... i ja te filmy of cours sciagnełem i chciałem je nagrac ... 2 filmy udało mi sie przez nero vision express ale skonczyła mi sie licencja ;/ i teraz mam dylemat ... bo nie znam innych dobrych programow do nagrywania ... badzcie tak mili i odpiszcie , btw. jestem tu nowy :)
|
Cytat:
|
Jak mam sohw 1652s od paru tygodni i chodzi jak ta lala, oczywiści po flashu biosa :P bo bez tego anie rusz :[ (szkoda bo chyba straciłem gwarancje :( ) ale trudno teraz moja nagrywara czyta i nagrywa wszystkie nośniki :)))))))
|
Wypalanie DVD ze zdjęciami
Witajcie. Jestem nowy..... Mam problem :smutny:
Czym można utworzyć DVD tak abym w odtwzrzaczu stacjonarnym mógł oglądac filmy z kamery, oraz zdjęcia? Czy jest to możliwe , czy muszę utworzyc 2 DVD? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam |
Przebrnąłem przez cały ten temat...i nie wiem czy dobrze zrobię:
Mam cały film w .VOB, zajmuje mniej niż 4GB. To co mam teraz zrobić to : Odpalić sobie NERO i wrzucić wszystko do katalogu VIDEO_TS, można też zrobić katalog AUDIO_TS i go zostawić pustym....i wypalić. Tylko, że gdy daję kreację Video-DVD, zostawiam wszystko jak sobie tam program ustala. Tworzy sam dwa katalogi VIDEO_TS i AUDIO_TS. Wrzucam wszystko do...VIDEO_TS...a problem, bo nie chce mi niektórych plików tam umeścić....i to tych najważniejszych z filmem.(twierdzi że ie mogą tam być) Natomiast jak umieszczę wszystko w AUDIO_TS to wchodzą wszystkie, dodatkowo to co wrzucam do VIDEO ma ikone sugerującą że jest to plik dźwiękowy! :| Zrobiłem tak: dałem nowa kompilacja: DVD-ROM (ISO) Zrobiłem te dwa katalogi Video i audio wrzuciłęm do Video i wypaliłem. Daję odtwarzanie...pokazuje się menu...i tyle nic nie działa :( I btw co to jest to ISO 9666...tam są jakieś jeszcze inne, to ważne ? NERO 6.6.0.1 uzywam. |
a zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czasami jak ogladam screeny zamieszczone z nero to w prawym dolnym rogu ludzie maja opcje do wybrania np DVD-5 lub DVD-9, mam Nec 3520A i nero 6.0.6.6 i nie mam takiej opcji.
jak to wlaczyc ? i po co to jest ? |
Cytat:
jeżeli Twój katalog Video_TS nie jest większy niż płyta DVD5 to -tak- wystarczy ten sposób o którym mówisz powyżej, jeżeli nie to bedziesz musiał użyć jakiegoś transkodera tak, film bedzie z audio |
jestesm calkiem zielony w temacie nagrywania i mam pytanko.
mam na dysku film to jest tylko katalog Video_TS. palac dvd w nero wystarczy ten katalog podmienic z katalogiem w opcji "dvd-video" i wypalic poprostu ? czy film bedzie z audio biorac pod uwage ze jest tylko Video_TS ? |
A tak oficjalnie to co ma oznaczac te R+/- ?
PS: Podaj z łaski swojej nazwe jakiegoś programu testujacego.. z gory dzieki... |
Cytat:
ja już się pare razy przejechałem na tanich nośnikach a to mi się podobał kolor płyty a to znowóż wygląd no i cena atymczasem trzeba patrzeć na jakość od pewnego czasu kupuje verbatimy i tylko +R Dlacego +R A dlatego że robiłem testy ,swojego czasu miałem drugą nagrywarkę litka który umożliwia przeprowadzenie testów nagranych płyt verbatim +R dużo lepiej wypada niż -R Mowa jest o płytach nagranych na nec 3500 bo takiego mam Ten nec lubi verbatimki +R jak testowałem to na drugim miejscu uklasował mi się TDK -R TDK -R lepiej wypadł od verbatima -R |
mam pytanie - jak w TMPGEncDVDAuthor zrobić menu z dźwiękiem?????
