![]() |
Witam
Parę postów wyżej polecacie nagrywarkę Pioneer DVR-TD11RS (slim) obecnie posiadam SN-208 BB i nie jestem z niej zadowolony .Wiem że po slimach nie mogę się wiele spodziewać ale obenca nagrywarka bardzo słabo sobie radzi z nagrywaniem płyt CD-AUDIO oraz DVD-DL w związku z tym czy warto zmienić na tego Pionka? Ewentualnie co możecie innego polecić? |
Przynajmniej powinna taka być:)
|
LG GH24NS95RBBB z tymi B na końcu to najtańsza wersja hurtowa, ale gwarancja dalej 2 lata?
|
No to go biorę, bardzo dziękuję za fachową i rzeczową pomoc :)
Pozdrowionka. |
Teoretycznie tak -w praktyce może być różnie ;)dzisiejsze DL są fatalnej jakości że marna optyka w slimach sobie z nimi nie radzi.
Parametry techniczne Producent : PIONEER Model : DVR-TD11RS Bufor (CD,DVD) : 2 Interfejs : SATA Kolor przedniego panelu : czarny Maks. prędkość odczytu CD : 24 Maks. prędkość odczytu DVD (SL) : 8 Maks. prędkość zapisu CD-R : 24 Maks. prędkość zapisu CD-RW : 24 Maks. prędkość zapisu DVD+R : 8 Maks. prędkość zapisu DVD-R : 8 Maks. prędkość zapisu DVD-R DL : 6 Maks. prędkość zapisu DVD+R DL : 6 Maks. prędkość zapisu DVD-RW : 6 Maks. prędkość zapisu DVD+RW : 8 Maks. prędkość zapisu DVD-RAM : 5 Mechanizm podawania płyt : Tacka Napęd optyczny (rodzina) : Super Multi Obsługiwane tryby zapisu : DAO (disc at once), SAO (session at once), TAO Rodzaje odczytywanych płyt : DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD-R DL, DVD +R, DVD +R9, DVD +RW, DVD-Video, CD-ROM, CD-ROM XA, CDAudio, CD-Extra, CD-Text, CD-I Ready, CD-Bridge, Photo-CD, Video-CD, Hybrid-CD, Typ napędu : Wewnętrzny Typ Slim : Tak Waga : 160 Wymiary : 128 mm x 14 mm x 129 mm |
Mam jeszcze jedno pytanie: obsługuje on odczyt/nagrywanie płyt DVD9 (DL) ? Bo tak patrzę po tych specyfikacjach i widzę sprzeczne informacje.
|
Jak już z tego to może tego Pionka ale ogólnie marnie nagrywa i odtwarza ale do instalacji windy się nada;)
http://allegro.pl/dvd-rw-recorder-we...121957262.html |
Tak patrzę bo sklepach na szybko i lipa, nigdzie tego nie ma. W sumie napęd to najbardziej jest mi potrzebny, żeby przeinstalować system :D Od czasu do czasu coś nagrać, ale niezbyt często.
A co poleciłbyś z tej listy ? \\ uff, musiałem naklepać parę postów żeby móc dać linka, zdeka paranoja |
W dzisiejszych czasach niczego nie można w Slim-ach polecić -każdy może się rozlecieć .
Moim zdaniem najlepszy odczyt ma Lite-On DS-8A1H ale o dobrym nagrywaniu DL zapomnij natychmiast:> Tylko są OEM rownież innych producentów -wtedy odpada aktualizacja firmware od Lite-on:)Przy zakupie lepiej się upewnić czy to Lite-on czy OEM innego producenta bo często nawet sprzedawcy nie wiedzą:) |
Wiedziałem, że nie będzie zbyt prosto. No ale przecież nie kupię zwykłego napędu i go tam nie upcham butem :szczerb:
Widziałem na allledrogo parę slimów, ale nie siedzę w temacie, więc polećcie w takim razie coś co się nie rozleci po tygodniu używania :> |
Cytat:
|
Siemanko.
Poszukuję nowej nagrywarki DVD SATA typu slim do AsRock-a ION-300. Koniecznie musi mieć czarny front, fajnie jakby był błyszczący (jak obudowa komputera) ale jak będzie matowy to myślę że przeżyję ;p Preferowane cechy: - wysoka korekcja błędów - dobra jakość zgrywania audio-cd do FLAC - obsługa płyt DL - możliwość upgrade'u firmware'u Nówka, cena w okolicach 100zł (jak się trafi coś fajnego to mogę dopłacić te 20-30zł :>). Z góry dzięki za pomoc. |
Cytat:
|
Chce kupić nagrywarkę DVD. Najważniejsza jest jakość rippowania audio.
Rozumiem że iHAS-124 jest pod tym względem najlepszy. (?) Którą wersje wybrać: rev D czy rev B? (B jest o 14 zł droższa) A Pioneer DVR-220bk, DVR-s20bk ? |
Co do LG tego nowego modelu martwi mnie jedna rzecz maly bufor tylko 0,75MB - czy ma to jakies wplyw na dzialanie nagrywarki?
Co wy byście wybrali ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:34. |