![]() |
Wielkie dzięki. Moje uwagi - kiedyś były porównania płyt wypluwanych z sonego, plextora i liteona, i okazywało się że z sonego padały po (po jakimś czasie oczywiście).
Z podanych przez Ciebie jest Liteon ale może zainteresować się tym LG i jego możliwością stosowania M-Disk. Z drugiej strony archiwizuję tylko na HDD a napędu z reguły używam do odczytu i okazjonalnego zrzutu danych. 2 pytanie ile trzeba dać za sensowną BR nagrywarkę (czy RW? - niekoniecznie). |
Mam Sony AD 7261S i nie zauważyłem żadnych problemów z nagranymi płytami-a wręcz przeciwnie większość napędów mających korzenie Nec świetnie nagrywa :)
LG nieźle zapisuje i bardzo dobrze radzi sobie w odczycie i korekcji -lepsza optyka związana z M-Disc daje szanse że podziała dłużej:) Nagrywarki DVD są tanie -można upolować dobre w granicach 70-80 zł:) |
Cytat:
Biorę tego LG-ka :) |
Jaką polecilibyście mi nagrywarke dvd od liteon?
Witam
Jaka jest obecnie najlepsza nagrywarka DVD Lite-ona? |
Temat: http://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kup...dvd-iii-91038/
Nagrywarek do groma, ja bym brał pod kolor obudowy, najtańszą. |
Witajcie Bractwo !
Czy na dzień dzisiejszy do odczytu CD Audio (zapis mniej ważny, praktycznie wcale) brać Lite-On iHAS124-04-D ? |
Bardzo chwalony w necie za odczyt AudioCD jest LG GH24NS95 :)
|
Pioneer DVR-221CHV, 221VXL, S21L, S21FXV
Ilość załączników: 1
Powoli pojawia się nowa seria nagrywarek DVD Pioneer DVR-221CHV, 221VXL, S21L, S21FXV
Jedyne co jest na razie dostępne to skromne info max .prędkość zapisu x24 oraz bufor1,5MB ,interfejs Serial-ATA DVD-+R/RW/DL***65306; DVD-+R 24X DVD-+R DL 12X DVD+RW 8X DVD-RW 6X DVD+RAM 12X Załącznik 62843 |
kto wie kto wie co w środku będzie siedziało
|
Cytat:
|
nie mowie nie bo kupił bym coś nowego :-)
|
Ja bym poczekał przynajmniej na więcej info i pierwsze wrażenia użytkowników :)
|
Dość dziwny ten bufor... :hmm:
|
Wszystkie nowe modele napędów DVD są dziwne;)
LG GH24NS95 -- bufor 768 KB. Lite-on IHAS seria C i D -- bufor 1MB SAMSUNG SH-S224B--bufor 1,5 MB |
Właśnie padła mi stara nagrywarka i poszukuję nowej.
Najważniejszy warunek to nagrywanie w dobrej jakości płyt cd z szybkością max 4x lub 8x ponieważ mój stary technics nie toleruje szybciej nagrywanych płyt, a objawia się to przeskokami lub trzaskami w trakcie odtwarzania. Wybór wstępnie padł na Liteon'a iHAS124-04, pytanie tylko czy umożliwia on nagrywanie z takimi szybkościami, jeżeli nie to czy inna nagrywarka to potrafi? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04. |