|
sam film zgrany Shrinkiem może mieć wszystkie audio i wszystkie napisy i bez problemu pilotem się zmienia (co często nie jest możliwe jak film ma menu)
|
-
jak bedzie nagrany sam film bez menu to ruszy bez problemu i ścieszka tylko polska
|
Świeżak jestem... zarówno na forum jak i w świecie DVD. Ale serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Czy istnieje mozliwosc takiego skompilowania plyty, azeby po wlozeniu jej do stacjonarnego odtwarzacza automatycznie uruchamial sie film? Przy równoczesnej możliwosci (z poziomu pilota) wl/wyl napisow czy zmiany jezyka. Po prostu - czy plyta moze dzialac bez menu głownego odpalając sie automatycznie ? A jesli tak to w jaki sposób można to zrobić ? |
Szkoda tylko ze to przekompresowywanie trwa tak dlugo.
|
-
niewiem nie sprawdzałem ale raz wypalałem to weszło sporo niewiem wrzuciłem chyba z 40 mpg ale ile można to musisz sam zobaczyć
|
Cytat:
Jak dużo plików muzycznych mogę nagrać na DVD-Audio. W jaki sposob sa one liczone na pojemnosc czy na czas (jak CD-Audio) ??? |
Najnowsza wersja Nero 6.6.0.3 nagrywa bezblednie DVD-Iso
|
Witam i blagam wrecz o pomoc w nagraniu danych na plytce dvd.
Sytuacja wyglada tak, ze probuje nagrac dane na dvd (nagrywarka Samsung) a jezeli chodzi o nagrywanie dvd to jestem kompletnym lamerem wiec postepowalem w Nero tak samo jak z plyta cd, tyle ze wybieralem dvd-rom. Dla bezpieczenstwa zaznaczylem symulacje przed wypalaniem i wlasnie po skonczonej symulacji nero wywala blad "invalid track info" :( Probowalem juz wszystkiego (zmiana nazw plikow, zmniejszenie ich ilosci przez spakowanie winrarem a w koncu zamienilem pliki na inne dane) niestety za Boga od dwoch dni nie moge zarchiwizowac swoich danych na plytach dvd :( (dodam, ze kopie np. filmow robilem bez problemu programem CloneCd) KOLEDZY, PANOWIE, POMOCY bo jestem bliski obledu :( |
-
Program nazywa się AUDIO DVD CREATOR można zassać z mułka
|
Ostatni probuje znalezc jakis program ktorym nagram plyte DVD-Audio .
Probowalem Nero 6.6.0.3 ale niestety ciagle wyskakuje ze mam wlozyc plye CD a nie DVD. Czy ktos moglby mi podpoweidziec ktorym programem moglbym nagrac plyte DVD-Audio. |
mam dobrne pytanie...
hej wam jak na Nero wersji 6.06 najnowszej zrobci obraz plyty dvd prosze napiszcie szybko .....bo ja nie umiem znalesc tej opcji w nero :(:(:(
|
Ja tego problemu jednak nie miałem. Tą płytke wystarczyło 'przycisnąć', tzn. długo poczekać na jej otworzenie. Na innych płtach nie ma tego problemu. Nagrałem już sporo płyt i zdaje się, że to był pojedynczy przypadejk.
|
Cytat:
|
Ja nagrałem 1 CD na Philipsie, i 2 DVD na esperanzie. Wszystko bez błędów. Ale najlepiej cto chyba verbatimy, chociaż są chyba dosyć drogie.
