Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-palic-dvd-prosze-tu-wrzucac-instrukcje-opisy-23637/)

Witold 18.06.2004 16:36

TDK są już po 6,50 od 2 tygodni

Cosma0 12.06.2004 05:44

Cytat:

Napisany przez Ufil123
najprawdopodobniej jest to błąd który wystąpił przy nagrywaniu!!ale nie mart się z nagrywarką jest wszystko ok. tu raczej chodzi o płyty .Mi wywalało podobny błąd jak nagrywałem na Esperanzach!!!zmień płytki np. na Intenso(3zł) , albo AXE AZO(3,5zł) na nich NEC śmiga jak "mały Kaziu" :spoko:

Nagrywarka jest ok. nagrałem Nero jest ok, nagrałem Shrinkiem i też wszystko gra a po nagraniu dvdxcopy tym razem wogóle nie rozpoznał formatu?! ((

Ufil123 12.06.2004 02:57

Cytat:

Napisany przez Cosma0
Tak zrobiłem i po zakonczonym kopiowaniu power dvd wywalił komunikat "Nieznany format błedu", "kod błedu 89030000"

najprawdopodobniej jest to błąd który wystąpił przy nagrywaniu!!ale nie mart się z nagrywarką jest wszystko ok. tu raczej chodzi o płyty .Mi wywalało podobny błąd jak nagrywałem na Esperanzach!!!zmień płytki np. na Intenso(3zł) , albo AXE AZO(3,5zł) na nich NEC śmiga jak "mały Kaziu" :spoko:

Cosma0 12.06.2004 02:17

Cytat:

Napisany przez khamill
DVD X COPY EXPRESS - robi migiem, wkładasz DVD VIDEO czekasz, wkładasz czytą, nagrywa - i masz :)

Tak zrobiłem i po zakonczonym kopiowaniu power dvd wywalił komunikat "Nieznany format błedu", "kod błedu 89030000"

khamill 10.06.2004 19:07

DVD X COPY EXPRESS - robi migiem, wkładasz DVD VIDEO czekasz, wkładasz czytą, nagrywa - i masz :)

sjankisz 04.06.2004 19:46

Witam!
Zakupilem 3 dni temu NEC ND2500A. Zabralem sie za kopiowanie paru plyt z filmami za pomoca najnowszego Shrink'a. Wypalalem tylko na DVD-R poniewaz moj odtwarzacz Sony tnie DVD+R. Nagrywalem na plytkach MMore ~9zl. Z 6 filmow nagralem 4 i wszystko ok. Pozostale dwie plytki skopalem lecz nie wiem w jaki sposob :-( Nagrywalem je tak jak reszte tzn Shrink kompresowal je do 4.7 GB i wypalal. Teraz jak te zrpane plytki wrzuce do DVD to komp sie zawiesza (dioda na nagrywarce sie swieci) lub w lepszym wypadku w WinDVD pokazuje ze plyta jest wlozona ale jest zla. Co tu moglem skopac bo chyba NEC nie jest zrypany. Duzo tu opisow jak kopiowac plyty. Najbardziej odpowiadal mi lecz Shrink - latwy i wszystko mial w sobie lacznie z kompresja o ktore mi najbardziej chodzi. Czy jest jakis alternatywny program? Bo mam glowe - 2 z 6 plyt zrypanych, wszystkie nagrywane tak samo, a pozniej jak cos zareklamuje to juz gwarancja bo na nowe tylko do 7 dni wymieniaja. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze wina pewnie lezy po mojej stronie. Pozdrawiam serdecznie i sorry za dlugi lamerski ;-) tekst. Wielkie dzieki za pomoc.

RafałJ. 02.06.2004 12:08

Czemu TMPGEnc nie odczytuje plikow w formacie DV AVI? Musze wszystko jeszcze raz zapisywać do formatu AVI???

slaon 01.06.2004 18:39

Cytat:

Napisany przez Metal_Azo
Witam.
Mam taki problem. Chcę zrobić kopię płytki DVD i po uruchomienie CloneDVD2 wyskakuje mi coś takiego:

Creation of DVD files was not successful:
IFOProperties 6 TCE

Podpowiecie mi o co chodzi.
Pozdrawiam

miałem podobny efekt z materiałem przygotowanym w pinnacle studio 8, problem występował gdy program generował automatycznie kolejne strony podmenu (np. wybór scen), po ręcznym przygotowaniu całej struktury menu problem ustąpił.

Pozdrawiam SLAON

piterx2 23.05.2004 22:03

Jeśli chodzi o nagrywanie z formatu DV - bardzo ładnie koduje się za pomocą TMPGEnc a potem wypala siostrzanym TMPGEnc DVD Author. Program prowadzi za rączkę i nie ma co opisywać. W stacjonarnym SONY NS-405 śmiga wszystko ładnie (RW/+-). Nagrywam w NEC DVD_RW ND-1300A. Pozdrawiam, w razie pytań - służę pomocą :-)

mrcairo 21.05.2004 20:58

Cytat:

Napisany przez madmarian
Jeśli masz XP-ka to zmień system plików z fat32 do NTFS i po problemie.

Juz dawno uzywam XP oraz NTFS a on czly czas to samo "zmien na UDF

RafałJ. 19.05.2004 22:44

Dzieki za rade ale niestety wgranie nowego biosa nic nie dało. :( Ale jeśli ma ktoś jeszcze jakiś pomysł to naprawde prosze.

Ufil123 19.05.2004 20:16

wyskakuje komunikat o "Illegal mode". Wie ktoś co to może oznaczać w praktyce i co zrobić żeby wszystko było dobrze?

prawdobodobnie nie chce przyjąć Ci płytki DVD-RW na której chcesz nagrywać!!!aby pozbyć się tego problemu wgraj nowy bios (jest w nim dodana obsługa dla wielu róznych nośników)
bisy możesz znaleść na stronie cdrinfo

pozdrawiam

RafałJ. 19.05.2004 19:55

Kupiłem właśnie sobie LiteOna LDW-851S i próbując nagrać dane na płyte DVD-RW (nero6) wyskakuje komunikat o "Illegal mode". Wie ktoś co to może oznaczać w praktyce i co zrobić żeby wszystko było dobrze?

PS. Jestem zielony w sprawach nagrywania wiec pytanie moze byc głupie :), ale zależy mi bardzo na czasie.

deniro24 19.05.2004 00:16

Mam pytanko czy DVDXcopyXpress bedzie oferował lepszą jakość po nagraniu płyty niż CloneDVD2? A może DVDShrink bedzie lepszy? Który z tych programów bedzie dawał najlepszy efekt jakościowy obrazu na tv przyjmując że na wszystkich bedzie tylko sam film , i ścieżka dzwiękowa i jedne napisy.

madmarian 18.05.2004 14:04

Cytat:

Napisany przez mrcairo
Czemu NERO 6 wywala komunikat ze kompilacja ISO DVD (dane) nie moze byc nagrana bo ma wielkosc powyzej 2 GB i nalezy taka kompilacje nagrac jako UDF ???
Czym sie rozni ISO od UDF

Jeśli masz XP-ka to zmień system plików z fat32 do NTFS i po problemie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:11.