![]() |
Dzięki, posprawdzam jeszcze kilka płyt. Kupiłem nowe Sony... tym razem MBI. Zobaczymy jak wypali je benq, którego licznik pewnie dobija do 800 płyt :D jeśli wykres będzie podobny to odpuszczam zakup Ihas 124 i będę zbierał kaskę na jakiegoś Pionka BD :)
|
Jak na Sony D21 bardzo dobrze||
|
Ilość załączników: 1
Mistrzu jakbyś zauważył, zarejestrowałem się w 2009 roku... Nie potrzebowałem tu pisać. Myślisz, że pamiętam co akceptowałem ;)?
Dobra, aby zakończyć jałową gadkę zamieszczam swój wypał: Załącznik 61026 Proszę o ocenę jakości. Nagrywarka ma ponad 6 lat... Zależy mi aby nagrywane płyty przetrwały jak najdłużej więc jeśli jakiś Ihas 124 będzie nagrywał lepiej to wolę wydać te 70zł na nowy sprzęt. Jeśli uważacie, że Benq pomimo upływu lat dalej jest godny zaufania to będę sobie spokojnie odkładał kaskę na nagrywarkę BD :) a póki co dalej wypalał na Benq :) |
Cóż, nie tolerujemy tu zarówno spamerów, jak i leniwych użytkowników. :nieee:
A jeśli te ograniczenia są dla ciebie durne, to trudno. Rejestrując się na forum, akceptujesz regulamin, a skoro są durne ograniczenia - nie trzeba się było rejestrować. :] |
A widzisz kolego, tu był problem, bo jak się jakiś chinol uparł i założył kilka kont, a potem automaty waliły po forum, Google potrafi zindeksować to forum w kilkanaście minut czasami, a moderatorzy kiedyś spać muszą. Druga sprawa, to taka, że jak dasz załącznik, to masz prawie 100% pewności, że on tu będzie zawsze, a linki z jakichś darmowych hostów lubią znikać. Wesołych Świąt.
|
Tak, wiem, że można skorzystać z zarządzania załącznikami ale wklejenie linka jest szybsze. A ja nie lubię jak się mnie zmusza to dłuższej drogi jak można coś zrobić szybciej. Specjalnie z tego nie skorzystałem aby wytknąć durną zasadę z 10 postami. Ktoś by wkleił reklamę? Trudno. Od tego są ...moderatorzy. Lepszy jeden post z reklamą niż 10 sztucznie nabitych... No chyba, że moderatorzy są leniwi to wtedy trzeba wprowadzać durne ograniczenia...
|
Przeczytaj uważnie. Więcej niż 10 razy.
|
Nie widzę powodów abym miał nabijać 10 postów aby wkleić linka szanowny-nie-bywający-durniem-MODeratorze. Dlatego pozwoliłem sobie skomentować durne zasady.
Jak nie masz nic ciekawego do napisania w temacie to zamilcz i daruj sobie wycieczki osobiste a potem składanie życzeń bo to jest żałosne. |
Durni bywają ci, którzy nie czytają do końca wyświetlanych im informacji. :czytaj:
Wesołych Świąt. :) |
Witam.
Proszę o ocenę wypału mojej 6,5 letniej nagrywarki BenQ Dw1655. Zastanawiam się nad kupnem nowej (Ihas 124-d) ale jeśli Benq dalej nagrywa w porządku to może jeszcze się wstrzymam z zakupem. oi46.tinypic.com/6oh2qx.jpg PS. Musicie wkleić samemu linka ze względu na durne ograniczenia na forum Pozdrawiam! |
Z dobrym odczytem i niezłym zapisem to Lite-on z serii IHAS :)
Ewentualnie jakąś przejściówkę do Philipsa można dopasował tego typu:) http://www.komputronik.pl/product/12..._IDE_SATA.html |
Witam,
Sory że idę na łatwiznę, ale nie bardzo mam czas zagłębiać się w temat a potrzebuję szybko kupić nagrywarkę dvd, może będzie ktoś kto od razu zna odpowiedz i mi pomoże. Jak już napisałem chciałbym kupić nagrywarkę dvd koniecznie z interfejsem sata. Najbardziej mnie interesuję i najważniejsza jest dla mnie jakość odczytywania/korekcji płyt audio, potem już tylko cena :)) Z tego co widziałem ceny oscylują 60-80zł i to jest do przeżycia. Czy możecie mi coś polecić ze sprzętu dostępnego w sklepach? Przeglądnąłem kilka testów i LiteOn SOHW-1673S znaleść nie mogę. :] Mam teraz Philipsa PBDV1660G ale nowa płyta nie ma kontrolera ata, a tego wymaga ta nagrywarka i mam mały problem. pozdrawiam |
dzięki wypadłem trochę z obiegu :-) tego HP dostałem za darmo od kumpla w sumie mam 2szt. :-p ( u niego w szafie przeleżały prawie półtorej roku)
dylemat jeszcze większy jak 3-4lata temu... zamawiam wiec LITE-ON iHAS124-04 D pożyjemy zobaczymy co przyniesie :-) |
Cytat:
Wersja D to najnowszy chipset MediaTek (MT1809LN) i pewnie jakaś eliminacja błędów i wad napędu z poprzednich wersji -ale oznacza to dłuższe wsparcie w postaci aktualizacji firmware np. do mojego IHAS 224A ostatni firmware jest z 2009 -do wersji 224B w listopadzie 2011:> Na pewno nie ma flasha na oryginalnego Liteona -i pewnie nie będzie-za rzadko spotykany napęd żeby komuś się chciało bawić ;) |
mam dylemat co do Liteona bo IHAS624 wykorkował b.szybko przy zerowym zużyciu
te wersje Liteona najnowsza D co one dają ? @czary2mary ten mój HP gdzieś już ktoś mi odpisał jaki to jest OEM Liteona spotkałeś się może z flashem na oryginalnego Liteona ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:59. |