Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

mjq666 25.11.2004 19:39

Cytat:

mam maly problem bowie pozyczylem film SHREK 2 na DVD i po przegraniu nie mam głosu w nie ktorych scenach
Przegraj film DVDShrinkiem, bedzie dzialal bez problemu.

swiss 26.11.2004 11:51

Czy można nagrać film na DVD mając tylko pliki VOB, bez IFO i BUP?

KC42 26.11.2004 11:54

Cytat:

Napisany przez swiss

Nie można

KC42 26.11.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez swiss

Ale można je odtworzyć w IfoEdit opcją Create IFOs

jarech 26.11.2004 21:26

jak wypalic obraz płyty zrobiony dvd shrinkiem?

cóz jest tak dopoki działą alcohol to było ok bo obraz płyty zrobiony przy pomocy srinka wypalał,ale trial sie skonczył i tak jakos sie nieszczesliwie zlozylo ze nastapila nieudana deinstalacja alcoholu i nie moge go za chorobe zainstalowac...
wiec czy mozna przerobic obrazy zrobione shrinkiem (ver 3.2) do formatu np iso? :help:

Divxtom 27.11.2004 08:45

Linki do tutoriali o wypalaniu

Czy ktoś zna linki do gotowych przewodników o wypalaniu DVD i nie chodzi o te przewodniki które mogę znaleźć na tym forum? Pzdr

ed hunter 30.11.2004 08:57

a co ci ten shrink zrobił innego niż iso albo folder jesli masz iso to zainstaluj dvd decrypter i pal!!! jesli folder to nero.

MariuszT 01.12.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Czy ktoś zna linki do gotowych przewodników o wypalaniu DVD i nie chodzi o te przewodniki które mogę znaleźć na tym forum? Pzdr

Co prawda w języku angielskim, ale z dużymi obrazkami. :mruga:
http://www.mpucoder.com/derrow/guides.html

Loslobos 04.12.2004 08:08

DVD-R - problem?

Wczoraj rozbilem sie o nastepujacy problem: dostalem kilka plyt Esperanza DVD-R (4x). Proba wypalenia na nich czegokolwiek przy pomocy Nero konczy sie komunikatem "Incompatible media". Jestem mocno zaskoczony, gdyz tak nagrywarka (Lite-On SOHW-1633S) jak i sam Nero powinny bez oporu palic "minusy". Wypalanie na plytach DVD+R, DVD+RW, CD i CD-RW przebiega bez problemow. Czy moze mnie ktos oswiecic na czym polega "myk" i jaka jest roznica pomiedzy DVD-R a DVD+R ze Nero nie chce mi ich ruszyc?

Z gory dziekuje
Pawel

Anon 07.12.2004 11:01

Witam, zauważyłem iż wszyscy w tym topicu koncentrują się głównie na instrukcjach odnośnie nagrywania filmów, a mało kto pisał o zabezpieczaniu danych, Chciał bym się dowiedzieć jak nagrywać dane aby zapis w razie uszkodzenia dało się odtworzyć i aby zwiększyć bezpieczeństwo ich przechowywania dodając np. dane naprawcze.
Czytałem o programie QuickPar i może osoby używające tego softu podzieliłyby się swoimi doświadczeniami związanymi z tym progsem. Jakich ustawień używacie, na co zwrócić uwagę... itd. itp. Pozdrawiam.

Loslobos 07.12.2004 12:05

Moj problem (zapis danych na plytach Esperanca DVD-R przez nagrywarke Lite-On SOHW-1633S) przeslat byc aktualny po podniesiuniu BIOSU napedu do nowej wersji. Obecnie zapis danych tak na + jak i na - odbywa sie poprawnie. Zapewne naped nie rozpoznawal po prostu noslina Esperanza DVD-R.

cheester 07.12.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez lukas69
Teraz moja kolej:

JAK WYPALIĆ BACKUP DO PS2:
Alcohol 120%
1. kreator kopiowania
2. wybieramy naped z ktorego kopiujemy (jesli mamy dwa), nawet jesli mamy dwa to polecam nie wybierać opcji: "kopiowanie w locie" gdyz obniza to szanse na bezproblemowe dzialanie
3. bierzemy dalej
4. wybieramy miejsce na hdd gdzie obraz ma byc zapisany
5. dalej
6. mamy do wyboru: nagrywarke ( :) ), tryb zapisu tylko DVD DAO, zapis, symulacja i usuniecie obrazu po zakonczeniu
opcji nie wiele i nie trzeba tłumaczyć szczegółowo
START i po kilkunastu - kilkudziesięciu minutach wyjdzie ładnie nagrana płytka
ten sposób jest też doskonały do XBOXa

mam pytanko mam samsunga sh-w08 i chciałbym przegrać dvd na ps2 a moja nagrywareczka ciagle mieli ta płyte i nic nawet alkohol jej nie widzi prosze was o pomoc!!!!!!!!!!1

andrzej21 08.12.2004 09:41

witam wszytkich na forum.
Mam pytanko ,czemu jak wypalilem dvdrw ,nie umie jej wykasowac do ponownego wypalania ,do wypalnia uzylem clondvd i kopiuj juz istniejoce pliki ,zaznaczylem naped dvdrom i clon wypalil mi plyty dvd w locie ,ale czemu nie da sie wykasowac tej plyty dvdrw

ed hunter 08.12.2004 14:46

Cytat:

Napisany przez andrzej21
witam wszytkich na forum.
Mam pytanko ,czemu jak wypalilem dvdrw ,nie umie jej wykasowac do ponownego wypalania ,do wypalnia uzylem clondvd i kopiuj juz istniejoce pliki ,zaznaczylem naped dvdrom i clon wypalil mi plyty dvd w locie ,ale czemu nie da sie wykasowac tej plyty dvdrw

a ja nie rozumiem o co chodzi? może o to, że płyty nie da się nagrać tak jak taśmy i trzeba ją najpierw skasować potem ponownie możesz nagrywać. nie znam clondvd ale pewnie jest tam funkcja erase disc?

Zryty 12.12.2004 19:42

Witam !! Mam neca 3500A czy może mi ktoś powiedzieć ja nagrać minusowego platinuma 8x z prędkością 16x ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:53.