|
A ja chciałem się tylko zapytac, jakie płytki najlepiej kupować dla NECa 3500A, żeby mi jakieś śmieszne błędy nie wyskakiwały i zeby kasy nie tracić. Byle nie za drogie :D
P.S. Kiedy w końcu stanieją te dwuwarstwowe? :P |
-
Cytat:
http://www.cdcovers.cc/covers.php |
Mam nagrywarkę nec 3500 A. No i mam taki głupi problem. Nagrywarka przegrywa CD ok, nie próbowałem jeszcze DVD. Ale jak próbowałem nagrać dane z kompa na DVD to wszystko idzie ok, proces nagrywania się kończy, płtka od spodu wygląda na nagraną. Kiedy otwieram ją w środku nie ma nic, a jeżeli próbuje coś nagrac na niej to pisze żeby włożyć czystą płytę. Podejrzewam że to ja jestem za 'tempy' i nie wiem co źle robie. Aha nagrywałem wtedy w Nero.
|
sorki za to
przepraszam za lamerstwo, ale prosze niech mi to ktos wytlumaczy:
Otóż: zakupilam sobie nagrywarke DVD i... mam film na komputerze gdzie sa takie rozszerzenia jak .VOB (podczas odtwarzania programem nero show time ukazuje sie film) oraz kilka plików spakowanych w .rar gdzie odpowiednio znajduja sie takie pliki jak VIDEO_TS, VIDEO_TS.BUP, VTS_01_0.BUP, VIDEO_TS, VTS_01_0. Dodadkowo jest jeszcze jeden plik .VOB ktory po otworzeniu wyglada jak MENU filmu. Dysponuje najnowszym programem do nagrywania: NERO. Ponadto gdy wlaczam te pliki z filmem nie slychac dzwieku, nero show time pokazuje mi ze nie mam jakies wtyczki (chyba wlasnie odpowiedzialnej za dzwiek, poniewaz jest platna wiec sciagnelam ja z internetu i zainstalowalam, jednak nadal nie chodzi, nie wiem moze trzeba gdzies to zarejestrowac wpisac jakis lewy kod, niestety ja nie wiem gdzie). sumujac, prosze Was abyscie na przykladzie nero 6.0 wytlumaczyli mi w punktach jak malemu dziecku, co mam po kolei robic, gdzie wejsc, co do jakiego folderu dodac, co ma byc oddzielnie, jak naprawic glos, prosze, zalezy mi na tym, zalezy mi aby ktos w tym bardzo dobry mi pomogl, bo to dla mnie wazne, mam jeszcze dzien na zrobienie tego, bo to jest na prezent pozdrawiam |
Cytat:
|
Witam !! Mam neca 3500A czy może mi ktoś powiedzieć ja nagrać minusowego platinuma 8x z prędkością 16x ?
|
Cytat:
|
witam wszytkich na forum.
Mam pytanko ,czemu jak wypalilem dvdrw ,nie umie jej wykasowac do ponownego wypalania ,do wypalnia uzylem clondvd i kopiuj juz istniejoce pliki ,zaznaczylem naped dvdrom i clon wypalil mi plyty dvd w locie ,ale czemu nie da sie wykasowac tej plyty dvdrw |
Cytat:
mam pytanko mam samsunga sh-w08 i chciałbym przegrać dvd na ps2 a moja nagrywareczka ciagle mieli ta płyte i nic nawet alkohol jej nie widzi prosze was o pomoc!!!!!!!!!!1 |
Moj problem (zapis danych na plytach Esperanca DVD-R przez nagrywarke Lite-On SOHW-1633S) przeslat byc aktualny po podniesiuniu BIOSU napedu do nowej wersji. Obecnie zapis danych tak na + jak i na - odbywa sie poprawnie. Zapewne naped nie rozpoznawal po prostu noslina Esperanza DVD-R.
|
Witam, zauważyłem iż wszyscy w tym topicu koncentrują się głównie na instrukcjach odnośnie nagrywania filmów, a mało kto pisał o zabezpieczaniu danych, Chciał bym się dowiedzieć jak nagrywać dane aby zapis w razie uszkodzenia dało się odtworzyć i aby zwiększyć bezpieczeństwo ich przechowywania dodając np. dane naprawcze.
