Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaką kupić nagrywarkę? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kupic-nagrywarke-70660/)

- Deckard - 03.07.2012 23:42

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1214417)
Zauważyłem że paru kolesi ( zawsze oni ) ale się strasznie podniecili i znów wprowadzają ludzi w błąd- już napisałem ZAKUPIŁEM dwa nowe modele PLEXTORA i jestem zadowolony.Nie wprowadzajcie Kris czy edzio ludzi w błąd - to wy czytajcie dokładnie bo tylko na tym bazujecie,a gdzie praktyka? Berion Ty masz obsesje na temat obrażania.Ja się śmieje,a płyty się idealnie wypalają:)Berion nie bądź jak Twoi niewolnicy:D pozdro.

poczytaj trochę zainteresuj się tematem nagrywarek i swoim plexem

potem pisz, bo poki co to Ty wprowadzasz ludzi w błąd, bo jakby nie wiedział to wiekszosc firm ,

produkujacych nagrywarki kupuje 'oema' i znakuje swoim logotypem

nie wiem czy zauważyłeś ale teraz nagrywarke mozna kupić ponizej 100zł a nie 1000zł

wszystkie nagrywarki sa teraz tandetne i chinskie jedne bardziej udane inne mniej

największym plusem w dzisiejszych czasach jest suport producenta w aktualizowaniu biosa

w tym liteon nie ma sobie równych,od oficjalnych po modowane itd

edit:
poza tym w ofercie plexa sa dwa modele wewnętrznych spawarek dvd i bodaj oba to ihas'y :]

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1214423)
http://www.plextor-digital.com/index.php/pl/About-Us/

Poczytajcie sobie :) Szacunek - Berion

no i czego się mam dowiedzieć z tej przepięknej historii firmy ?

sam mam ihasa który jest m.in plextorem zaleznie który bios sie wbije

wydaje mi sie że dopisek 'uczeń' nie bardzo odpowiada do Ciebie,

bo walnąłeś bzdurę i brniesz w swoje

istnieja jeszcze zagraniczne serwisy typu cdr na których wyczytasz dokładnie to samo,

z tym że są częściej aktualizowane w sprzęt i oceny nagrywarek, niestety testowanie sprzętu trzeba mieć kasę i czas

a ponizej arykuł z zagranicznego serwisu :D

Cytat:

Shinanokenshi (the parent company of Plextor) has decided to exit the market for consumer CD and DVD products. The Plextor brand name will remain for industry use products and digital playback units for the visually impaired. Shinanokenshi has announced that their optical drive operations will be reduced to 10% of its peak capacity. These actions will also lead to reduced

workforce at Shinanokenshi. Shinanokenshi cites increased competition from Taiwanese and Korean manufacturers, increased pricing competition and slumping profit margins as reasons for exiting the ODD (Optical Disk Drive) business.

Plextor entered the CD drive market in 1990 and has produced some of the top optical disk drives over the years. Their slogan “King of Quality” illustrated their goals for producing superior quality ODD products. Plextor drives and software have introduced innovative features and groundbreaking tools to the market over the years. Their custom software suite PlexTools introduced consumers to many new tools and utilities that were highly utilized by optical drive enthusiasts. The source article can be found at shimai.co.jp in Japanese.

A large computer chain in Japan also recently reported that Plextor has informed them that there will be no more shipments of the PX-755A or the PX-760A DVD burners. The drives should still be available in some retail stores, but once they sell out, they’re gone. Any Plextor fans out there that may want another drive should probably buy one right now, while they are still available from retail outlets.

Ian from CDRLabs.com also states, “we have not heard anything from Plextor’s American or European subsidiaries yet. It’s possible that they may remain in the optical drive business by rebadging drives or focusing on Blu-ray but at this point, we’ll have to wait and see.”
i to tekst sprzed 5 lat :D

czaro80 04.07.2012 01:26

Berion, jak pisałem już zakupiłem PLEXTORKI może i" made in china "ale mam i jestem zadowolony, mam pytanie do Ciebie -jaką TY byś mi polecił nagrywarkę (dużo nagrywam) no mistrzu? ja kasy się nie boję,a resztę zignorowałem bo nie ufam. Więc czekam na Twój typ .

czary2mary 04.07.2012 09:53

Oto moja propozycja do nowej sondy -wydaje mi się że wybrałem wszystkie najnowsze dostępne wersje -jeżeli coś namieszałem to proszę o poprawienie jak i dopisanie napędów które mi umknęły||
Starą sondę można by było zamknąć i byłby spokój||

