Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaką kupić nagrywarkę? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kupic-nagrywarke-70660/)

jarek_135 24.12.2011 13:44

Witam,
Mam Pioneer'a DVR-215D i wybrałem go świadomie ( miał dobrze nagrywać i średnio-słabo odczytywać ). Ale po jakimś czasie kończy się na tym, że daję mu czystą płytkę Verbatim ( czy cd, czy dvd ) do wypalenia i mieli nią i nic więcej. Czyściłem go już raz ( otworzyłem go i wacikiem z wodą utlenioną, czy czymś podobnym, może jakaś woda toaletowa ) i pomogło, ale nie na długo. Miałem dwa takie, z drugim tak samo, ale go już nie chciało mnie się otwierać. Może jest jakiś sposób, żeby im polepszyć odczyt?

Napęd ma problemy nawet z tłoczonymi, oryginalnymi płytami...

Zastanawiam się teraz, zawsze miałem Liteon'y począwszy od nagrywarki CD x48 i nigdy problemu nie było.

Teraz mam tylko takie wymaganie, że musi być SATA i najlepiej z LS itp. Zazwyczaj wypalam płyty CD audio ( tylko wave!! ), jakość najwazniejsza! Czasem jakieś DVD.

Tak na szybko uwagę przykół:
Liteon iHAS624 SATA LabelTag (black) za 110 pln'ów, ale Wy znacie się na tym lepiej. Potrzebuję raczej uniwersalny napęd, dobrze ma nagrywać, ale i dobrze odczytywać.

Zapomniałem:
Ważne, żeby napęd nie był też strasznie dokuczliwy podczas odczytu, np. żeby dało się przyjemnie oglądać film dvd odczytywany bezpośrednio z napędu.

czary2mary 24.12.2011 14:37

Cytat:

Napisany przez Marcin1609 (Post 1194286)
ok. dziękuje:) ale odpowiesz mi czy nagrywane filmy tą nagrywarką pójdą na odtwarzaczu DVD Thompson?

Teoretycznie jeżeli odtwarzacz jest sprawny to na pewno.

Cytat:

Napisany przez jarek_135 (Post 1194403)
Witam,
Mam Pioneer'a DVR-215D i wybrałem go świadomie ( miał dobrze nagrywać i średnio-słabo odczytywać ). Ale po jakimś czasie kończy się na tym, że daję mu czystą płytkę Verbatim ( czy cd, czy dvd ) do wypalenia i mieli nią i nic więcej. Czyściłem go już raz ( otworzyłem go i wacikiem z wodą utlenioną, czy czymś podobnym, może jakaś woda toaletowa ) i pomogło, ale nie na długo. Miałem dwa takie, z drugim tak samo, ale go już nie chciało mnie się otwierać. Może jest jakiś sposób, żeby im polepszyć odczyt?

Napęd ma problemy nawet z tłoczonymi, oryginalnymi płytami...

Zastanawiam się teraz, zawsze miałem Liteon'y począwszy od nagrywarki CD x48 i nigdy problemu nie było.

Teraz mam tylko takie wymaganie, że musi być SATA i najlepiej z LS itp. Zazwyczaj wypalam płyty CD audio ( tylko wave!! ), jakość najwazniejsza! Czasem jakieś DVD.

Tak na szybko uwagę przykół:
Liteon iHAS624 SATA LabelTag (black) za 110 pln'ów, ale Wy znacie się na tym lepiej. Potrzebuję raczej uniwersalny napęd, dobrze ma nagrywać, ale i dobrze odczytywać.

Zapomniałem:
Ważne, żeby napęd nie był też strasznie dokuczliwy podczas odczytu, np. żeby dało się przyjemnie oglądać film dvd odczytywany bezpośrednio z napędu.

Jak najbardziej iHAS 624 polecamy:)

Marcin1609 24.12.2011 23:47

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1194414)
Teoretycznie jeżeli odtwarzacz jest sprawny to na pewno.

