Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

teklan 11.08.2004 09:43

Cytat:

Napisany przez teklan
Tutaj masz wszystko - http://www.mrbass.org/leech/

Może lepiej tutaj -
http://www.mrbass.org/dvdshrink/ :taktak:

Nuno1971 11.08.2004 10:17

Cytat:

Napisany przez teklan
Zrób to decrypterem i będzie po problemie

Chcialem uzyc Instant Copy do kompresji poniewaz daje dobra jakosc. Czy Decrypter tez kompresuje??

Paul:-) 11.08.2004 15:48

WITAM WSZYSTKICH-jestem szczęsliwym w końcu posiadaczem liteOn 812s i powiem szczerze zabrałem się ostatnio do zgrywania swoich prywatnych wypocin które dotychczas trzymałem na cd-r,a pakowałem je po ściągnięciu z kamerki w systemie DVD czyli formatem sztywno ustalonym.Jednak jak poukładałem sobie poszczególne filmiki w ładny indeks i zabrałem sie do wypalania po 5 minutach łykania i przeliczania wyskoczyl bląd że w clipie nr 3 jest za duży bitrate czy coś w tym guście wszystko spakowane jest tak samo-dodam jeszcze że nagrywara chodzi bo filmy w divx zapisywałem na płytkach jako dane i komputer normalnie je odpala-sory ale dopiero zaczynam sie bawić tym wszystkich i jestem dosyć lewy w tym temacie ,aaa program do nagrywania i index to My DVD

teklan 12.08.2004 07:53

Cytat:

Napisany przez Nuno1971
Chcialem uzyc Instant Copy do kompresji poniewaz daje dobra jakosc. Czy Decrypter tez kompresuje??

Drcrypterem możesz zrzucić na dysk :mruga:

teklan 12.08.2004 07:59

Cytat:

Napisany przez teklan

A dokładniej - zrzuć cały film decrypterem na dysk, zapuść dvdFab-a i zostaw to co chcesz (wybierz ścieżkę dżwiękową, napisy ), i dopiro InstantCopy do sfilcowania filmu i będzie ok. :spoko:

teklan 12.08.2004 08:05

Cytat:

Napisany przez teklan

A dokładniej - zrzuć cały film decrypterem na dysk, zapuść dvdFab-a i zostaw to co chcesz (wybierz ścieżkę dżwiękową, napisy ), i dopiro InstantCopy do sfilcowania filmu i będzie ok. :spoko:

Heros120 18.08.2004 10:11

Witam,

Mam dwa małe problemy a mianowicie chodzi mi jak nagrać albo przerobić obraz z NTSC na PAL w łatwy sposób :).
A drugie jak nagrać na płyte DVD muzyke MP3 aby po uruchomieniu go w odtwarzaczu stacjonarnym była odczytana jako plyta DVD z plikami mp3. Ponieważ nagrałem MP3 i DVD stacjonarny widzi plyte jako DVD i rozpoczyna szukanie plikow VOB ktorych nie ma i wyskoczył DISC ERROR.
Więc czy można nagrać tak aby być w 100% pewien że to wina stacjonarnego odtwarzacza a nie zle nagrana płytka ???.

pzdr,
Robert

Ufil123 18.08.2004 12:52

ad 1.w poradniku CV jest wszsytko na temat ntsc->pal
ad 2. tylko niektóre odtwarzacze dvd czytają mp3 nagrane na płytę DVD więc jeśli twój nie czyta tak nagranageo mp3 to raczej nic z tym nie zrobisz!!!możesz ewentualnie ngrać sobie DVD-Audio (pomieści średnio do 40h muzyki)

pozdro

Heros120 18.08.2004 16:05

Cytat:

Napisany przez Ufil123
ad 1.w poradniku CV jest wszsytko na temat ntsc->pal

pozdro

Witam,
O jaki dokladniej poradnik ci chodzi ??. CV nigdy o takim nie slyszalem.
pzdr,
ROB

ideJ 18.08.2004 21:29

Taki przyklejony wątek dotyczący konwersji divx do dvd. Jest tam sporo na temat konwersji NTSC -> PAL (zasada jest ta sama tylko źródłem będzie strumień video wyłuskany z VOBów).
(CV to skrót od CobraVerde)

Malikts 19.08.2004 22:09

Pomozcie!

Pomocy!!!
mam nagrywarke Pionieer, zgralem Shrikiem DVD na dysk, rozmiar jest
odpowiedni, wszystko gra. Wypalam w Nero DVD_video, wkladajac te pliki
z Video_ts, wypalam na DVD+RW i WSZYSTKO JEST DOBRZE.

ROBIE TO NA KAZDEJ INNEJ PLYCIE DVD+R lub DVD-RW i nie dziala! Na
koncu, przy 100% wystepuje blad i plyty nie da sie odczytac.

Prosze o pomoc (moze ktos mial taki sam problem lub JA ROBIE COS NIE
TAK, TRZEBA Z TYCH PLIKOW video_ts zrobic obraz??)

prosze o odpowiedz

ideJ 20.08.2004 09:49

Co to za płyty? Jakieś markowe? Szkoda, że nie napisałeś co to za błąd.
Który to Pioneer? Może zmiana firmware'u na nowszy pomoże.
Z tych plików nie trzeba robić obrazu (tak przy okazji, której wersji Nero używasz?)
PS.
Czemu tak krzyczysz? ;)

Malikts 20.08.2004 13:28

To znowu ja (nie krzycze tylko blagalnie prosze :-) )

Siemka
dziekuje za odpowiedz

Robilem moje nieudane proby na DVD TDK+R i niemieckich DVD firmy SPEER (w Berlinie prawie tylko takie maja, a jestem tu w gosciach).
Najbardziej zastanawiajace jest to, ze nagrywaja sie te filmy spokojnie na DVD+RW i nie ma zadnych problemow.. a wlozylem od razu TDK+R i nagralem taki samo i dupa zbita.. Przy 100% w NERO (6.0.0.6) wyskakuje tylko info, ze plyta nie zostala poprawnie nagrana.. <czytalem na necie, ze ktos mial podobny problem i ze zaczal nagrywac z predkoscia 2,4 i wszystko bylo OK, u mnie nie jest :-( >
Pionieer DVR-107D.

i prosze o kolejna

Czołgista 21.08.2004 22:06

Zmień na najnowsze Nero, stare źle współpracowały z pionkami.

woitas 22.08.2004 18:05

Cytat:

Napisany przez eartcom
Ja chyba najprościej to robie bynajmniej tak mi sie wydaje sprawdza się w 100 %.
A więc : Używam dwóch programów naraz a nieraz nawet trzech.
Żeby wykopcić film zabezpieczony CSS KEY :
1. Zainstalować Clone DVD najlepiej zrobić lub kupić :) full wersje.
2. Zainstalowć program AnyDVD.
3. Po zainstalowaniu tego softu oczywiście restart paścia.
4. Po uruchomieniu systemu włączyć AnyDVD
5. Włożyć film do napędu DVD lub DVDRW
6. Sprawdzić w programie AnyDVD zabezpieczenie.
7.Uruchomić CloneDVD wtedy nierozpozna że płyta jest oryginałem.
8.Jak zrobimy na odwrót program CloneDvD rozpozna płyte i zapozna nas z przepisami :)
9. Wybrać funkcje Clone DVD ale tylko wtedy jak jest sam film na płycie jeżeli jest z dodatkami wybrać kopiowanie ścieżki, w innym przypadku płytka dvd pójdzie do kosza.
10.Film najpierw zgra sie na HDD później automatycznie zacznie nagrywać na płytkę DVD R.
11.I tu uwaga fimy gdzie pojemnośc płytki pokazuje ponad 7 GB bezproblemowo przesmażycie na na płytę 4,7 łącznie z całym menu.
12.Polecam również soft "DVD Decrypter"
13.Życzę miłego jaranka.
Pozdrawiam wszystkich narka , więcej pytań gg 3490293.
aaaa słyszałem że oryginały mają wejść po 30 kilka złotych w przyszłości zapowiadają to : czy to prawda : odpowiedzcie.
Pytanie : Jak wysmażyć DVD AUDIO żeby posłuchać na stacjonarnym DVD..
Proszę o odpowiedzi.

hehe - robię identycznie.
z jednym wyjątkiem - przed paleniem włączam booktype.
anydvd - świetnie rozwiązanie.
czas pokaże, jak długo.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:06.