![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
TDK są już po 6,50 od 2 tygodni
|
Mam pytanie, nagralem plytke i chce sprawdzic czy dane na niej dadza sie pozniej zgrac, jak to sprawdzic na szybkiego?
Mam liteona 812s i przy probie zgrywania danych na HDD cala plyte zrzuca mi nawet 30min, jest jakis programik co szybciej mnie poinformuje czy plyta jest do wywalenia czy nie? |
Witam - czy możecie mi pomóc?
Chcę skopiować film nagrany na płycie DVD ram, ale DVD Decrypter nie widzi plików vob ponieważ na tych płytach jest inny format plików? Jakim programem mogę to zrobić? Dziękuję. |
Cytat:
Pozdrófka |
witam, jestem nowy na tym forum więc proszę wyrozumiałość jeśli zadaje pytanie nie tam gdzie trzeba. nabyłem neca 2500 i planuje w końcu edytować filmy z wakacji nagrane kamerą DV. chciałbym materiał edytować, dodać pare wstawek , napisów , stworzyć menu i spalić na dvd. nie mam zbyt dużego doświadczenie w edycji video - kombajny typu adobe premiere mnie przerażają, dlatego proszę osoby zorientowane w temacie o wskazówki jakiego softu mam szukać. wstępnie juz wiem ,że musze mieć kodeki (mainconcept) , zgrać materiał z tasmy DV. nie mam pojęcia natomiast o tworzeniu menu oraz jakim programem łatwo edytować swój film.
proszę o pomoc. rozumiem, że może odpowiedź jest gdzieś na forum, dlatego bardziej zorientowani niech podsuną trochę linków. dziekuje-petrumi |
Mam problem z prasii primoDVD 2.0 po uruchomieniu wyskakuje mi informacja że nie może odnaleźć nagrywarki:"no compatible Recorder drives have been found in this computer". Nagrywarke kupiłem przed chwilą:Lite-on SOHW-832S, nie grzyba nie wiem co jest, w nero mi wykrywa...
Edit: w sumie to olać to, zainstalowałem sobie RecordNow Max'a |
Polecam Nero Recode w połaczeniu z działającym w tle Any DVD. Rewelacja. Pracujecie sobie spokojnie w Nero Recode, a Any DVD sam zajmuje się zdjęciem zabezpieczeń. Nero kopiuje szybko, ma możliwości wyboru poszczególnych fragmentów (cały film lub dodatki) z podglądem i dźwiękiem. Jednym słowem proste i skuteczne rozwiązanie.
|
Cytat:
|
Witam! CHciałbym wypalić płytę DVD wraz ze wszystkim z menu, dodatkami itd. I dotego żeby odrazu wskakiwały napisy lub lektor polski. Chodzi mi mianowicie o film Snowborder i Synowie mafii. Prosze o pomoc. Oraz z jakich programów korzystać
|
Zacznij od zapoznania się z netykietą.
Potem spróbuj przejrzeć (może przeszukać) to forum. Dopiero jak to nie da efektu zapytaj. Dokładnie tak samo postępuj za każdym razem, gdy napotkasz jakiś problem. |
Witam
mam problem z wypaleniem ściągnietego z netu filmu na płytke przy próbie w CLONE DVD wyskakuje bład : Writing to Video DVD was not succesful: DVDManager 5 2 IFOFormat 22 wiem ze cos skopałem tylko co ? dzieki za pomoc Pozdrawiam |
Mam pewien problem. Posiadam "Nero 6.3.0.3" i nagrywarke dvd "TOSHIBA ODD-DVD SD-R5272"
Kiedy nagrywam film DVD na płycie "Esperanza" to niektóre płyty działają bez problemów a inne wogóle nie nadają się do odczytu. (Już niejednokrotnie było tak że jeden i ten sam film musiałem nagrywać kilka razy bo nie działał) Co mam robić ?? Prosze o pomoc. Z góry dziękuje. |
Cytat:
Niestety musisz zmienić płyty. Miałem też ten problem. Z jednego pudełka płyta raz chodziła, innym razem nie. Przesiadłem się na Platinumy i problem zniknął. |
Mam prośbę:
Używam czasami do przegrywania płyt programu Instant Copy i niektórych płyt nie chce odczytywać gdyż mają zabezpieczenie CSS. Czy ma ktoś Vitaminkę na ten problem? Z góry dziękuję za podpowiedzi... Pozdrawiam Nuno |
Gdzie jest opis programu Shrink?
Może ktoś wie, gdzie jest opis w miarę przystepnie po polsku programu Shrink. Bez opisu nic mi nie wychodzi.
Dzieki za pomoc |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.mrbass.org/dvdshrink/ :taktak: |
Cytat:
|
WITAM WSZYSTKICH-jestem szczęsliwym w końcu posiadaczem liteOn 812s i powiem szczerze zabrałem się ostatnio do zgrywania swoich prywatnych wypocin które dotychczas trzymałem na cd-r,a pakowałem je po ściągnięciu z kamerki w systemie DVD czyli formatem sztywno ustalonym.Jednak jak poukładałem sobie poszczególne filmiki w ładny indeks i zabrałem sie do wypalania po 5 minutach łykania i przeliczania wyskoczyl bląd że w clipie nr 3 jest za duży bitrate czy coś w tym guście wszystko spakowane jest tak samo-dodam jeszcze że nagrywara chodzi bo filmy w divx zapisywałem na płytkach jako dane i komputer normalnie je odpala-sory ale dopiero zaczynam sie bawić tym wszystkich i jestem dosyć lewy w tym temacie ,aaa program do nagrywania i index to My DVD
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam,
Mam dwa małe problemy a mianowicie chodzi mi jak nagrać albo przerobić obraz z NTSC na PAL w łatwy sposób :). A drugie jak nagrać na płyte DVD muzyke MP3 aby po uruchomieniu go w odtwarzaczu stacjonarnym była odczytana jako plyta DVD z plikami mp3. Ponieważ nagrałem MP3 i DVD stacjonarny widzi plyte jako DVD i rozpoczyna szukanie plikow VOB ktorych nie ma i wyskoczył DISC ERROR. Więc czy można nagrać tak aby być w 100% pewien że to wina stacjonarnego odtwarzacza a nie zle nagrana płytka ???. pzdr, Robert |
ad 1.w poradniku CV jest wszsytko na temat ntsc->pal
ad 2. tylko niektóre odtwarzacze dvd czytają mp3 nagrane na płytę DVD więc jeśli twój nie czyta tak nagranageo mp3 to raczej nic z tym nie zrobisz!!!możesz ewentualnie ngrać sobie DVD-Audio (pomieści średnio do 40h muzyki) pozdro |
Cytat:
O jaki dokladniej poradnik ci chodzi ??. CV nigdy o takim nie slyszalem. pzdr, ROB |
Taki przyklejony wątek dotyczący konwersji divx do dvd. Jest tam sporo na temat konwersji NTSC -> PAL (zasada jest ta sama tylko źródłem będzie strumień video wyłuskany z VOBów).
(CV to skrót od CobraVerde) |
Pomozcie!
Pomocy!!!
mam nagrywarke Pionieer, zgralem Shrikiem DVD na dysk, rozmiar jest odpowiedni, wszystko gra. Wypalam w Nero DVD_video, wkladajac te pliki z Video_ts, wypalam na DVD+RW i WSZYSTKO JEST DOBRZE. ROBIE TO NA KAZDEJ INNEJ PLYCIE DVD+R lub DVD-RW i nie dziala! Na koncu, przy 100% wystepuje blad i plyty nie da sie odczytac. Prosze o pomoc (moze ktos mial taki sam problem lub JA ROBIE COS NIE TAK, TRZEBA Z TYCH PLIKOW video_ts zrobic obraz??) prosze o odpowiedz |
Co to za płyty? Jakieś markowe? Szkoda, że nie napisałeś co to za błąd.
Który to Pioneer? Może zmiana firmware'u na nowszy pomoże. Z tych plików nie trzeba robić obrazu (tak przy okazji, której wersji Nero używasz?) PS. Czemu tak krzyczysz? ;) |
To znowu ja (nie krzycze tylko blagalnie prosze :-) )
Siemka
dziekuje za odpowiedz Robilem moje nieudane proby na DVD TDK+R i niemieckich DVD firmy SPEER (w Berlinie prawie tylko takie maja, a jestem tu w gosciach). Najbardziej zastanawiajace jest to, ze nagrywaja sie te filmy spokojnie na DVD+RW i nie ma zadnych problemow.. a wlozylem od razu TDK+R i nagralem taki samo i dupa zbita.. Przy 100% w NERO (6.0.0.6) wyskakuje tylko info, ze plyta nie zostala poprawnie nagrana.. <czytalem na necie, ze ktos mial podobny problem i ze zaczal nagrywac z predkoscia 2,4 i wszystko bylo OK, u mnie nie jest :-( > Pionieer DVR-107D. i prosze o kolejna |
Zmień na najnowsze Nero, stare źle współpracowały z pionkami.
|
Cytat:
z jednym wyjątkiem - przed paleniem włączam booktype. anydvd - świetnie rozwiązanie. czas pokaże, jak długo. |
wlasnie walcze z moja pierwsza plyta... sciagnalem ImgTool Classic 0.91.4, sciagnalem tez DVD decrypter.... instrukcja wydaje sie jasna wiec wydawalo mi sie ze bedzie ok. Okazuje sie ze plik .iso, ktory wyskakuje z ImgTool Classic ma 5.95GB a plyta 4.7GB. Czy jest inna mozliwosc zeby to nagrac na ta plyte. Inny program, ktory kompresuje lepiej czy cos.
|
najlepie dvd shring automatycznie zmniejsza na 4,7gb
|
simple :spoko:
- Shrink'iem to co potrzeba z plyty bez kompresji (preferences->DVD-9) - DVD2One ponizej 2h:30min, Compresion Mode -> Varible Ratio medium - kiedys wypalalem reszte (VIDEO_TS) ImgTool Burn'em do momentu problemow - koncowa czesc plyty wykazywala bledy - teraz jade wszystko "bratem" ImgTool Classic'iem do IMAG'e a reszte wypalam ... czym kolwiek (:mruga:) Alcohol'em, Nero ... itp |
CloneDVD2:
tworzy i nagrywa :taktak: |
dzieki sliczne... sciagnalem sobie shrink 3.2 - rzecz piekna nawet dla takiego lajkonika jak ja :uczen: chyba przy nim zostane.... wczoraj wypalilem pierwsza plyte... chodzi jak ta lala.
|
dvd X-copy platinium super jakość nawet bardzo długich filmów (3,5-4h)
czas ok 20 min, wypaliłem kilkadziesiąt tytułów i jest ok nie widzę różnicy między oryginałem a kopią. |
może i ja się czegoś dowiem, dlaczego przy nagrywaniu fiilmów DVD na płytę ( nagrywara Litek 832 płyta Verbatim PAstel +R) na samym końcu płyty za każdym razem błędy PI dochodzą do okłó 300 natomiast na samym początku jest poniżej 10. PAlęz koleii jużktóyś film i zawsze mam problem, czy to Clone DVD czy DVD Decryptorem a ostatnio nawet DVDShirkiem. Dlaczego tak się dzieje. I co mogęzrobićaby tego uniknąć. Nie zamieszczma wykresó bo wydaje mi sięże nie ma sensu w tym wypadku.
pozdrawiam forum |
Cytat:
Tylko, że to działa tylko z płytami DVD+R i nagrywaniu 8x :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Test robiony też wg panujących tu zasad czyli x4 |
Mam takie pytanie jak mogę nagrać płytę DVD-Audio ?
|
Cytat:
|
Nagrywam płyty w nero 6.xx coś tam a dokładnie filmy w divx i czasami sie tak zdarza nie moge zrzucic tych filmów i wywala błąd CRC. U kolegi też sie nie da zrzucić. Czym to może być spowodowane??
|
Cytat:
zla jakosc nagrywarki - wypala z bledami zla jakosc korekcji danych - odczyt ale napisales bardzo skromnie, malo danych, ja stawiam na dosc nedzne nosniki, skoro tak sie dzieje na roznych czytnikach. |
mam maly problem bowie pozyczylem film SHREK 2 na DVD i po przegraniu nie mam głosu w nie ktorych scenach. Czy mozliwe jest zeby plyta DVD byla zabezpieczona ??
|
Cytat:
|
Czy można nagrać film na DVD mając tylko pliki VOB, bez IFO i BUP?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak wypalic obraz płyty zrobiony dvd shrinkiem?
cóz jest tak dopoki działą alcohol to było ok bo obraz płyty zrobiony przy pomocy srinka wypalał,ale trial sie skonczył i tak jakos sie nieszczesliwie zlozylo ze nastapila nieudana deinstalacja alcoholu i nie moge go za chorobe zainstalowac...
wiec czy mozna przerobic obrazy zrobione shrinkiem (ver 3.2) do formatu np iso? :help: |
Linki do tutoriali o wypalaniu
Czy ktoś zna linki do gotowych przewodników o wypalaniu DVD i nie chodzi o te przewodniki które mogę znaleźć na tym forum? Pzdr
|
a co ci ten shrink zrobił innego niż iso albo folder jesli masz iso to zainstaluj dvd decrypter i pal!!! jesli folder to nero.
|
Cytat:
http://www.mpucoder.com/derrow/guides.html |
DVD-R - problem?
Wczoraj rozbilem sie o nastepujacy problem: dostalem kilka plyt Esperanza DVD-R (4x). Proba wypalenia na nich czegokolwiek przy pomocy Nero konczy sie komunikatem "Incompatible media". Jestem mocno zaskoczony, gdyz tak nagrywarka (Lite-On SOHW-1633S) jak i sam Nero powinny bez oporu palic "minusy". Wypalanie na plytach DVD+R, DVD+RW, CD i CD-RW przebiega bez problemow. Czy moze mnie ktos oswiecic na czym polega "myk" i jaka jest roznica pomiedzy DVD-R a DVD+R ze Nero nie chce mi ich ruszyc?
Z gory dziekuje Pawel |
Witam, zauważyłem iż wszyscy w tym topicu koncentrują się głównie na instrukcjach odnośnie nagrywania filmów, a mało kto pisał o zabezpieczaniu danych, Chciał bym się dowiedzieć jak nagrywać dane aby zapis w razie uszkodzenia dało się odtworzyć i aby zwiększyć bezpieczeństwo ich przechowywania dodając np. dane naprawcze.
Czytałem o programie QuickPar i może osoby używające tego softu podzieliłyby się swoimi doświadczeniami związanymi z tym progsem. Jakich ustawień używacie, na co zwrócić uwagę... itd. itp. Pozdrawiam. |
Moj problem (zapis danych na plytach Esperanca DVD-R przez nagrywarke Lite-On SOHW-1633S) przeslat byc aktualny po podniesiuniu BIOSU napedu do nowej wersji. Obecnie zapis danych tak na + jak i na - odbywa sie poprawnie. Zapewne naped nie rozpoznawal po prostu noslina Esperanza DVD-R.
|
Cytat:
mam pytanko mam samsunga sh-w08 i chciałbym przegrać dvd na ps2 a moja nagrywareczka ciagle mieli ta płyte i nic nawet alkohol jej nie widzi prosze was o pomoc!!!!!!!!!!1 |
witam wszytkich na forum.
Mam pytanko ,czemu jak wypalilem dvdrw ,nie umie jej wykasowac do ponownego wypalania ,do wypalnia uzylem clondvd i kopiuj juz istniejoce pliki ,zaznaczylem naped dvdrom i clon wypalil mi plyty dvd w locie ,ale czemu nie da sie wykasowac tej plyty dvdrw |
Cytat:
|
Witam !! Mam neca 3500A czy może mi ktoś powiedzieć ja nagrać minusowego platinuma 8x z prędkością 16x ?
|
Cytat:
|
sorki za to
przepraszam za lamerstwo, ale prosze niech mi to ktos wytlumaczy:
Otóż: zakupilam sobie nagrywarke DVD i... mam film na komputerze gdzie sa takie rozszerzenia jak .VOB (podczas odtwarzania programem nero show time ukazuje sie film) oraz kilka plików spakowanych w .rar gdzie odpowiednio znajduja sie takie pliki jak VIDEO_TS, VIDEO_TS.BUP, VTS_01_0.BUP, VIDEO_TS, VTS_01_0. Dodadkowo jest jeszcze jeden plik .VOB ktory po otworzeniu wyglada jak MENU filmu. Dysponuje najnowszym programem do nagrywania: NERO. Ponadto gdy wlaczam te pliki z filmem nie slychac dzwieku, nero show time pokazuje mi ze nie mam jakies wtyczki (chyba wlasnie odpowiedzialnej za dzwiek, poniewaz jest platna wiec sciagnelam ja z internetu i zainstalowalam, jednak nadal nie chodzi, nie wiem moze trzeba gdzies to zarejestrowac wpisac jakis lewy kod, niestety ja nie wiem gdzie). sumujac, prosze Was abyscie na przykladzie nero 6.0 wytlumaczyli mi w punktach jak malemu dziecku, co mam po kolei robic, gdzie wejsc, co do jakiego folderu dodac, co ma byc oddzielnie, jak naprawic glos, prosze, zalezy mi na tym, zalezy mi aby ktos w tym bardzo dobry mi pomogl, bo to dla mnie wazne, mam jeszcze dzien na zrobienie tego, bo to jest na prezent pozdrawiam |
Mam nagrywarkę nec 3500 A. No i mam taki głupi problem. Nagrywarka przegrywa CD ok, nie próbowałem jeszcze DVD. Ale jak próbowałem nagrać dane z kompa na DVD to wszystko idzie ok, proces nagrywania się kończy, płtka od spodu wygląda na nagraną. Kiedy otwieram ją w środku nie ma nic, a jeżeli próbuje coś nagrac na niej to pisze żeby włożyć czystą płytę. Podejrzewam że to ja jestem za 'tempy' i nie wiem co źle robie. Aha nagrywałem wtedy w Nero.
|
-
Cytat:
http://www.cdcovers.cc/covers.php |
A ja chciałem się tylko zapytac, jakie płytki najlepiej kupować dla NECa 3500A, żeby mi jakieś śmieszne błędy nie wyskakiwały i zeby kasy nie tracić. Byle nie za drogie :D
P.S. Kiedy w końcu stanieją te dwuwarstwowe? :P |
Ja nagrałem 1 CD na Philipsie, i 2 DVD na esperanzie. Wszystko bez błędów. Ale najlepiej cto chyba verbatimy, chociaż są chyba dosyć drogie.
|
Cytat:
|
Ja tego problemu jednak nie miałem. Tą płytke wystarczyło 'przycisnąć', tzn. długo poczekać na jej otworzenie. Na innych płtach nie ma tego problemu. Nagrałem już sporo płyt i zdaje się, że to był pojedynczy przypadejk.
|
mam dobrne pytanie...
hej wam jak na Nero wersji 6.06 najnowszej zrobci obraz plyty dvd prosze napiszcie szybko .....bo ja nie umiem znalesc tej opcji w nero :(:(:(
|
Ostatni probuje znalezc jakis program ktorym nagram plyte DVD-Audio .
Probowalem Nero 6.6.0.3 ale niestety ciagle wyskakuje ze mam wlozyc plye CD a nie DVD. Czy ktos moglby mi podpoweidziec ktorym programem moglbym nagrac plyte DVD-Audio. |
-
Program nazywa się AUDIO DVD CREATOR można zassać z mułka
|
Witam i blagam wrecz o pomoc w nagraniu danych na plytce dvd.
Sytuacja wyglada tak, ze probuje nagrac dane na dvd (nagrywarka Samsung) a jezeli chodzi o nagrywanie dvd to jestem kompletnym lamerem wiec postepowalem w Nero tak samo jak z plyta cd, tyle ze wybieralem dvd-rom. Dla bezpieczenstwa zaznaczylem symulacje przed wypalaniem i wlasnie po skonczonej symulacji nero wywala blad "invalid track info" :( Probowalem juz wszystkiego (zmiana nazw plikow, zmniejszenie ich ilosci przez spakowanie winrarem a w koncu zamienilem pliki na inne dane) niestety za Boga od dwoch dni nie moge zarchiwizowac swoich danych na plytach dvd :( (dodam, ze kopie np. filmow robilem bez problemu programem CloneCd) KOLEDZY, PANOWIE, POMOCY bo jestem bliski obledu :( |
Najnowsza wersja Nero 6.6.0.3 nagrywa bezblednie DVD-Iso
|
Cytat:
Jak dużo plików muzycznych mogę nagrać na DVD-Audio. W jaki sposob sa one liczone na pojemnosc czy na czas (jak CD-Audio) ??? |
-
niewiem nie sprawdzałem ale raz wypalałem to weszło sporo niewiem wrzuciłem chyba z 40 mpg ale ile można to musisz sam zobaczyć
|
Szkoda tylko ze to przekompresowywanie trwa tak dlugo.
|
Świeżak jestem... zarówno na forum jak i w świecie DVD. Ale serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Czy istnieje mozliwosc takiego skompilowania plyty, azeby po wlozeniu jej do stacjonarnego odtwarzacza automatycznie uruchamial sie film? Przy równoczesnej możliwosci (z poziomu pilota) wl/wyl napisow czy zmiany jezyka. Po prostu - czy plyta moze dzialac bez menu głownego odpalając sie automatycznie ? A jesli tak to w jaki sposób można to zrobić ? |
-
jak bedzie nagrany sam film bez menu to ruszy bez problemu i ścieszka tylko polska
|
sam film zgrany Shrinkiem może mieć wszystkie audio i wszystkie napisy i bez problemu pilotem się zmienia (co często nie jest możliwe jak film ma menu)
|
mam pytanie - jak w TMPGEncDVDAuthor zrobić menu z dźwiękiem?????
|
Cytat:
ja już się pare razy przejechałem na tanich nośnikach a to mi się podobał kolor płyty a to znowóż wygląd no i cena atymczasem trzeba patrzeć na jakość od pewnego czasu kupuje verbatimy i tylko +R Dlacego +R A dlatego że robiłem testy ,swojego czasu miałem drugą nagrywarkę litka który umożliwia przeprowadzenie testów nagranych płyt verbatim +R dużo lepiej wypada niż -R Mowa jest o płytach nagranych na nec 3500 bo takiego mam Ten nec lubi verbatimki +R jak testowałem to na drugim miejscu uklasował mi się TDK -R TDK -R lepiej wypadł od verbatima -R |
A tak oficjalnie to co ma oznaczac te R+/- ?
PS: Podaj z łaski swojej nazwe jakiegoś programu testujacego.. z gory dzieki... |
jestesm calkiem zielony w temacie nagrywania i mam pytanko.
mam na dysku film to jest tylko katalog Video_TS. palac dvd w nero wystarczy ten katalog podmienic z katalogiem w opcji "dvd-video" i wypalic poprostu ? czy film bedzie z audio biorac pod uwage ze jest tylko Video_TS ? |
Cytat:
jeżeli Twój katalog Video_TS nie jest większy niż płyta DVD5 to -tak- wystarczy ten sposób o którym mówisz powyżej, jeżeli nie to bedziesz musiał użyć jakiegoś transkodera tak, film bedzie z audio |
a zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czasami jak ogladam screeny zamieszczone z nero to w prawym dolnym rogu ludzie maja opcje do wybrania np DVD-5 lub DVD-9, mam Nec 3520A i nero 6.0.6.6 i nie mam takiej opcji.
jak to wlaczyc ? i po co to jest ? |
Przebrnąłem przez cały ten temat...i nie wiem czy dobrze zrobię:
Mam cały film w .VOB, zajmuje mniej niż 4GB. To co mam teraz zrobić to : Odpalić sobie NERO i wrzucić wszystko do katalogu VIDEO_TS, można też zrobić katalog AUDIO_TS i go zostawić pustym....i wypalić. Tylko, że gdy daję kreację Video-DVD, zostawiam wszystko jak sobie tam program ustala. Tworzy sam dwa katalogi VIDEO_TS i AUDIO_TS. Wrzucam wszystko do...VIDEO_TS...a problem, bo nie chce mi niektórych plików tam umeścić....i to tych najważniejszych z filmem.(twierdzi że ie mogą tam być) Natomiast jak umieszczę wszystko w AUDIO_TS to wchodzą wszystkie, dodatkowo to co wrzucam do VIDEO ma ikone sugerującą że jest to plik dźwiękowy! :| Zrobiłem tak: dałem nowa kompilacja: DVD-ROM (ISO) Zrobiłem te dwa katalogi Video i audio wrzuciłęm do Video i wypaliłem. Daję odtwarzanie...pokazuje się menu...i tyle nic nie działa :( I btw co to jest to ISO 9666...tam są jakieś jeszcze inne, to ważne ? NERO 6.6.0.1 uzywam. |
Wypalanie DVD ze zdjęciami
Witajcie. Jestem nowy..... Mam problem :smutny:
Czym można utworzyć DVD tak abym w odtwzrzaczu stacjonarnym mógł oglądac filmy z kamery, oraz zdjęcia? Czy jest to możliwe , czy muszę utworzyc 2 DVD? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam |
Jak mam sohw 1652s od paru tygodni i chodzi jak ta lala, oczywiści po flashu biosa :P bo bez tego anie rusz :[ (szkoda bo chyba straciłem gwarancje :( ) ale trudno teraz moja nagrywara czyta i nagrywa wszystkie nośniki :)))))))
|
Cytat:
|
Cześć, mam nagrywarke Philips'a i odtwarzacz DVD tez Philips'a ... sciagnełem ostatnio z sieci kilka fimow, koles z wypozyczalni wypozyczył pare filmow i zgrał na dysk jakims programikiem... i ja te filmy of cours sciagnełem i chciałem je nagrac ... 2 filmy udało mi sie przez nero vision express ale skonczyła mi sie licencja ;/ i teraz mam dylemat ... bo nie znam innych dobrych programow do nagrywania ... badzcie tak mili i odpiszcie , btw. jestem tu nowy :)
|
Cytat:
|
zielono mi
mam lite on DVDRW SOHW-16532 od 48 godzin forum poczytałem ale sie motam bo niekture posty sa juz wiekowe i nie wiem czy są aktualne, z tego co "zrozumiałem" to co by skopiowac film na dvd to jest kilka opcji 1 mamy film na dvd rozmiar do 4,7 gb robimy zrzutke na hdd DVDDecrypter w iso, DVDDecrypter powinien poradzic sobie z zabezpieczonymi dvd i zrzucic obraz na hdd mamy obraz na hdd robimy wypalanie np nero-nem przez dvd video(???) teoretycznie powinno chodzic 2 mamy film na płytce 2 warstwowej robimy zrzutka DVDDecrypter na hdd i tu som opcje albo dzielimy go DVD2DVDR na 2 dvd albo wywalamy dodatki i inne zbedne gadzety palimy neronem jak w punkcie 1 a co jezeli mamy płytke dvd r dl?? co wtedy?? czy palimy poprostu jak leci tak jak w punkcie 1 czy moze som jakies ale?? uff narazie tyle problemó... jeszcze cos wymysle z góry dzienkuje za sugestie i porady... tylko nie piszcie mi ze ten temat byl juz ruszany bo wiem ze byl i jakos mi to nie pomogło |
hmmm... nie chce namieszac ale plytka 2 warstwowa a plytka dl to jest to samo...
jesli siem myle to prosze o sprostowanie... |
jesli chodzi natomiast o kopiowanie to (filmy) wypalam w CloneDVD2 i NERO... od konca listopada ubieglego roku. Puki co bezproblemowo :)
|
thx
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |