![]() |
Ja robie tak!
1.dvd decrypter -wiadomo 2.Otwieram ifoupdate otwieram film i naciskam dvdplay,oglądam menu ,kawałek filmu,ewentualnie jakiś dodatek i daje exit.Wyskakuje informacja jakie titlesety oglądałem. 3.Następnie titlesetblanker.Redukuje niepotrzebne voby do wielkości 10kb. 4.Jeżeli film jest jeszcze za duży to instant copy 5.Obraz iso i wypalanie (Można jeszcze w menu edit zdeaktywować nieaktywne opcje w menu) Wbrew pozorom trwa to moment Pozdrawiam |
Palenie dvd
Ja chyba najprościej to robie bynajmniej tak mi sie wydaje sprawdza się w 100 %.
A więc : Używam dwóch programów naraz a nieraz nawet trzech. Żeby wykopcić film zabezpieczony CSS KEY : 1. Zainstalować Clone DVD najlepiej zrobić lub kupić :) full wersje. 2. Zainstalowć program AnyDVD. 3. Po zainstalowaniu tego softu oczywiście restart paścia. 4. Po uruchomieniu systemu włączyć AnyDVD 5. Włożyć film do napędu DVD lub DVDRW 6. Sprawdzić w programie AnyDVD zabezpieczenie. 7.Uruchomić CloneDVD wtedy nierozpozna że płyta jest oryginałem. 8.Jak zrobimy na odwrót program CloneDvD rozpozna płyte i zapozna nas z przepisami :) 9. Wybrać funkcje Clone DVD ale tylko wtedy jak jest sam film na płycie jeżeli jest z dodatkami wybrać kopiowanie ścieżki, w innym przypadku płytka dvd pójdzie do kosza. 10.Film najpierw zgra sie na HDD później automatycznie zacznie nagrywać na płytkę DVD R. 11.I tu uwaga fimy gdzie pojemnośc płytki pokazuje ponad 7 GB bezproblemowo przesmażycie na na płytę 4,7 łącznie z całym menu. 12.Polecam również soft "DVD Decrypter" 13.Życzę miłego jaranka. Pozdrawiam wszystkich narka , więcej pytań gg 3490293. aaaa słyszałem że oryginały mają wejść po 30 kilka złotych w przyszłości zapowiadają to : czy to prawda : odpowiedzcie. Pytanie : Jak wysmażyć DVD AUDIO żeby posłuchać na stacjonarnym DVD.. Proszę o odpowiedzi. |
@Trixi:
Dane (w tym i programy) można spokojnie nagrywać przy pomocy Nero. @tytusdezoo: a jaki to ma związek z opisywaniem metod palenia płytek? :( www.e-dvd.pl |
Czy ma ktos z Was link do wysokiej jakości okładek DVD???
|
Programy na DVD
A czym i w jaki sposob najlepiej nagrac programy (nie filmy ) na płytke DVD ???
|
Witam ponownie.
Cóż po krótkim czasie pierwsze podsumowanie: 1. nigdy więcej Esperanza i Verbatim - TDK roolez! 2. Obrabiam w DVD Maestro - nagrywam w Nero. 3. BookType to miodzio soft ;-)) |
Witam
A ja mam takie zapytnie, czy jak chce przegrać oryginał gry na PS2 do wystarczy że zgram obraz płyty na hdd, np. alcoholem i później tylko wypalę ten obraz i będzie działać. Czy może trzeba uzyć jakiegoś programu do zdjęcia zabezpieczeń? |
A ja robie to tak:
1. Zgrywam DVDik programem DVD Decrypter 2. Nastepnie uzywm shrinka (najnowszy) w zaleznosci jak duzy byl film to: a) zostawiam dodatki b) zostawiam tylko sam film 3. Za pomoca IMGToola tworze obraz ISO 4. Nero wypalam DVD x2 - chodzi idealnie :) |
witam
mam nagrywarke sony dru 500a zgrywam dvd shrinkiem 3.1 do 4.5g potem pale w nero 6.3 zadnej płyty nie sknociłem jakość filmu 15% gorsza to i tak niezle jak 9.7g na 4.7g pale zawsze razy 2 i jest w pożo......... |
Ja zgrywam shrinkiem w oryginale na dysk ,a zdysku DVD Clonem i działa bez zarzutu nawet Esperanza.
|
Witam,
o wypalaniu powiedziano tu wiele. Część informacji skwapliwie wykorzystałem ale.... Mój stacjonarny odtwarzacz to LG DVC 5930 (combo VHS i DVD), który nie specjalnie chętnie czyta nagrane płytki, wypróbowałem kilka sposobów które podawaliście ( z tego wszystkiego nie pamiętam dokładnie jakie były efekty każdej metody - argh##@!$#@!!). Nagrywałem na : Verbatim +R i - R Esperanza -R. LG bez problemu czyta Esperanzę wypaloną DVDXCopy, na pewno nie czyta płytek palonych DVDDecrypterem. Żeby być pewnym do końca spróbuję jeszcze Alcohol, Nero i DVD2One ( przy okazji pytanie - czy wersje trailowe mają wystarczającą ilość opcji aby się tym pobawić i stwierdzić, że warto? chodzi mi o np. Alkohol). Czy ktoś z kolegów ma jakieś miarodajne info o możliwośćiach odczytu stacjonarek (chodzi mi o preferowane przez producentów typy płyt +R lub -R. Opierając się tylko na informacjach z prasy komputerowej mam mieszane uczucia. |
Cytat:
http://www.divx.pl/forum/viewtopic.php?p=31180#31180 |
Witanko,
czytając posty kolegów dochodze do wniosku, ze w przypadku wypalania DVD Nero nie jest najlepszym wyborem. Nie mam doświadczenia w paleniu filmów (zrobiłem raptem dwie kopie filmów), ale przygoda z Nero zakończyła się tak, że stacjonarmy odtwarzacz zaczyna przeskakiwać pod koniec filmu (jakieś 10-15 minut do końca) na Esperanzy -R natomiast DVD+RW nagrany DVDxCopy jest czytany bez kłopotów. Mam w związku z tym pytanko, jeśli przegram kopię ze "skaczącej" Esperanzy na Verbatima np. polecanym tu DVDDecrypterem to pozbędę się tego skakania? ( oczywiście "dla spokojności" najpierw zrzucę pliki na HDD). |
Ja wypalam dectypterem, na płytkach tdk, pozwalam mu ustalić samemu prędkość nagrywania. Ale w większości nagrywam X4 i płytki chodzą bez zająknięcia. Czasami też używam płytek Verbatim, pastel disc, też świetnie się palą
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:20. |