Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

ed hunter 30.09.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez lennox
Shrink zgrywa każdą zabezpieczoną płytę DvD :)
[...]

dawno się tak nie ubawiłem ^_^ :spoko:

;)

Yarozelsky 30.09.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez lennox
Shrink zgrywa każdą zabezpieczoną płytę DvD :)
No i zanim włączysz w Shrink`u zgrywanie to wybierasz sobie opcję czy chcesz zgrać jako "Foldery Windows" (VIDEO_TS i AUDIO_TS) czy jako ISO.
Jeśli chcesz ISO i to zainstaluj wcześniej Decryptera i wówczas rozwinie ci sie z belki w Shrinku taka opcja "Zgraj do pliku ISO i nagraj Decrypterem" czy cos takiego ale po angielsku. Po zgraniu filmu na dysk automatycznie załączy sie Decrypter i poprosi o czystę płytę.
Pzdr :piwo:

shrink odpada - to trup[nie pojawiaja sie nowsze wersje],a na 10 nowości z 5cioma sobie nie radzi ;)

Barteus 03.10.2005 12:54

mam problem z wypalaniem w nero 6.6.0.16

mam sciagniete iso ktore jest niby na mala plytke 820 Mb, ale wlasnie chce ja nagrac na plyte dvd, a nero nie pozwala tego zrobic, tzn pisze zebym wlozyl plytke cd albo cdrw, prosze o porade co i jak ustawic w neronie zebym mogl nagrac na plytkach dvd wszystko co chce, oczywiscie to co jest mozliwe do nagrania

ed hunter 03.10.2005 13:43

Cytat:

Napisany przez Barteus
mam problem z wypalaniem w nero 6.6.0.16

mam sciagniete iso ktore jest niby na mala plytke 820 Mb, ale wlasnie chce ja nagrac na plyte dvd, a nero nie pozwala tego zrobic, tzn pisze zebym wlozyl plytke cd albo cdrw, prosze o porade co i jak ustawic w neronie zebym mogl nagrac na plytkach dvd wszystko co chce, oczywiscie to co jest mozliwe do nagrania

jest to obraz płyty cd - to takie dziwne, że nie chce nagrać na dvd ???

można obraz rozpakować winrarem i nagrać na dvd jako pliki, tylko po co?

coolart 03.10.2005 20:49

Witam tutaj miały być porady a jest dyskusja trochę mnie to dziwi no ale. Chciałem się spytać jak nagrać płytę DVD9 czyli tak znana DVD R DL czytałem ze trzeba ustawić tyle samo danych na jednej i na drugiej warstwie tylko ze ja chce to nagrać metoda OT czyli trzeba zaznaczyć koniec na pierwszej warstwie i teraz pytanie czy to się ustawia przed nagrywaniem czy jak to jest??
Cala płyta ma z 7.43GB i nie chce tego pąkować na 4.38GB tylko nagrać tak jak jest w NERO, może ktoś już nagrywał i podpowie jak to zrobić bo jak nagrać zwykłą płytę 4.38GB to ja wiem ale tutaj jest już zabawa z warstwami a wiadomo ze DL nie sa tanie wiec chciałbym to zrobić raz i bez błędu. :blee: ???

ed hunter 03.10.2005 21:15

DVDDecrypter-Mode-ISO-Read(wcisnąć R) zgrać na dysk a potem nagrać Write (W) i wszystko.

druga warstwa zaczyna się zapisywać gdy się skończy pierwsza - inaczej się nie da.

bez dyskusji :P

lennox 07.10.2005 12:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
dawno się tak nie ubawiłem ^_^ :spoko:

;)

A to ciekawe, baw sie dalej, tylko po co od razu .......
a powracając do tematu to KAŻDĄ nowośc Shrinkiem zgrywam.

