![]() |
Co kupić?
Witam.
Zepsuła mi się nagrywarka LG GSA-H50N. W związku z tym trzeba kupić nową.Co byście mi polecili? Żeby jakaś tam nowsza była lepsza szybsza itp. od tej starej.Najlepiej gdyby była też LG.Cena nie odgrywa roli ale najlepiej żeby jakaś tania a dobra bo za 400-500zł to nie potrzebuję.Z góry dzięki za pomoc. |
|
Dzięki bardzo.Myślę że będzie dobra dla mnie bo ze starą nigdy nie było problemów wszystko nagrywało odczytywało itp a ta jest lepsza.
|
mam tą LG GH22NS50 i szczerze powiem że na LG już nie chcę patrzeć :D po niecałym roku czas rozpoznawania płyty wynosi 3 minuty, a w dodatku zaczęła nagrywać z bardzo dużymi błędami. Odradzam! :D
ej co jest lepsze tak do zapisu Lite on iHAS624 czy Pioneer np. DVR-219 albo jakiś inny? bo z tego co wiem to te pioneery to oem Lite ona więc już nie wiem. |
Już za późno kupiłem.Ale jeszcze nie zamontowałem jakoś nie było czasu.W sklepie pytałem też mi właśnie taką doradzili więc myślę kupię na forum taką dali w sklepie też taką to myślałem że jakaś dobra.Ale zobaczymy jak to z nią będzie.
|
Nawiązując do mojego posta:
Cytat:
Zmierzyłem poziom hałasu aplikacją na Androida. Telefon leżał na obudowie komputera. Poziom hałasu bez DVD 39-41 dB. Maksymalny hałaś przy próbie prędkości odczytu: 59 dB ! Wykres pomiaru: http://img585.imageshack.us/img585/2...06maja2011.png |
Mam taki problem: liteon ihas 624, na poczatku fajnie czytala i palila plyty ale po czasie mam taki efekt ze jak wrzuce plyte to nie potrafi jej odczytac. Czystej plyty tez nie widzi, tylko zakreci na poczatku przez moment i cisza dalej juz nic sie nie dzieje. Podobnie mialem z przelozona nagrywarka ausa, ktora byla sprawna w innym kompie, a po przelozeniu to aktualnego kompa zachowuje sie jak w/w liteon. Dodaz ze na innych komputerach sprawdzalem obie nagrywarki i dalej to samo :/
|
jaka jest najlepsza nagrywarka dla płyt z obrazem gier do xbox360? mam zamiar kupić, nalepiej dajcie linki z allegro. tzn potrzebuje by nagrywała płyty DVD DL
Najlepiej by była to nagrywarka zewnętrzna (mam laptopa) ale i wewnętrzna może być jeśli jest lepsza, wrzucę ją na kabel lub do stacjonarnego kompa. |
Jak najlepsza to tylko Plextor są na allegro .
PX-880SA PX-L890SA |
Cytat:
Cytat:
|
jest ktoś w stanie potwierdzić że ten plextor jest naprawdę dobry?
|
melag , nagrywarke kupilem w komputroniku, myslisz ze zakfalifikuja to jako wada ktora obejmuje gwarancja ? Bo jesli nie to bede musial 2 razy za kuriera placic :/
|
Cytat:
Cytat:
Musisz się jednak liczyć z tym, że wymiana na nowy napęd potrwa jakieś 3 tygodnie (14 dni roboczych), ale po tym okresie zazwyczaj masz nówkę, nieśmiganą nagrywarkę. ;) |
melag , dzieki piekne , jutro wysle nagrywarke i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
|
Reklamacje w komputroniku są bezproblemowe. Przyjmują bez marudzenia i raczej będzie to załatwione pozytywnie, bo twój przypadek wygląda na ewidentny.
Najlepiej mieć komputronik na miejscu, wtedy nie płacisz za żadne przesyłki. W swoim czasie zaniosłem im napęd w ostatnim dniu gwarancji, przyjęli bez gadania, a przy odbiorze nowego (faktycznie ponad 2 tyg) mówili, że mieli utarczki z sewisem, że serwis otrzymał napęd do ręki po gwarancji. Można więc powiedzieć, że darli koty w interesie klienta :spoko: Mam takie wrażenie, że reklamacje z komputronika są jakby pozytywniej załatwiane, w końcu to chyba największy odbiorca na naszym rynku. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:57. |