Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

trewqo 19.04.2004 19:25

Kupiłem Liteona 451S niedawno .Używałem DVDdekryptera i CloneDVD ,wypalałem film trzy kolejne razy na tej samej prędkości 2-2,4x i tych samych płytach ESPERANZA ,każdy wyszedł inaczej ,pierwszy był ok ,drugi nieczytał mój stacionarny DVD, a trzecia kopia zacinała się na stacinarnym DVD , ale wszystkie na pececie hulały nie wiem o co chodzi . Liteon 451S ?

kazp 16.04.2004 23:37

A ja mam problem innego typu. Płyta wypalona u qmpla na LG działa bez zarzutu. Następnie przynoszę ją do domu robię obraz DVDDecrypterem i z obrazu palę na takim samym nośniku (EMTEC DVD-R) nagrywarką LiteOnem 451S, prędkość x2, weryfikacja po zapisie. Niby weryfikacja jest ok, ale na odtwarzaczach stacjonarnych (zwłaszcza pioneer 444) sypiął się błędy. Czy problem leży w nagrywarce, nośniku, czy technologii?

zorg 08.04.2004 02:27

Roxio EMC_7

zeby nie pisac a latwo opowiedziec to bedzie najprosciej skorzystac z tego linka !!
ps.dobre polaczenie z netem wskazane :ok:

http://www.roxio.com/en/support/emc/tutorials.jhtml :jezyk:

tytusdezoo 07.04.2004 12:38

Czy ktoś z was wie jak ustawić w ifoedit film DVD tak żeby startowało pierwsze MENU. Bo robiłem film CCE i teraz startuje film a menu po naciśnieciu przycisku *menu*. Prosze o odpowiedz.

sergio_op 06.04.2004 07:49

na Esperanza DVD-R, wiem że jakość tych płyt nie najlepsza, ale dotychczas nie miałem problemu z nimi

Agaitom 05.04.2004 20:54

A na jakim nośniku paliłeś?

Marcodemon 05.04.2004 16:44

Probowałem wyłuskać jakieś info na temat nagywania zgodnie ze standartem dvd-rom na płytkach dvd+r/rw, jednak zazwyczaj odpowiedz jest że to już było lub poszukaj sobie na google :-)
Dlatego mam pytanie do ludzi, którzy to robią by podzielili sie swoimi uwagami jak to robia i na jakim sprzecie.
Mam BTC z najnowszym formware i obsługuje BookType, mam sofcik, który dzial, mam tez płytke TDK dvd+rw 1-4x lub Esperanza dvd+r 4x, a stacjonarny to Marantz, który widzi czasami nagrywane płytki dvd, widzi dobrze cd r/rw, ale ze ma juz 5 lat ( model DVD890 ) to nie dziwie sie ze jest wybredny na nowe formaty.

sergio_op 05.04.2004 14:09

Witam, mam następujący problem: za pomocą Nero nagrałem na płytę dvd film, wszystkie pliki zostały skopiowane, ale nie została zamknięta sesja płyty (zapis nie powiódł się), czy można w jakiś sposób zamknąć sesję płyty? Na stacjonarnym odtwarzaczu DVD działa wszystko OK, natomiast na PC płyta nie działa. Pozdrawiam

MarioM1 05.04.2004 10:50

Może jakas instrukcja do Sonica?

Cześć, czy wypala ktoś Sonikiem?
Może ten program by tu umieścić.
pozdrawiam

JarasMSR 31.03.2004 13:39

ja miałem kiedyś taki problem, ale przy ręcznej edycji filmu. mianowicie zmieniałem nazwy poszczególnych ściezek dźwiękowych i napisów (bo IFOEdit zrobił mi wszystko German) i wplikach IFO, aczkolwiek zapomniałem zmienić tego w VIDEO_TS.IFO. komp jest bardziej tolerancyjny jeśli o takie drobne wpadki chodzi i odpalił film z obrazu właśnie stworzonego, natomiast po przepaleniu LIPA - konsola ani odtwarzacze stacjonarne kumpli nie dały rady. wyjściem z sytuacji było usunięcie VIDEO_TS.* i zbudowanie ich od nowa przy pomocy DVDFaba i jego Other Tools...

blackriderofhel 25.03.2004 09:27

POMOCY!!! :help:
Zrzuciłem za pomocą DVDShrink 3.16 film (ze stajni Disneya z polskim lektorem) [QUOTE]na HDD. Aby zmieścił się na 1 DVD+R
trochę rzeczy za pomocą tego programu powyłączałem (tj. różne wersje językowe
lektorów, a zostawiłem tylko 5-1ch ENG i 2ch PL). Wszystko przebiegło bezproblemowo
i zabrałem się do wypalenia przez Nero 6.3.0.0. Full Pakiet - podałem mu opcję DVD Video i po wypaleniu niby wszystko było O.K. - poszła cała czołówka z reklamami
i tyle... dalej już był tylko płacz i zgrzytanie zębów, bo powinno się pokazać menu
wyboru wersji językowej, ale płyta się wiesza. Próbowałem odpalić film bezpośrednio z HDD i tu niespodzianka - wszystko chodzi jak ta lala - reklamy, menu, extrasy, po angielsku i po polsku. Odpaliłem jeszcze DVDShrinka i właczyłem Re-Authorist i pod nim także wszystko chodzi O.K. Mój palnik to LITE-ON 451S - nowiutki - kupiony tydzień temu w sklepie.
Zwracam się do wszystkich użytkowników forum o pomoc. Chylę czoła przed wiedzą, którą możecie mnie oświecić i z pewnym onieśmieleniem przyznaję się do tego, że nie wiem co robić dalej. :'(

JackW 23.03.2004 13:35

Witam.
Szukam polskiej instrukcji obsługi do Nero w wersji 5.5 interesuje mnie głównie nagrywanie w kompilacji DVD-Video. Może ktoś zna jakiś link lub może ma plik z tłumaczeniem

madmarian 22.03.2004 21:09

Nie kumam czemu np. robicie kompresje shrinkiem, palicie clonem idt itp.Przecież tym softem można robić wszystko.Shrink lepiej kompresuje a clon lepiej spawa? Czy tak dla czystej zabawy?

ikar39 17.03.2004 19:18

moze te iso potrzebne jest do chmikowania płytek pewnie zajmuje mało miejsca
ja to robie tak przezucam video ts do nero i gra gitara a wszystko robie shirkiem

przemo_one 17.03.2004 10:31

Cytat:

Napisany przez donvit
Ok. Mam zrippowane voby i ifo za pmocą Smart Rippera. Włączam Nero 6.0 Express, wybieram opcję dvd video, wkładam wszystkie voby i ifo do katalogu video_ts, wpisuje label a kiedy naciskam burn wywala mi komunikat:
"DVD Video compilance test failed. The resulting DVD-Video might be unplayable. Do you want to continue ?"
I co z tym zrobić. Co robię źle ?

moze troche przy puzno na to odpowiadam ale niech bedzie juz
otoz nero szuka plikow video_ts.bup na przyklad a smart ripper moze zrobic ten sam plik w innej nazwie i to wszystko dlatego ja uzywam dvd decryptera i jest git, potem dvd shrinkiem przerobki wybor streamow itd a na koncu burn clone dvd ale zwalil mi jedna plytke noname (icam blee) wlasciwie to mozna wypalac i nero expressem dvd-video i chyba bedzie git co do sonic mydvd czy tam record now dx to jeszcze nie probowalem ale czas pokaze
nie rozumiem dlaczego wy robicie to iso po co niby jak masa softu wypala od razu voby?? czy to lepiej jak sie z iso pali??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:20.