![]() |
Nagrywarka o najlepszej korekcji błędów/odczycie CD/DVD
Witam wszystkich forumowiczów,
Posiadam nagrywarkę NEC'a 2500A i jak pewnie część z Was wie, to bardzo udany model z jednym małym "ale", mianowicie nagrywanie płyt CD i odczyt samych płyt CD/DVD stoi na dość dyskusyjnym poziomie. Wczoraj w ramach testów chciałem sobie zripować Black Hawk Down, i mało mnie krew nie zalała, ponieważ NEC nie przetrzymał tej próby i skapitulował w okolicach 50%. I teraz prośba do Was: czy moglibyście mi doradzić nagrywarkę DVD która miałby najlepszy obecnie odczyt płyt CD/DVD, chodzi mi przede wszystkim o dobrą korekcję błędów. Czy jest obecnie na rynku coś wartego uwagi ? P.S. Na napęd nie chciałbym przeznaczyć więcej niż 150 zł. pozdrawiam blackbird |
Samsung 182M.
|
Witajcie po baaardzo długiej przerwie :-)
Z tematu palników całkowicie już wypadłem :'( dlatego też dwa pytanka odnośnie co kupić: 1. Moglibyście coś więcej napisać o Pioneer 212 oprócz tego że jest na SATA ? Jak on się ma do 112 ? 2. Czy oznaczenia 112-tki (D, DBK) to tylko oznaczenia tego samego modelu o różnych kolorach, wydaniach itp czy te napędy czymś się różnią ? W zasadzie zdecydowałem się właśnie na Pioneera tylko nie wiem którego brać. Na Allegro są głównie 112D, u mnie mogę kupić od ręki 112DBK... |
Ad1. 212 to dok***322;adnie 112 tyle z SATA
Ad2. D pozbawiona jest mo***380;liwo***347;ci nagrywania DVD-RAM, BK znaczy czarna |
Cytat:
Czyli z tymi D, DBK kombinowałem dobrze... :) |
Cytat:
:D |
Chce kupic naprawde dobra nagrywarke DVD/CD, cena nie gra roli
Chce kupić naprawdę bobra nagrywarkę DVD/CD, cena nie gra roli. proszę o pomoc doświadczonych. dzięki.
|
to co chcesz kupic dobr***261; nagrywarke czy bobra?
Na powa***380;nie przegl***261;dnij dzia***322; Nagrywanie->Og***243;lnie o DVD |
Plextora kup, lub Pioniera 112 ....
|
Zastanawiam się nad:
Asus DRW-1814BLT Samsung SH-S182M LiteOn LH-20A1H Którą wybrać? głównie zależy mi, aby dobrze paliła płytki dvd+r dl. |
Cytat:
Ale jak jeszcze trochę poczytasz :czytaj: To będziesz już wiedział Która to ta jedyna... || :czar: |
Cytat:
:czar: Pioneer DVR-112D da radę crossflashować na DVR-112L tak, aby miał LabelFlash? |
Cytat:
:D |
Cytat:
ps. taki crossflash z DVR-112D na DVR-112 potem na DVR-112L trudny jest? |
Cytat:
Najgorzej jak po trzeciej godzinie chce ci się do kibla :O A tu nie można, bo trzeba trzymać wciśnięty ten guzik na panelu :czytaj: A z powrotem jeszcze gorzej :ysz: We dwie osoby trzeba to robić :cisza: :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |