![]() |
TDK są już po 6,50 od 2 tygodni
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
DVD X COPY EXPRESS - robi migiem, wkładasz DVD VIDEO czekasz, wkładasz czytą, nagrywa - i masz :)
|
Witam!
Zakupilem 3 dni temu NEC ND2500A. Zabralem sie za kopiowanie paru plyt z filmami za pomoca najnowszego Shrink'a. Wypalalem tylko na DVD-R poniewaz moj odtwarzacz Sony tnie DVD+R. Nagrywalem na plytkach MMore ~9zl. Z 6 filmow nagralem 4 i wszystko ok. Pozostale dwie plytki skopalem lecz nie wiem w jaki sposob :-( Nagrywalem je tak jak reszte tzn Shrink kompresowal je do 4.7 GB i wypalal. Teraz jak te zrpane plytki wrzuce do DVD to komp sie zawiesza (dioda na nagrywarce sie swieci) lub w lepszym wypadku w WinDVD pokazuje ze plyta jest wlozona ale jest zla. Co tu moglem skopac bo chyba NEC nie jest zrypany. Duzo tu opisow jak kopiowac plyty. Najbardziej odpowiadal mi lecz Shrink - latwy i wszystko mial w sobie lacznie z kompresja o ktore mi najbardziej chodzi. Czy jest jakis alternatywny program? Bo mam glowe - 2 z 6 plyt zrypanych, wszystkie nagrywane tak samo, a pozniej jak cos zareklamuje to juz gwarancja bo na nowe tylko do 7 dni wymieniaja. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze wina pewnie lezy po mojej stronie. Pozdrawiam serdecznie i sorry za dlugi lamerski ;-) tekst. Wielkie dzieki za pomoc. |
Czemu TMPGEnc nie odczytuje plikow w formacie DV AVI? Musze wszystko jeszcze raz zapisywać do formatu AVI???
|
Cytat:
Pozdrawiam SLAON |
Jeśli chodzi o nagrywanie z formatu DV - bardzo ładnie koduje się za pomocą TMPGEnc a potem wypala siostrzanym TMPGEnc DVD Author. Program prowadzi za rączkę i nie ma co opisywać. W stacjonarnym SONY NS-405 śmiga wszystko ładnie (RW/+-). Nagrywam w NEC DVD_RW ND-1300A. Pozdrawiam, w razie pytań - służę pomocą :-)
|
Cytat:
|
Dzieki za rade ale niestety wgranie nowego biosa nic nie dało. :( Ale jeśli ma ktoś jeszcze jakiś pomysł to naprawde prosze.
|
wyskakuje komunikat o "Illegal mode". Wie ktoś co to może oznaczać w praktyce i co zrobić żeby wszystko było dobrze?
prawdobodobnie nie chce przyjąć Ci płytki DVD-RW na której chcesz nagrywać!!!aby pozbyć się tego problemu wgraj nowy bios (jest w nim dodana obsługa dla wielu róznych nośników) bisy możesz znaleść na stronie cdrinfo pozdrawiam |
Kupiłem właśnie sobie LiteOna LDW-851S i próbując nagrać dane na płyte DVD-RW (nero6) wyskakuje komunikat o "Illegal mode". Wie ktoś co to może oznaczać w praktyce i co zrobić żeby wszystko było dobrze?
PS. Jestem zielony w sprawach nagrywania wiec pytanie moze byc głupie :), ale zależy mi bardzo na czasie. |
Mam pytanko czy DVDXcopyXpress bedzie oferował lepszą jakość po nagraniu płyty niż CloneDVD2? A może DVDShrink bedzie lepszy? Który z tych programów bedzie dawał najlepszy efekt jakościowy obrazu na tv przyjmując że na wszystkich bedzie tylko sam film , i ścieżka dzwiękowa i jedne napisy.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:11. |