![]() |
M***243;j lite-on sie sfajczy***322;, jak***261; nagryarke do 200z***322; polecicie?
|
Pioneera 112/115 :szczerb: I wszelkie komentarze zb***281;dne...
|
Czy jest sens ladowac sie w SATA? Pytam bo stoje przed wyborem nagrywarki i waham sie miedzy pioneerem 112/115 a 215. Czytalem ze z SATA sa problem jednak byly to posty sprzed kilku miesiecy gdy nie bylo jeszcze serii 15.
Edit: Ps. nagrywarka bedzie sluzyla do wypalania gier na konsole oraz kompa wiec zalezy mi na jakosci zapisu oraz na kompatybilnosci z najnowszymi zabezpieczeniami. Drugie pytanie to jaka nagrywark***281; polecacie do odczytu(SATA oraz IDE) ktora bedzie uzupelniala tego pionka. Pozdro:> |
Problemy z konfiguracją napędów na SATA były głównie powodowane przez sterowniki lub same kontrolery. Jeśli masz wolny kanał IDE, to bierz 112/115. W przeciwnym razie 215. Takie moje zdanie :taktak:
|
Nie mam nic na IDE opr***243;cz nagrywarki wiec zrobie tak jak mowisz i wezme 115. To bedzie nagrywarka, kt***243;ra ma zapisywac w dobrej jakosci plyty orz radzic sobie z zabezpieczeniami.
Potrzebuje jeszcze nagrywarke do odczytu, ktora bedzie uzupelniala pionka. Czytalem ze dobrym odczytem(korekcja bledow) charakteryzuja sie liteony i samsungi. Bardzo prosze o polecenie mi konkretnego modelu np. Liteona(jeszcze ani jedna nagrywarka tej firmy mi nie padla i jestem z moich liteonow zadowolony). |
Do odczytu: LiteON np. DH-20A3H, LG H58N albo Samsung S202N. Priorytet dla LiteOna.
|
Cytat:
Osobiście sprawdziłem. Nie Pioneer, nie LiteOn. :) |
Cytat:
|
Osobi***347;cie testowa***322;em Samsunga S-182M.
Kopie wykonane na tym nap***281;dzie s***261; poprawnie rozpoznawane bez ukrywania ADIP p***322;ytki. Niestety na Pioneerze i LiteOn'ie ju***380; nie. O kopiach nale***380;y zapomnie***263;. Jak to robi***261; obecne Samsungi nie odpowiem. :) |
Hmm... Troche mi sie wybor skomplikowal. Myslalem ze ogolnie wychwalany tu pioneer bedzie jak znalazl do nagrywania obrazow ze swoja jakoscia zapisu:wow:
|
Dlaczego skomplikowa***322;? Do nagrywania pioneer, do odczytu samsung. Tylko nie wiadomo czy kupi si***281; s***322;awny ju***380; ze swojej dobrej korekcji model 182M
|
Dzieki wszystkim za pomoc w wyborze. W poniedzialek zamawiam Pioneer'a 115 do zapisu obrazow i innych rzeczy oraz liteon'a 20A3H(samsung jest wycofany ze sprzedazy) do odczytu. Mam nadzieje ze to dobry wyb***243;r. Jezeli ktos ma uwagi lub propozycje co do tego zestawu to prosze pisac. Jeszcze raz thx.:spoko:
|
Pioneer 115 to dobry wyb***243;r, chocia***380; ja w tej chwili kupi***322;bym 112.
A LiteOn model LH-20A1H. :) |
Ktos juz w tym temacie pisal pozytywnie o liteonie 2a1h. Jednak zniechecila mnie do niego liczba negatywnych komentarzy w kilku sklepach internetowych dotyczacych jego awaryjnosci. Co do pionka, czy ten 112 jest o wiele lepszy od 115? Myslalem ze 115 to nowsza konstrukcja, do której wyjda nowe biosy i poprawia wydajnosc.
|
stoje przed kupnem nagrywary bo mój nec juz przestał czytać CD i niektóre DVD . mam spora kolekcję płyt CD i DVD na róznej jakosci nosnikach wiec u mnie najważniejsze bedzie to żeby czytała jak najlepiej wszystko co jej wsadze ( nawet płyty chodnikowe:P)
z oporzednich wypowiedzi wynika że powinienem brac samsunga . teraz pytanie jaki model ( aha musi byc SATA i nie chce LightScriba bo to zbedny bajer). no chyba że inną firme ktos poleca. w sklepie sa taką http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_47759.html będzie dobra czy brać co innego |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32. |