Czytałem o programie QuickPar i może osoby używające tego softu podzieliłyby się swoimi doświadczeniami związanymi z tym progsem. Jakich ustawień używacie, na co zwrócić uwagę... itd. itp. Pozdrawiam. |
DVD-R - problem?
Wczoraj rozbilem sie o nastepujacy problem: dostalem kilka plyt Esperanza DVD-R (4x). Proba wypalenia na nich czegokolwiek przy pomocy Nero konczy sie komunikatem "Incompatible media". Jestem mocno zaskoczony, gdyz tak nagrywarka (Lite-On SOHW-1633S) jak i sam Nero powinny bez oporu palic "minusy". Wypalanie na plytach DVD+R, DVD+RW, CD i CD-RW przebiega bez problemow. Czy moze mnie ktos oswiecic na czym polega "myk" i jaka jest roznica pomiedzy DVD-R a DVD+R ze Nero nie chce mi ich ruszyc?
Z gory dziekuje Pawel |
Cytat:
http://www.mpucoder.com/derrow/guides.html |
a co ci ten shrink zrobił innego niż iso albo folder jesli masz iso to zainstaluj dvd decrypter i pal!!! jesli folder to nero.
|
Linki do tutoriali o wypalaniu
Czy ktoś zna linki do gotowych przewodników o wypalaniu DVD i nie chodzi o te przewodniki które mogę znaleźć na tym forum? Pzdr
|
jak wypalic obraz płyty zrobiony dvd shrinkiem?
cóz jest tak dopoki działą alcohol to było ok bo obraz płyty zrobiony przy pomocy srinka wypalał,ale trial sie skonczył i tak jakos sie nieszczesliwie zlozylo ze nastapila nieudana deinstalacja alcoholu i nie moge go za chorobe zainstalowac...
wiec czy mozna przerobic obrazy zrobione shrinkiem (ver 3.2) do formatu np iso? :help: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy można nagrać film na DVD mając tylko pliki VOB, bez IFO i BUP?
|
Cytat:
|
mam maly problem bowie pozyczylem film SHREK 2 na DVD i po przegraniu nie mam głosu w nie ktorych scenach. Czy mozliwe jest zeby plyta DVD byla zabezpieczona ??
|
Cytat:
zla jakosc nagrywarki - wypala z bledami zla jakosc korekcji danych - odczyt ale napisales bardzo skromnie, malo danych, ja stawiam na dosc nedzne nosniki, skoro tak sie dzieje na roznych czytnikach. |
Nagrywam płyty w nero 6.xx coś tam a dokładnie filmy w divx i czasami sie tak zdarza nie moge zrzucic tych filmów i wywala błąd CRC. U kolegi też sie nie da zrzucić. Czym to może być spowodowane??
|
Cytat:
|
Mam takie pytanie jak mogę nagrać płytę DVD-Audio ?
|
Cytat:
PS. Test robiony też wg panujących tu zasad czyli x4 |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko, że to działa tylko z płytami DVD+R i nagrywaniu 8x :taktak: |
może i ja się czegoś dowiem, dlaczego przy nagrywaniu fiilmów DVD na płytę ( nagrywara Litek 832 płyta Verbatim PAstel +R) na samym końcu płyty za każdym razem błędy PI dochodzą do okłó 300 natomiast na samym początku jest poniżej 10. PAlęz koleii jużktóyś film i zawsze mam problem, czy to Clone DVD czy DVD Decryptorem a ostatnio nawet DVDShirkiem. Dlaczego tak się dzieje. I co mogęzrobićaby tego uniknąć. Nie zamieszczma wykresó bo wydaje mi sięże nie ma sensu w tym wypadku.
pozdrawiam forum |
dvd X-copy platinium super jakość nawet bardzo długich filmów (3,5-4h)
czas ok 20 min, wypaliłem kilkadziesiąt tytułów i jest ok nie widzę różnicy między oryginałem a kopią. |
dzieki sliczne... sciagnalem sobie shrink 3.2 - rzecz piekna nawet dla takiego lajkonika jak ja :uczen: chyba przy nim zostane.... wczoraj wypalilem pierwsza plyte... chodzi jak ta lala.
|
CloneDVD2:
tworzy i nagrywa :taktak: |
simple :spoko:
- Shrink'iem to co potrzeba z plyty bez kompresji (preferences->DVD-9) - DVD2One ponizej 2h:30min, Compresion Mode -> Varible Ratio medium - kiedys wypalalem reszte (VIDEO_TS) ImgTool Burn'em do momentu problemow - koncowa czesc plyty wykazywala bledy - teraz jade wszystko "bratem" ImgTool Classic'iem do IMAG'e a reszte wypalam ... czym kolwiek (:mruga:) Alcohol'em, Nero ... itp |
najlepie dvd shring automatycznie zmniejsza na 4,7gb
|
wlasnie walcze z moja pierwsza plyta... sciagnalem ImgTool Classic 0.91.4, sciagnalem tez DVD decrypter.... instrukcja wydaje sie jasna wiec wydawalo mi sie ze bedzie ok. Okazuje sie ze plik .iso, ktory wyskakuje z ImgTool Classic ma 5.95GB a plyta 4.7GB. Czy jest inna mozliwosc zeby to nagrac na ta plyte. Inny program, ktory kompresuje lepiej czy cos.
|
Cytat:
z jednym wyjątkiem - przed paleniem włączam booktype. anydvd - świetnie rozwiązanie. czas pokaże, jak długo. |
Zmień na najnowsze Nero, stare źle współpracowały z pionkami.
|
To znowu ja (nie krzycze tylko blagalnie prosze :-) )
Siemka
dziekuje za odpowiedz Robilem moje nieudane proby na DVD TDK+R i niemieckich DVD firmy SPEER (w Berlinie prawie tylko takie maja, a jestem tu w gosciach). Najbardziej zastanawiajace jest to, ze nagrywaja sie te filmy spokojnie na DVD+RW i nie ma zadnych problemow.. a wlozylem od razu TDK+R i nagralem taki samo i dupa zbita.. Przy 100% w NERO (6.0.0.6) wyskakuje tylko info, ze plyta nie zostala poprawnie nagrana.. <czytalem na necie, ze ktos mial podobny problem i ze zaczal nagrywac z predkoscia 2,4 i wszystko bylo OK, u mnie nie jest :-( > Pionieer DVR-107D. i prosze o kolejna |
Co to za płyty? Jakieś markowe? Szkoda, że nie napisałeś co to za błąd.
Który to Pioneer? Może zmiana firmware'u na nowszy pomoże. Z tych plików nie trzeba robić obrazu (tak przy okazji, której wersji Nero używasz?) PS. Czemu tak krzyczysz? ;) |
Pomozcie!
Pomocy!!!
mam nagrywarke Pionieer, zgralem Shrikiem DVD na dysk, rozmiar jest odpowiedni, wszystko gra. Wypalam w Nero DVD_video, wkladajac te pliki z Video_ts, wypalam na DVD+RW i WSZYSTKO JEST DOBRZE. ROBIE TO NA KAZDEJ INNEJ PLYCIE DVD+R lub DVD-RW i nie dziala! Na koncu, przy 100% wystepuje blad i plyty nie da sie odczytac. Prosze o pomoc (moze ktos mial taki sam problem lub JA ROBIE COS NIE TAK, TRZEBA Z TYCH PLIKOW video_ts zrobic obraz??) prosze o odpowiedz |
Taki przyklejony wątek dotyczący konwersji divx do dvd. Jest tam sporo na temat konwersji NTSC -> PAL (zasada jest ta sama tylko źródłem będzie strumień video wyłuskany z VOBów).
(CV to skrót od CobraVerde) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |