![]() |
napisa***322;e***347; wszystko bardzo chaotycznie i niewiele mo***380;na zrozumie***263; ;)
i sprecyzowanie b***322;***281;du by***322;oby wi***281;cej ni***380; wskazane, bo na b***322;***261;d "co***347; tam co***347; tam", mog***281; poradzi***263; tylko, ***380;eby***347; zrobi***322; "co***347; tam co***347; tam" :mruga: |
Eee tam, Prezesik, nie przesadzaj :D
Wszystko jest chyba jasne - plik ma objętość ponad 2,5GB więc Nero wydziera się, że nie może go nagrać na standardowej kompilacji - trzeba wybrać kompilację UDF dla tak dużych plików. Ale ponieważ palę głównie fajki 8-) , to niech ktoś zweryfikuje moje przypuszczenia... |
Cytat:
a tu nie wiemy nawet, jaka nagrywarka i jakie płyty :mruga: |
Cytat:
"Wrzuć" na forum plik NeroHistory.log :taktak: :) |
jezeli dobrze zrozumialem.
na dysku u Pana znajduje sie nic innego jak plik video, a wiec proponuje dwa wyjscia, albo nawet 3^^, a wiec tak: 1 - przekonwertowanie materialu mpg do "normalnego w dzisiejszych czasach" DVD-Video, a skoro jest Pan malo zaawansowanym uzytkownikiem polecam software o nazwie ConvertXtoDVD (polska wersja, easy w obsludze) 2 - konwersja materialu do avi -> AutoGordian Knot ^^, i wtedy nagranie na standardowa plytke 700MB w nero 3 - standardowy wypal, pomocne screeny tutaj: http://img180.imageshack.us/img180/1...ok01cc2.th.png http://img181.imageshack.us/img181/2...ok02dm0.th.png http://img181.imageshack.us/img181/6...ok03dy1.th.png Jak zalaczone zostalo na obrazku no.2 wielkosc pliku (w tym wypadku jakis iso, ale zadna roznica) wynosi grubo ponad 3.5GB, wiec z Pana plikiem nie bedzie problemu. Mam nadzieje ze pomoglem. Powodzenia zycze. |
Cytat:
:] |
Cytat:
|
moja wypowiedz dotyczyla sie tego:
Cytat:
1) ...mam 61 lat -> dlatego wyraznie podkreslilem "u Pana" 2) ...zapisałem na dysk plik filmowy o rozmiarze 2.55 GB.i rozszerzeniu .mpg -> plik video i tutaj nikt nie ma watpliwosci 3) ...kolega...poprosił mnie o zgranie tego na płyte -> i tutaj podalem 3 rozwiazania tego problemu (plik video na ponad 2,5gb wiec wyraznie na screenach: kompilacja UDF) prosty problem...proste rozwiazanie i oczywiscie prawidlowe, wiec po jaki czort umieszczacie glupie komentarze, a skoro juz mowa o komentarzach, gratulacje prezesik +1 -> idealny sposob na nabijanie postow wypowiedziami (kolejnymi) ktore nic nie wnosza do tematu (pozostawie to bez komentarza). |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez urazy @Hunter_NY :blink: |
:cisza:
@Hunter_NY chyba za bardzo bierzesz pewne sprawy do serca ;) po pierwsze nikt nie czepia***322; si***281;, ***380;e piszesz "per Pan" - ma***322;o tego, to bardzo mi***322;o z Twojej strony :taktak: cho***263; ja mimo wszystko uznaj***281;, i***380; na forum wiek nie ma znaczenia i wszyscy jeste***347;my "r***243;wni".. inaczej pisa***322;bym r***243;wnie***380; do Rycha "per Pan" :mruga: druga sprawa - chwalebna jest Twoja ch***281;***263; niesienia pomocy :spoko: a zaistnia***322;e nieporozumienie wyja***347;ni***322; ju***380; Melag ;) a co do nabijania post***243;w, to nie interesuj***261; mnie te cyferki co si***281; wy***347;wietlaj***261; pod moim ma***322;piszonem :nie: i jak dla mnie mog***322;oby ich wcale nie by***263; ;p no i wi***281;cej pogody ducha i poczucia humoru ***380;ycz***281;, aby***347; umia***322; czasem spojrze***263; na pewne rzeczy z przymru***380;eniem oka :mruga: pozdrawiam serdecznie :przybij5: :piwo: 8-) |
Jaki jest najlepszy darmowy program do wypalania płyt?? Póki co używam Ashampoo 5. Ale nie obsługuje plików *MDF :/. A ostatnio mam takich dużo. Jak się wypala pliki MDF??
|
imgburn:) http://www.imgburn.com/
|
imgburn nie pali MDF ;).
|
MDS to alcohol wiec pali, a napewno masz mdf i mds:)
|
Cytat:
|
ja chcialam tylko prosic zeby mi ktos powiedzial jak przegrac dvd WRAZ Z MENU (wlasciwie nic nie zmieniajac)
jaki program uzyc? chce tylko dodac ze posiadam plyte DL DVD+R 8,5GB i prosze mi kazcie mi szukac bo NA TEN TEMAT NIC NIE MA !!! a ja chce po prostu czarno na bialym bez owijania i zbednych watkow ktore mi tylko mieszaja :) /mała kobietka/ gg 4213235 PISZCIE PROSZE !!! |
Cytat:
|
dziekuje bardzo !!!!
ale musisz mi jeszcze powiedziec dokladnie co i jak bo jak nagrywalam plytki to menu nie dzialalo. najpierw kopiwalam zawartosc plytki DVD Decrypterem i wlasnie jak sie potem nagrala DVD shrinkiem to menu wlasnie nie dzialalo. aha jeszcze jedno na tych plytach dvd pisze cos o potrzebie instalacji Firmware do nap***281;du DL(aby uniknac bledu). co to oznacza? czy te plytki DL sie tak samo nagrywa jak normalne dvd? czy trzeba cos zmieniac w ustawieniach?? pytam bo nie jest to tani interes i chce po prostu uniknac blednego zapisu :) za wszystkie odpowiedzi i na moje mniej i bardziej glupie pytania dziekuje :) |
Firmware w nap***281;dzi***281; powinien by***263; zazwyczaj najnowszy poniewa***380; w nim s***261; zapisane strategie (spos***243;b) zapisu no***347;nik***243;w. P***322;yty DL wypala si***281; tak samo jak jednowarstwowe tylko stres wi***281;kszy :) bo cena tych p***322;yt wysoka.
O p***322;ytach DL propnuj***281; poczyta***263; http://www.cdrinfo.pl/artykuly/DVD9/ O DVD Shrinku propnuj***281; poczyta***263; http://www.divx.howto.pl/Czytaj-artykul-67.html |
Witam:)
Mam problem, chce nagrać obraz płyty który waży 6GB na płytę dwuwarstwową Emtec DVD+R DL 8,5GB próbowałem w programach Nero i ImgBurn ale nie idzie wypalić obrazu na płytkę, posiadam nagrywarkę LG DVD-RAM GSA H54L, wie ktoś może jak wypalić ten obraz? |
jaki komunikat?jaki obraz?
|
Cytat:
I/O Error Device:[4:0:0] HL-DT-ST LG DVD-RAM GSA-H54L 1.00 (F:) (SCSI) Scsi Status: 0x02 Interpretation: Check Condition CDB: 2A 00 00 00 00 00 00 00 20 00 Interpretation Write (10) - Sectors: 0-31 Sense Area: 70 00 03 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 57 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Interpretation: Unable To Recover TOC a w Nero po prostu wysuwa tacke bez żadnego komunikatu |
BENQ DW 1640, próbowałem już 2 rodzaje płyt dwuwarstwowych w nero. I zawsze przy 50% przy zmianie sesji wywala błąd i wysuwa tackę. Co robię źle?
|
Problem z nagrywaniem DVD - prosze o pomoc!
Witam,
Posiadam płyty z wesela, które otrzymałem od kamerzysty i teraz chcę mieć klika kopii, aczkolwiek próbowałem już kilkakrotnie nagrywać - skutek to 15 zmarnowanych płyt:) Sposoby nagrywania: 1. kopiowanie przez Power2Go i z oryginału bezpośrednio na płytę Verbatim DVD-R - efekt:odtwarza się tylko na PC 2. zgrałem na dysk DVD Shrink 3.2. i wypaliłem Clone DVD2(wybrałem opcję:klonuj płytę DVD) - efekt: niby się nagrało, ale 30% końcówki zacina się tak, że nie da się oglądać - płyty Verbatim DVD-R. Posiadam: Optirac DVD-RW AD-7561S Proszę o pomoc. Lokumaster |
Spróbuj przegrać katalog VIDEO_TS z płyty na HDD bezpośrednio w eksplorerze windy. Jak się to uda (spradź, czy OK się odtwarza z dysku), to wypalaj jako kompilacje DVD-Video w jakimś programie, co tam posiadasz.
Nie zakładaj nowych tematów o tym samym. |
Te Verbatim DVD-R MCC-03RG20 ostatnio strasznie się popsuły trafiają sie cake gdzie udaje się 1 na 10 wypalić dobrze :>
Spróbuj Sony ,JVC Verbatim DVD+R i nie kupione w markecie tylko w sklepie który bierze płyty od dystrybutora:) |
Cytat:
|
Właśnie.
|
Witam, posiadam pliki po 3,99 GB (bajtów: 4 291 000 736). chciałbym to nagrać takie dwa na płytę DL 8,5 GB i się nie da, można jakoś to ominą?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:53. |