![]() |
Proponuję, że jak ktoś znajdzie jakieś info. o leżakach magazynowych starych nagrywarek (Pioneer, Benq), to niech wkleja je tu. Może są jeszcze jakieś firmy, którym to zalega w magazynie. :)
Ja mam swoją DVR-112D też kilka lat. Bez problemów. Pewnie będzie śmigała dopóki nie zmienię płyty głównej na taką bez kontrolera PATA. W szafie mam jeszcze nówkę DVR-216D. :mruga: |
Ja następną kupie już BluRay :taktak:. Właściwie już bym kupił, ale ta świetnie pali DL-ki które ostatnio bardzo staniały (ostatnio testuje markę "extreme" 1,5zł za sztukę).
Wchodzi na taką godzina-dwie materiału HD więc z BD tak sie nie pali :) A wiadomo jak to jest z elektroniką - zazwyczaj im dłużej czekasz tym lepiej na tym wyjdziesz. Choć akurat z nagrywarkami bywa odwrotnie ;) |
Niestety moi klienci nie wszyscy mają odtwarzacze BR, więc nie mogę inwestować w tę piękną technologię. A takiego BR Pioneera 205 chętnie bym kupił. :D
Płytki DL muszą mi na razie wystarczyć. |
Jako, że mój LG GSA-H55L powoli dokonuje swego żywota (uważam, że niecałe 3 lata to stanowczo za mało) chciałbym zapytać, jaką nagrywarkę DVD polecacie.
Zależy mi na:
|
Poszperałem trochę i zastanawiam się nad tymi modelami:
|
według mnie Optiarc AD 7260S
|
Słyszałem dużo opinii że jest dość głośna. Czy ktoś z posiadających mógłby się na ten temat wypowiedzieć?
|
Cytat:
|
wszystkie nagrywarki są dużo za głośne :taktak:
pozdrawiam |
Widzę, że muszę inaczej sformułować pytanie :P :
Czy poziom hałasu jest większy niż w LG GSA-H55L? Pytam dlatego, że kiedyś z rozpędu kupiłem pierwszego-lepszego LiteOna (nie pamiętam modelu-pracuje w innym kompie) i w momencie full obrotów sąsiadom tynk z sufitu odpadał a ja musiałem w zatyczkach siedzieć :). |
Mam LiteOna iHAS124 oraz Pioneera DVR-112D. Obie są bardzo ciche.
|
W takim razie biorę iHAS124.
Znowu wracam do LiteOna. Mam nadzieję, że się nie sparzę :) |
Jestem po szybkich testach napędu Pioneer DVR-S19LBK firmware 1.01 i wniosek jest taki - bez rewelacji!!!
Nie porobiłem zrzutów, ale przytoczę parę liczb z palenia; dwie płyty DVD+R i DVD-R , DVD+R DL; Wyniki pochodzą z PlexUtilities 1.3.0, wyniki przeprowadzałem na Plextor PX-880SA firmware 1.13; -Verbatim DVD+R x16 palenie PIE - max 88/average 11,48 PIF - max 12/ average 0,20 - Jitter max 12,40/average 10,21. - JVC DVD-R x16 PIE - max 189/average 12,37 PIF - max 25/ average 0,41 - Jitter max 13,10/average 10,98 - Verbatim DVD+R DL x6 - błąd zapisu................. Smutne ale prawdziwe - TO KONIEC DOBRYCH NAPĘDÓW PIONEER'a. |
Ten Pioneer to nie Pioneer, a OEM Lite-ON`a.
|
mam wszystkie wyżej wymienione:
- Optiarc DVD RW AD-7260S - ATAPI iHBS112 - HL-DT-ST BD-RE BH08LS20 - ATAPI iHAS124 wszystkie tak samo sa glosne |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:59. |