Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

kmxx 14.09.2005 11:03

Cytat:

Napisany przez kmxx
dlaczego dzisiaj tą metodą nie udało się. przygotowałem materiał w formacie avi.2 godz. nero przetwarzało i nic. jakiś błąd i nie doszło do nagrania-płyta czysta nie nagrana. czy innym programem przetworzyć z avi na DVD? może moje nero "zgłupiało"?kto zna odpowiedź na ten problem? jutro spróbuję jeszcze raz tak samo w nero.

Zastosowałem Ulead i wszystko poszło dobrze. Materiał z avi ulead przetworzył na DVD -video. Bardzo łatwo, sprawnie i szybciej niż nero.

uuk81 14.09.2005 20:12

Cytat:

Napisany przez kmxx
Zastosowałem Ulead i wszystko poszło dobrze. Materiał z avi ulead przetworzył na DVD -video. Bardzo łatwo, sprawnie i szybciej niż nero.

Czy to było DVD MovieFactory czy inny program, jaka wersja? :)

kmxx 15.09.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez uuk81
Czy to było DVD MovieFactory czy inny program, jaka wersja? :)

DVD Movie Factory 2.0 Trial 30-dniowy. Ale dzisiaj zdobyłem wersję 3.0.

KC42 15.09.2005 11:28

Cytat:

Napisany przez kmxx
DVD Movie Factory 2.0 Trial 30-dniowy. Ale dzisiaj zdobyłem wersję 3.0.

jest już wersja 4.0

kmxx 16.09.2005 11:27

Cytat:

Napisany przez KC42
jest już wersja 4.0

lepsza jest wersja 4.0? i gdzie jest do ściągnięcia?

KC42 17.09.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez kmxx
lepsza jest wersja 4.0? i gdzie jest do ściągnięcia?

na emule np.

kmxx 18.09.2005 15:47

DVD Movie Factory 2.0 ten film avi zmieściło na 1 płycie DVD, a DVD MF 3.0 nie chciało na jednej płycie. dlaczego? czyżby wersja nowsza mniej "zmniejszała" materiał avi.

lennox 21.09.2005 13:51

A ja odstawiłem Nero Burning Rom.
Teraz zgrywam film na dysk jako ISO Shrinkiem i nagrywam Decrypterem.
Wszystko piknie chodzi :P

kmxx 21.09.2005 21:40

Widać z tego, że są różne metody nagrywania tzn. różnymi programami. Programów jest lekko licząc kilkadziesiąt. Każdy wypracowuje własną metodę i stosuje ulubione programy.
Nie działał mi Nero Vision Express i dlatego szukałem alternatywnych programów.
Odistalowałem Nero i zainstalowałem od nowa. Działa dobrze, nagrywa tak jak poprzednio dobrze.
Ale stosuję też Ulead Movie Factory i DVD Fab. Te programy są dla mnie dobre i przyjemne w obsłudze. Pierwszy przetworzy film z dowolnego formatu na DVD Video a drugi podzieli film zbyt duży na dwie płyty. :)

uuk81 21.09.2005 22:18

Czy film nagrany na zwykłą płytkę DVD mogę normalnie przegrać robiąc iso i wypalając? A czy oryginalną płytkę można tak przegrać (pomijam kwestię zabezpieczeń i upychania z dvd9 na dvd5)?
Wiem, że lamerskie pytanie, ale do tej pory nagrywałem tylko dane, kiedyś tylko pod nero wypaliłem kilka video cd z plików avi i mpg, żeby otworzyć je na stacjonarnym czytniku dvd, a tutaj ciągle pojawiają sie specjalne programy do authoringu dvd itp o których na razie (mam nadzieję) niewiele wiem. :)

lennox 29.09.2005 13:44

Cytat:

Napisany przez uuk81
Czy film nagrany na zwykłą płytkę DVD mogę normalnie przegrać robiąc iso i wypalając? A czy oryginalną płytkę można tak przegrać (pomijam kwestię zabezpieczeń i upychania z dvd9 na dvd5)?
Wiem, że lamerskie pytanie, ale do tej pory nagrywałem tylko dane, kiedyś tylko pod nero wypaliłem kilka video cd z plików avi i mpg, żeby otworzyć je na stacjonarnym czytniku dvd, a tutaj ciągle pojawiają sie specjalne programy do authoringu dvd itp o których na razie (mam nadzieję) niewiele wiem. :)

Shrink zgrywa każdą płytę do ISO i nie ma znaczenia czy to kopia czy oryginał zabezpieczony jakimiś zabezpieczeniami. Przegrałem kilka płyt w ten sposób z czego większość to były oryginalne płyty.
Zainstaluj sobie również Decrypter`a to od razu po zgraniu filmu na dysk do plików ISO możesz nagrać na płytę, bo Decrypter podłącza sie do Shrink`a.
Ale wydaje mi się że kopię możesz przegrać bezpośrednio np DvD Copy, chyba że masz jakiś powód żeby zgrać kopie do ISO.
Pozdrawiam

uuk81 29.09.2005 20:20

Cytat:

Napisany przez lennox
Shrink zgrywa każdą płytę do ISO

Dzięki. Tylko czy zamiast shrinka i descryptera mogę po prostu utworzyć iso
płyty przy pomocy UltraISO i nagrać je w nero? :)
PS. Zrobiłem tak z filmem zripowanym już uprzednio przez kogoś innego
i działa. Szkoda mi było płytek na eksperymenty, dlatego pytałem ||
Rozumiem że z zabezpieczonymi płytkami tak już nie da rady, nawet z AnyDVD w tle? ;)

PS.2 Ciekawostka odnośnie AnyDVD. Mam płytkę cd z grą dla dzieci, która ma
dwie ścieżki - cd audio oraz data. Po włączeniu AnyDVD gra się nie uruchamia,
system widzi tylko pierwszą ścieżkę cd audio.
Po wyłączeniu AnyDVD wszystko wraca do normy :)

ed hunter 29.09.2005 21:09

a po co UltraISO jak DVDDecrypter zgrywa do ISO, prawie wszystko

AnyDVD ma zastosowanie do filmów i z grami może robić dziwne rzeczy, szczególnie z ustawieniem pomijania niechcianych reklam, czy jak to tam jest...

uuk81 29.09.2005 21:59

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a po co UltraISO jak DVDDecrypter zgrywa do ISO, prawie wszystko

Rozumiem, że można, tylko DVDDecrypter lepszy, no i sam wypala?
A Shrink pozwala na zgranie materiału na hdd pomimo zabezpieczeń oraz jego kompresję? :)

Cytat:

Napisany przez ed hunter
AnyDVD ma zastosowanie do filmów i z grami może robić dziwne rzeczy, szczególnie z ustawieniem pomijania niechcianych reklam, czy jak to tam jest...

Dokładnie, mam tą funkcję aktywną :taktak:

lennox 30.09.2005 10:46

Cytat:

Napisany przez uuk81
Rozumiem, że można, tylko DVDDecrypter lepszy, no i sam wypala?
A Shrink pozwala na zgranie materiału na hdd pomimo zabezpieczeń oraz jego kompresję? :)

Shrink zgrywa każdą zabezpieczoną płytę DvD :)
No i zanim włączysz w Shrink`u zgrywanie to wybierasz sobie opcję czy chcesz zgrać jako "Foldery Windows" (VIDEO_TS i AUDIO_TS) czy jako ISO.
Jeśli chcesz ISO i to zainstaluj wcześniej Decryptera i wówczas rozwinie ci sie z belki w Shrinku taka opcja "Zgraj do pliku ISO i nagraj Decrypterem" czy cos takiego ale po angielsku. Po zgraniu filmu na dysk automatycznie załączy sie Decrypter i poprosi o czystę płytę.
Pzdr :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05.