![]() |
ja chcialam tylko prosic zeby mi ktos powiedzial jak przegrac dvd WRAZ Z MENU (wlasciwie nic nie zmieniajac)
jaki program uzyc? chce tylko dodac ze posiadam plyte DL DVD+R 8,5GB i prosze mi kazcie mi szukac bo NA TEN TEMAT NIC NIE MA !!! a ja chce po prostu czarno na bialym bez owijania i zbednych watkow ktore mi tylko mieszaja :) /mała kobietka/ gg 4213235 PISZCIE PROSZE !!! |
Cytat:
|
dziekuje bardzo !!!!
ale musisz mi jeszcze powiedziec dokladnie co i jak bo jak nagrywalam plytki to menu nie dzialalo. najpierw kopiwalam zawartosc plytki DVD Decrypterem i wlasnie jak sie potem nagrala DVD shrinkiem to menu wlasnie nie dzialalo. aha jeszcze jedno na tych plytach dvd pisze cos o potrzebie instalacji Firmware do nap***281;du DL(aby uniknac bledu). co to oznacza? czy te plytki DL sie tak samo nagrywa jak normalne dvd? czy trzeba cos zmieniac w ustawieniach?? pytam bo nie jest to tani interes i chce po prostu uniknac blednego zapisu :) za wszystkie odpowiedzi i na moje mniej i bardziej glupie pytania dziekuje :) |
Firmware w nap***281;dzi***281; powinien by***263; zazwyczaj najnowszy poniewa***380; w nim s***261; zapisane strategie (spos***243;b) zapisu no***347;nik***243;w. P***322;yty DL wypala si***281; tak samo jak jednowarstwowe tylko stres wi***281;kszy :) bo cena tych p***322;yt wysoka.
O p***322;ytach DL propnuj***281; poczyta***263; http://www.cdrinfo.pl/artykuly/DVD9/ O DVD Shrinku propnuj***281; poczyta***263; http://www.divx.howto.pl/Czytaj-artykul-67.html |
Witam:)
Mam problem, chce nagrać obraz płyty który waży 6GB na płytę dwuwarstwową Emtec DVD+R DL 8,5GB próbowałem w programach Nero i ImgBurn ale nie idzie wypalić obrazu na płytkę, posiadam nagrywarkę LG DVD-RAM GSA H54L, wie ktoś może jak wypalić ten obraz? |
jaki komunikat?jaki obraz?
|
Cytat:
I/O Error Device:[4:0:0] HL-DT-ST LG DVD-RAM GSA-H54L 1.00 (F:) (SCSI) Scsi Status: 0x02 Interpretation: Check Condition CDB: 2A 00 00 00 00 00 00 00 20 00 Interpretation Write (10) - Sectors: 0-31 Sense Area: 70 00 03 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 57 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Interpretation: Unable To Recover TOC a w Nero po prostu wysuwa tacke bez żadnego komunikatu |
BENQ DW 1640, próbowałem już 2 rodzaje płyt dwuwarstwowych w nero. I zawsze przy 50% przy zmianie sesji wywala błąd i wysuwa tackę. Co robię źle?
|
Problem z nagrywaniem DVD - prosze o pomoc!
Witam,
Posiadam płyty z wesela, które otrzymałem od kamerzysty i teraz chcę mieć klika kopii, aczkolwiek próbowałem już kilkakrotnie nagrywać - skutek to 15 zmarnowanych płyt:) Sposoby nagrywania: 1. kopiowanie przez Power2Go i z oryginału bezpośrednio na płytę Verbatim DVD-R - efekt:odtwarza się tylko na PC 2. zgrałem na dysk DVD Shrink 3.2. i wypaliłem Clone DVD2(wybrałem opcję:klonuj płytę DVD) - efekt: niby się nagrało, ale 30% końcówki zacina się tak, że nie da się oglądać - płyty Verbatim DVD-R. Posiadam: Optirac DVD-RW AD-7561S Proszę o pomoc. Lokumaster |
Spróbuj przegrać katalog VIDEO_TS z płyty na HDD bezpośrednio w eksplorerze windy. Jak się to uda (spradź, czy OK się odtwarza z dysku), to wypalaj jako kompilacje DVD-Video w jakimś programie, co tam posiadasz.
Nie zakładaj nowych tematów o tym samym. |
Te Verbatim DVD-R MCC-03RG20 ostatnio strasznie się popsuły trafiają sie cake gdzie udaje się 1 na 10 wypalić dobrze :>
Spróbuj Sony ,JVC Verbatim DVD+R i nie kupione w markecie tylko w sklepie który bierze płyty od dystrybutora:) |
Cytat:
|
Właśnie.
|
Witam, posiadam pliki po 3,99 GB (bajtów: 4 291 000 736). chciałbym to nagrać takie dwa na płytę DL 8,5 GB i się nie da, można jakoś to ominą?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:04. |