Jak najbardziej iHAS 624 polecamy:)

to może zamiast tych "Sonówek" kupić iHAS 624? i jakie jeszcze polecasz plytki CD-R CD RW ? na których sklepach w necie kupić wyżej wymienione płytki ? :)

toorop 25.12.2011 02:44

Witam,

Szukam nagrywarki, która będzie nagrywała bardzo dobrze płyty DVD+R DL. Zastanawiałem się nad nowym modelem Plextora ( ok 150 zł ) oraz wspomnianym wyżej iHAS624 - B, ale po przeczytaniu kilku informacji o liteon'ie już taki pewny nie jestem. Zdarzają się przypadki szybkich "smierci" tych optyków. Informacje dotyczyły Liteona, ale Plextor przecież też jest robiony teraz przez Laiton'a.
Sprzedawca w sklepie powiedział mi, że liteonów nikt nie chce kupować ze względu na ich awaryjność i polecal mi nowy model ASUS'a lub LG.
Proszę o pomoc w naprowadzeniu na właściwy model nagrywarki, która będzie nagrywała bez błędów idealnie nośniki DVD+R DL.

czary2mary 25.12.2011 07:15

Cytat:

Napisany przez Marcin1609 (Post 1194449)
to może zamiast tych "Sonówek" kupić iHAS 624? i jakie jeszcze polecasz plytki CD-R CD RW ? na których sklepach w necie kupić wyżej wymienione płytki ? :)

Z CD-R ja używam teraz tylko Sony i JVC-według mnie teraz są najlepsze:)
Polecam sklep Platinet

http://www.sklep.platinet.pl/NOSNIKI...3,929,%29.aspx

Co do napędu to iHAS ma lepszy odczyt ale większą awaryjność:)

Cytat:

Napisany przez toorop (Post 1194460)
Witam,

Szukam nagrywarki, która będzie nagrywała bardzo dobrze płyty DVD+R DL. Zastanawiałem się nad nowym modelem Plextora ( ok 150 zł ) oraz wspomnianym wyżej iHAS624 - B, ale po przeczytaniu kilku informacji o liteon'ie już taki pewny nie jestem. Zdarzają się przypadki szybkich "smierci" tych optyków. Informacje dotyczyły Liteona, ale Plextor przecież też jest robiony teraz przez Laiton'a.
Sprzedawca w sklepie powiedział mi, że liteonów nikt nie chce kupować ze względu na ich awaryjność i polecal mi nowy model ASUS'a lub LG.
Proszę o pomoc w naprowadzeniu na właściwy model nagrywarki, która będzie nagrywała bez błędów idealnie nośniki DVD+R DL.

Idealnego zapisu jak i idealnych płyt nie ma:) Plexstor i Asus to oem Lite-ona
Wszystkie napędy teraz trafiają się awaryjne mocno-LG też -po prostu loteria:)

Marcin1609 25.12.2011 10:47

Czary...

:) jeszcze raz dziękuje i Wesołych Świąt wszytkim.

Marcin1609 27.12.2011 13:48

iteOn iHAS624-32

Cześć, ile zajmuje miejsca przy zapisie LabelTag w iteOn iHAS624-32 ?

andy 27.12.2011 14:15

Zależy jak dużo miejsca poświęcisz na zapis.

Marcin1609 27.12.2011 18:57

problem

kupiłem nagrywarkę SONY AD-7280S OEM i nie może jej wykryć Windows 7 Ultimate ?

czary2mary 27.12.2011 19:15

Sterowniki do Sata uaktualnij.

Marcin1609 27.12.2011 19:51

czyli do płyty głównej ?

czary2mary 28.12.2011 10:00

:taktak:

Marcin1609 28.12.2011 10:29

nie chodzi o Windows update ( bo nie pobiera wszystkich poprawek) tylko pod moją płytę główną?

czary2mary 28.12.2011 10:31

Tak :)do płyty głównej sterowniki najnowsze:)

Marcin1609 28.12.2011 10:58

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1194794)
Tak :)do płyty głównej sterowniki najnowsze:)

można to zrobić programem np Driver Genius, płyta główna ? Asus P5K SE

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06.