Pozdrawiam

naughty 29.10.2005 14:58

rozmiar

Witam mam pytanko, chcialem przegrac koledze kolekcje Band of Brothers i myslalem ze do tego celu uzyje tylko Alcohol'a i bedzie OK, a tu nagle schody, zabezpieczenia css i cos jeszcze, no i rozmiar 5,42 GB a ja czytalem ze da sie gdzies pozbyc nadmiaru (dodatki i sciezki dzwiekowe w innych jezykach) wiec rozmiar pewnie zmniejsze.
Do rzeczy, czytalem ten temat i rozne programy sa proponowane, ciezko sie zdecydowac.
Czy ktos z was ma juz sprawdzone i pewna metode na przegranie zabezpieczonych wydawnictw??
Z gory dzieki za info.

fiskomp 05.12.2005 08:50

Cytat:

Napisany przez naughty
Witam mam pytanko, chcialem przegrac koledze kolekcje Band of Brothers i myslalem ze do tego celu uzyje tylko Alcohol'a i bedzie OK, a tu nagle schody, zabezpieczenia css i cos jeszcze, no i rozmiar 5,42 GB a ja czytalem ze da sie gdzies pozbyc nadmiaru (dodatki i sciezki dzwiekowe w innych jezykach) wiec rozmiar pewnie zmniejsze.
Do rzeczy, czytalem ten temat i rozne programy sa proponowane, ciezko sie zdecydowac.
Czy ktos z was ma juz sprawdzone i pewna metode na przegranie zabezpieczonych wydawnictw??
Z gory dzieki za info.

Krótko i na temat ;)

DVDecrypter+Shrink - po problemie.

pozdrawiam,

mirek47 10.12.2005 20:49

Mam skonwertowane dwa filmy DVD 1.5 GB każdy jak mam je wrzucic na 1płytę DVD i wypalic

Bazyss 11.12.2005 21:46

male pytanko!!
mam Filmik na DVD w formacie .img wrzucilem do daemon-a i w nero kazalem wypalic kopie!! wszystko bylo dobrze do mometu zamkniecie plytki wskoczyl blad zamkniecia w trybie DAO. powiedzcie co mam zrobic ??
pozdrawiam

izabellaaleksan 28.12.2005 01:05

Witam, przeczytałam całe 18 stron tego tematu i powiem szczerze - nadal nie wiem nic :P. Gdzieś tam przewinął się przez moment temat "kopii bezpieczeństwa" ulubionej gry na PS2, ale umarł w butach, odpowiedzi ta osoba nie dostała. Zapytam więc - w jaki sposób zrobić taką kopię? Od razu mówię - kopię gry na PS2, zapisaną na płycie CD robię zwyczajnie cloneCD lub alcoholem z włączonym profilem Playstation2, nagrywa się dobrze. Ale co zrobić, gdy do skopiowania mam grę na PS2 na płycie DVD, z zabezpieczeniem?. Jedyny napęd, jakim dysponuję, to nagrywarka DVD BenQ 1640. Próbowałam cloneCD z profilerem, przekopiować, to się przekopiowało, ale tnie się co i rusz i zacina, dzieciaki grać nie mogą. Kopiowanie płyt cd nie jest jak na razie zbyt trudne, ale kopiowanie gry z płyty DVD zaczyna mi się już śnić po nocach :( Może ktoś podpowie, jak i czym to zrobić? Pozdrawiam.

Reetou 28.12.2005 01:56

Cytat:

Napisany przez izabellaaleksan
przeczytałam całe 18 stron tego tematu i powiem szczerze - nadal nie wiem nic :P

To ja dorzucę jeszcze trochę lektury skoro tak dobrze idzie.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241

I generalnie dział konsole ;) :P

izabellaaleksan 28.12.2005 02:31

Re

Dziekuję uprzejmie, już się tam przenoszę. A nową lekturę przeczytam napewno, pozdrawiam.

colgierd 18.01.2006 16:59

Nie wiem gdzie pytać wiec zapytam tutaj-PROBLEM:Program alcohol120% ver.143 / Build 410, Nagrywarka NEC ND6650A, Notebook OPTIMUS. Przy kopiowaniu jakiejkolwiek płytki DVD po zrobieniu obrazu na HD i włożeniu czystej płyty program odpowiada ze płyta ma za małą pojemność.Dotyczy to nosników różnych firm od HAWKA po EMTECa w NERO v 6...NIEMA PROBLEMU !!! - DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE?
pozdro - colgierd

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55.