Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaką kupić nagrywarkę? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kupic-nagrywarke-70660/)

czaro80 02.07.2012 22:20

albo posłuchać rozsądku:P forum to faworyzuje tylko swoje a nie zawsze to wychodzi na dobre:) Lite One ? przecież to szajs że głowa boli,nagrywarki Pioneer to już tylko nazwa pozostała po tej firmie,kto był tak mądry a zrobił tak głupią ankietę??????

Reetou 02.07.2012 22:41

To po co się pytasz, skoro wiesz lepiej? Kask uwiera?

Pierwszy 02.07.2012 23:10

@czaro80
różnica zasadnicza: używając samsunga/lg nie dowiesz się czy płyta wypaliła się dobrze/źle, dziękuję i dobranoc

...chyba, że Cię to nie obchodzi wtedy tylko samsung/lg

czaro80 02.07.2012 23:29

Bo forum i jego właściciele tylko sieją propagandę swoich nie tylko wiadomości,tego co sami się nauczyli i ciągle się uczą,nie widzą że a może znajdzie się ktoś lepszy od nich?dlaczego tylko zwykli ludzie co pytają,czy szukają porady muszą przestrzegać "regulaminu"forum?jak właściciele sami dają przykład jak się zachowywać :D i olewają tych co poważnie pytają i liczą na konkretną fachową odpowiedz a nie pisanie pierdołów na forum że Pan miał "zły dzień" czy "źle się czuje"-do lekarza !a nie do informatyki,szkoda takiego forum bo już się zaczyna kończyć jak tacy są w nim "doradcy".Podobnie z nagrywarką nadal nie mam konkretnej wyczerpującej odpowiedzi na tym forum,czy tu tylko jedna osoba jest i tylko zmienia nicki?:D zobaczcie jakie mi też podsuneliście programy pod viste,bosz widzisz a nie grzmisz! mam wypas kompa a mam mieć najbardziej tandetne programiki? Tylko chcę na zakończenie info na temat nagrywarki Samsunga,Sony lub LG czy warto je kupować jak napisałem wyraźnie .Jak ktoś ma kaca to jak może normalnie i czysto myśleć?No chyba jak program ImgBurn:D.

Reetou 02.07.2012 23:43

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1214261)
tego co sami się nauczyli i ciągle się uczą,nie widzą że a może znajdzie się ktoś lepszy od nich?

Możesz mi wierzyć, że jak ktoś złoży poprawnie kilka zdań w inteligenty sposób przedstawiając swoje racje, to na pewno zostanie wysłuchany. Jak sam napisałeś nauczyliśmy się już w ten sposób paru rzeczy i ciągle się uczymy...

A o tym lepszym od nas, to coś sugerujesz, czegoś nie zauważyliśmy może?

czaro80 03.07.2012 19:47

Tylko napiszę krótko-jak ktoś ciągle marudzi na jakość wypalanych płyt,to niech zrozumie że musi kupić PLEXTORA i tylko taka nagrywarka. Ja dziś zakupiłem dwa najnowsze modele PLEXTORA i skończyły się problemy z płytami czy jak nagrywać (prędkość,jakość) bo PLEXTOR to po prostu Nr1.To tyle.

Berion 03.07.2012 19:59

Sonda jest z roku... 2007? I powyższe modele też.

Być może się mylę, ale z tego co kojarzę z Plextora została tylko nazwa (OEM innych producentów).

czary2mary 03.07.2012 20:08

Dokładnie OEM Lite-on-a z serii IHAS :)

PS.Przydała by się nowa sonda bo to już kolejne zamieszanie z powodu tych starych modeli !!!

ed hunter 03.07.2012 20:12

Ja se właśnie odebrałem Plextora, który jest Liteonem, ale nie ma żadnego problemu, żeby się przedstawiał jako Plextor. :haha:

czaro80 03.07.2012 20:34

Ludzie szukają nowych bardzo dobrych nagrywarek a nie z 2007roku,ale jak ktoś chce mieć zapytania:"dlaczego moja nagrywarka źle wypala płyty"itp...to bardzo dobra "Sonda".Bo niestety aby mieć wreszcie ten problem z głowy to nie trzeba skąpić kasy na jakość nagrywarki a taką jest tylko najnowszy model PLEXTORA.
Szacunek.

Reetou 03.07.2012 20:44

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1214370)
Współczuję jak ktoś kupuje takie tanie badziewia.

Ja też współczuję...

Albo nie.

ed hunter 03.07.2012 20:48

Cytat:

Współczuję jak ktoś kupuje takie tanie badziewia.

Gdybyś choć trochę wiedział w temacie, to byś zrozumiał, ale do tego trzeba mieć chęć do czytania. :taktak:

Kris 03.07.2012 21:23

Mam jeszcze Pioneera DVR-216 nówka sztuka. Mogę temu, co go kask uwiera, sprzedać. Pińcet.

Berion 03.07.2012 22:04

Cytat:

Ludzie szukają nowych bardzo dobrych nagrywarek a nie z 2007roku,ale jak ktoś chce mieć zapytania:"dlaczego moja nagrywarka źle wypala płyty"itp...to bardzo dobra "Sonda".Bo niestety aby mieć wreszcie ten problem z głowy to nie trzeba skąpić kasy na jakość nagrywarki a taką jest tylko najnowszy model PLEXTORA.
Szacunek.

Nie rozumiesz jak działa forum i znowu zaczynasz być pretensjonalny.

Temat jest z 2007, ale jak widzisz jego tytuł brzmi "Jaka kupić nagrywarkę?". Sonda jest stara i sobie została, wydaje mi się logicznym że nie należy się nią sugerować (chyba że trafisz na wymieniony w niej, nowy egzemplarz, którego możliwości będą Cie satysfakcjonować dnia dzisiejszego). Koledzy zareagowali tak jak zareagowali po Twoich poprzednich postach (np. świetnym pytaniu o nagrywarkę w dziale offtopic).

Ponadto masz nieszczęście dorastać w świecie, który przyzwyczaja ludzi do myślenia za nich - i jesteś jak widać tego świetnym przykładem. Zanim się obrazisz to chwilę się nad tym zastanów.

PS: Drogie nie oznacza dobre. (Nie)stety. Kiedyś faktycznie Plextor to była górna półka. Zresztą nie wydaje mi się aby jeszcze produkowano ponadprzeciętne ODD i takie same płyty. Jakość wypalenia nie sprawdza się na oko, a przeprowadza testy - też o tym poczytaj.

ed hunter 03.07.2012 23:11

Misiu, mojego Liteona można w 5 minut przerobić na Plextora. bo Pextor nie robi już nagrywarek od dawna, a ty musisz się dużo nauczyć.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:24.