Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

Adamski 77 09.10.2004 19:16

wlasnie walcze z moja pierwsza plyta... sciagnalem ImgTool Classic 0.91.4, sciagnalem tez DVD decrypter.... instrukcja wydaje sie jasna wiec wydawalo mi sie ze bedzie ok. Okazuje sie ze plik .iso, ktory wyskakuje z ImgTool Classic ma 5.95GB a plyta 4.7GB. Czy jest inna mozliwosc zeby to nagrac na ta plyte. Inny program, ktory kompresuje lepiej czy cos.

ikar39 09.10.2004 20:45

najlepie dvd shring automatycznie zmniejsza na 4,7gb

AleX69 10.10.2004 00:58

simple :spoko:
- Shrink'iem to co potrzeba z plyty bez kompresji (preferences->DVD-9)
- DVD2One ponizej 2h:30min, Compresion Mode -> Varible Ratio medium
- kiedys wypalalem reszte (VIDEO_TS) ImgTool Burn'em do momentu problemow - koncowa czesc plyty wykazywala bledy - teraz jade wszystko "bratem" ImgTool Classic'iem do IMAG'e a reszte wypalam ... czym kolwiek (:mruga:) Alcohol'em, Nero ... itp

B@rtek 10.10.2004 10:49

CloneDVD2:

tworzy i nagrywa :taktak:

Adamski 77 10.10.2004 20:15

dzieki sliczne... sciagnalem sobie shrink 3.2 - rzecz piekna nawet dla takiego lajkonika jak ja :uczen: chyba przy nim zostane.... wczoraj wypalilem pierwsza plyte... chodzi jak ta lala.

bogsall 10.10.2004 23:06

dvd X-copy platinium super jakość nawet bardzo długich filmów (3,5-4h)
czas ok 20 min, wypaliłem kilkadziesiąt tytułów i jest ok nie widzę różnicy między oryginałem a kopią.

DonAlberto 16.10.2004 22:43

może i ja się czegoś dowiem, dlaczego przy nagrywaniu fiilmów DVD na płytę ( nagrywara Litek 832 płyta Verbatim PAstel +R) na samym końcu płyty za każdym razem błędy PI dochodzą do okłó 300 natomiast na samym początku jest poniżej 10. PAlęz koleii jużktóyś film i zawsze mam problem, czy to Clone DVD czy DVD Decryptorem a ostatnio nawet DVDShirkiem. Dlaczego tak się dzieje. I co mogęzrobićaby tego uniknąć. Nie zamieszczma wykresó bo wydaje mi sięże nie ma sensu w tym wypadku.

pozdrawiam forum

B@rtek 16.10.2004 22:48

Cytat:

Napisany przez DonAlberto
może i ja się czegoś dowiem, dlaczego przy nagrywaniu fiilmów DVD na płytę ( nagrywara Litek 832 płyta Verbatim PAstel +R) na samym końcu płyty za każdym razem błędy PI dochodzą do okłó 300 natomiast na samym początku jest poniżej 10. PAlęz koleii jużktóyś film i zawsze mam problem, czy to Clone DVD czy DVD Decryptorem a ostatnio nawet DVDShirkiem. Dlaczego tak się dzieje. I co mogęzrobićaby tego uniknąć. Nie zamieszczma wykresó bo wydaje mi sięże nie ma sensu w tym wypadku.

pozdrawiam forum

Wgraj biosik ze strony codeguys i w omni zaznacz "force-fallback" a końcówki będą ładne.

Tylko, że to działa tylko z płytami DVD+R i nagrywaniu 8x :taktak:

slawekj 16.10.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez DonAlberto

pozdrawiam forum

Ale jak wypalasz Verbatim'a Pastel ?. x4 czy x8. Prawidłowo x4 i takich błędów nie będzie. Spróbuj. :)

DonAlberto 16.10.2004 23:54

Cytat:

Napisany przez slawekj
Ale jak wypalasz Verbatim'a Pastel ?. x4 czy x8. Prawidłowo x4 i takich błędów nie będzie. Spróbuj. :)

Wypalam jak trzeba, x4 dane wypala idealnie, błędy pojawiają mi się tylko przy przegrywanych filmach DVD a właściwie przy filmach któe przerabiałem w/w programiami, głównie DVdShirk.

PS. Test robiony też wg panujących tu zasad czyli x4

RoCzEz 22.10.2004 10:03

Mam takie pytanie jak mogę nagrać płytę DVD-Audio ?

namor 22.10.2004 15:29

Cytat:

Napisany przez RoCzEz
Mam takie pytanie jak mogę nagrać płytę DVD-Audio ?

tak możesz do tego potrzebny ci bedzie programik Audio DVD Creator

nikt 09.11.2004 20:44

Nagrywam płyty w nero 6.xx coś tam a dokładnie filmy w divx i czasami sie tak zdarza nie moge zrzucic tych filmów i wywala błąd CRC. U kolegi też sie nie da zrzucić. Czym to może być spowodowane??

terpilowski 14.11.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez nikt
Nagrywam płyty w nero 6.xx coś tam a dokładnie filmy w divx i czasami sie tak zdarza nie moge zrzucic tych filmów i wywala błąd CRC. U kolegi też sie nie da zrzucić. Czym to może być spowodowane??

zla jakosc nosnika
zla jakosc nagrywarki - wypala z bledami
zla jakosc korekcji danych - odczyt

ale napisales bardzo skromnie, malo danych, ja stawiam na dosc nedzne nosniki, skoro tak sie dzieje na roznych czytnikach.

Grabasz 25.11.2004 15:41

mam maly problem bowie pozyczylem film SHREK 2 na DVD i po przegraniu nie mam głosu w nie ktorych scenach. Czy mozliwe jest zeby plyta DVD byla zabezpieczona ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59.