![]() |
Macie całkowitą rację.
Trafiłem tu z nadzieją na to, że uda mi się dokonać [b]jedynego i słusznego wyboru" palnika. No bo skoro tyle to fachowców, to raczej pewne było. jednak po każdym przeczytanym poście wiem coraz mniej :ysz: Normalnie paranoja. Dodatkowo te miliony printscreenów, które laikowi naprawdę mówią niewiele, mimo "wyjaśnień" o ilości kolorów w wątku o Pionku 112 Ehhh ....... a miało być tak pięknie. Normalnie jak w Kubusiu Puchatku, który im bardziej zaglądał do norki wypatrując Prosiaczka, tym bardziej owego tam nie było :rotfl: (albo na odwrót, nie pamiętam dokładnie) Cóż więc pozostaje czytelnikowi K.Ś. Expert i innych PC Formatów ? Co w końcu kupić, alby służyło uniwersalnie? Przecież co user, to inne zdanie na temat danego palnika, a wszystko zależy zazwyczaj od stanu posiadania. :help: |
Najgorsze jest to, ***380;e uniwersalnego palnika nie ma, przyjacielu. :glaszcze:
:) |
@~reed~
no i wreszcie przyzna***322;e***347; nam racj***281; :jupi: mo***380;esz wst***261;pi***263; do naszego klubu :D tylko nie zapomnij o wpisowym! :> a co do nagrywarki - nie ma "jedynego i s***322;usznego wyboru" :taktak: tutaj jest ju***380; tyle opinii i test***243;w, ***380;e musisz sam je przeanalizowa***263; i wyci***261;gn***261;***263; wnioski :czytaj: ci***261;g***322;e dopisywanie nowych powoduje tylko zam***281;t, p***322;acz i zgrzytanie z***281;b***243;w - na co to komu? :hmm: pami***281;taj ilu ludzi tyle opinii i to nie jest nic nowego :nie: p***243;ki co dla och***322;odzenia atmosfery i odci***261;***380;enia umys***322;u proponuj***281; :piwko2: :D |
Cytat:
Ja? :idea: Ale***380; ja w tym klubie jestem ju***380; od kilku nagrywarek. :tak!: :szczerb: |
Jednak najbliżej uniwersalizmu jest w tej chwili Samsung 182M
Albo niestety zdyskwalifikowany już wcześniej Litek 18A1H/P :czytaj: |
Cytat:
@~reed~ i nie kieruj si***281; testami w gazetach.. :fiu: |
Cytat:
Tu, na CDRinfo czytam i czytam i coraz głupszy jestem. Pewnie skończę z 4 palnikami w pececie (więcej zatok 5,25" nie mam :rotfl: ) |
Cytat:
:D |
Wiec tak bardziej precyzujac potrzebuje nagrywarke dvd do sporadycznego nagrywania DVD DL i czasmi DVD-R. Chialbym zeby dobrze radzila sobie z roznymi tanimi dvd (czasem porysowane) jak ktos znajomy przyniesie plyte dvd z nowym filmem a tu nagrywarka nie rozpoznaje co to... to szlak moze trafic. dlatego wydaje mi sie ze Pionnier odpada bo nie podola i chyba kupie Samsung 182M ? tylko zastanawia mie jego awaryjnosc jak to wyglada w praktyce ?
|
Cytat:
żebyś tylko nie poszedł w ślady tego gościa :szczerb: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=59306 |
Cytat:
Albo ja przegapiłem kilka postów :hmm: :czar: |
~reed~, witamy na forum :)
Nie zrażaj się od razu :) Na początku może wydaje się, że nie sposób tego wszystkiego ogarnąć, ale w końcu okazuje się, że nie jest tak tragicznie. No i złota zasada, powtarzana już wcześniej: Nie ma idealnej nagrywarki :) |
Dzięki Bartez za słowa "otuchy" ;)
Nie, nie zraziłem się do forum. W końcu na każdym innym tematycznym też jest podobnie. Tyle, że tutaj mam ciężej, ponieważ nie jestem jeszcze zbytnio w temacie. Mam nadzieję, że z czasem faktycznie to ogarnę. Tyle, że jakiś palnik potrzebuję na już i to jest "gryzącym" mnie problemem. Skoro nie ma idealnej (cóż niby wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do :wsciekly: ) spawarki, to którą zaryzykować jako tą do kopiowania filmów DVD? Aczkolwiek nie zawsze są to oryginalne (czasem też kopie bezpieczeństwa trafiają pod laser) Wacham się poważnie pomiędzy Pioneerem 112 i Szajsungiem 182M :help: a może jeszcze inna będzie lepsza do tego celu? Do danych wystarczy mi na razie Nec z Litkiem. Przy następnym dopływie gotówki podmienię na coś nowszego. |
Ja na Twoim miejscu wzi***261;***322; bym LiteOna 18A1H lub 20A1H i to najlepiej w wersji BOX (cena taka jak OEM Pioneer :D ) moim zdaniem b***281;d***261; najbardziej uniwersalne.
|
Az tak mu zle zyczysz ?? :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09. |