LG- GH24NS90RBBB
SAMSUNG SH-S222BB
SONY Optiarc AD-7280S-0B
SONY Optiarc AD-5280S-0B
LITEON iHAS 124-B 224-B 324-B 424-B 524-B 624-B
LITEON iHAS 124 C 224-C 324-C 424-C 524-C 624-C
PIONEER DVR-S19LBK (oem napędu chińskiej firmy QSI)
ASUS DRW-24B5ST - (oem Lite-on seria IHAS)
PLEXTOR PX-891SA -(oem Lite-on seria IHAS)
TEAC DV-W524GS - (oem Lite-on seria IHAS)
HP DVD+RW 1260i - (oem Lite-on seria IHAS)

*oem nagrywarka jest produktem innego producenta a jedynie wewnętrzne oprogramowanie jest firmowane logo własnym jak również nazwa produktu.

Berion 04.07.2012 09:54

Cieszę się, że jesteś zadowolony. Ubolewam, że to zadowolenie nie jest poparte matematyką. ;)

Ja Ci nie polecę żadnej. BD nie kupuję bo czekam aż BDXL się trochę spopularyzują, z kolei DVD zmieniam dopiero jak obecnie posiadana dogorywa. Nie śledzę testów każdego nowego modelu, każdego nowego producenta. Polecać więc nie mogę.

Zasobnością portfela (Twoich rodziców?) nam nie zaimponujesz. Oj brniesz. ;)

Seboo 14.07.2012 23:07

Nagrywarka zewnetrzna z obsluga Bitsetting

hej

szukam nowej zewnetrznej nagrywarki DVD SLIM na USB z obsluga BITSETTING.
Myslalem o jakims Pioneerku...
prosze o porade ... cena nie gra wiekszej roli ....
prosze o kilka najlepszych jesli to mozliwe....

pozdrawiam

- Deckard - 15.07.2012 02:05

BITSETTING obecnie to chyba tylko kwestia softu,a jesli kasa nie gra roli to proponuje litkaIHAS + kieszeń na USB,co prawda nie będzie slim ale za to będzie pewniej

Seboo 15.07.2012 10:59

Nagrywarka zewnetrzna z obsluga Bitsetting

dzieki wielkie....
Dostępne są dwa modele iHAS124: revison Y oraz A. Revision Y to Optiarc AD-7240S ? O co w tym chodzi lub ktory wybrac dla moich potrzeb ?

dzieks

- Deckard - 15.07.2012 11:51

polecam revision B jest na mediateku ,da się go przeflaszować na praktycznie wszystkie oemy

melag 16.07.2012 21:12

@Seboo, jeśli potrzebujesz małą nagrywarkę na USB, zobacz >>TU<<

Loloss 11.08.2012 14:59

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1213429)
Nie ma już wyboru a z jakością straszna loteria

Ja bym brał Lite-on z serii IHAS lub Sony AD-7280S

A z tych dwóch? Od długiego czasu miałem dobre zdanie na temat nagrywarek Pioneer'a, ale niestety mój DVR-219L zaczął zawodzić bardzo szybko (mam ją ponad rok, ale nie wypaliła więcej niż z 40 płytek) i teraz zastanawiam się nad zmianą marki. Ta Sony jakaś dziwnie tania, ale może nie warto się tym sugerować. Która Twoim/Waszym zdaniem będzie lepsza (z tych dwóch podanych przez Ciebie)?
Z góry dzięki za odpowiedz!

EAC 11.08.2012 15:22

Moim zdaniem Lite-on.

Loloss 11.08.2012 17:16

A co sądzicie o tym modelu: LITEON iHAS524-32 ver. B?

gallus 15.08.2012 15:05

Asus 08D2S-U LITE

http://www.x-kom.pl/img.php?diffpath...4_12_27_45.png
http://www.x-kom.pl/img.php?pf=4/751...pg&rt=a&noup=1
Jeżeli ktoś potrzebuje zewnętrznej nagrywarki to chyba warto wydać te 111zł
Zostało jeszcze niecałe 7 godzin

http://www.x-kom.pl/goracy_strzal/158#

joujoujou 15.08.2012 15:09

Myślisz że warto?

Jak do tej pory nie trafiłem na porządnego slima. :nieee:

melag 15.08.2012 21:15

To jest pewnie jakiś oem liteona. Mam Liteona eTAU, daje radę.
:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:01.