![]() |
Cytat:
Sony to własna konstrukcja i bardzo udana -niestety nie aktualizują firmware ostatnio-co w zasadzie w przypadku DVD-DL gdzie jest najwięcej błędów i wyzwań dyskwalifikuje ten napęd .Testuje płyty ale bez jitter- odczyt nawet niezły. Zdecydowanie Litek ma najlepsze wsparcie firmware częste aktualizacje dla bieżących modeli -jako jedyny - choć jakość tych aktualizacji bywa różny -u mnie na 224A im nowszy firmware to gorzej a na pierwszym napęd rewelacyjnie się sprawuje:) |
dzięki
@czary2mary zobacz na moje wypały DVD+R DL jak różnica między wspominanym prze zemnie starym Pioneerem w lapku. tymi SONY da się skanować płyty ? to są OEM czy własna konstrukcja SONY ? biorę tego Litka a w między czasie podpinam Pioneera 112L ;-) może jeszcze żyje na dnie szuflady |
Albo najnowszą wersję LITE-ON iHAS124-04 D albo Sony 7260 seria albo 7280-:)
|
Witam szukam nowej nagrywarki do wypalania głównie DVD+R DL
obecne które posiadam Pioneera DVR 219L i hp BD B DH8B2LH wypalają je tragicznie 8letni Pioneer w lapku DVR-K16M radzi sobie znacznie lepiej tylko że jego max to 2,4x co polecacie ? LITEON x24 iHAS124-19 REWIZJA B będzie dobrym wyborem ? |
Proszę o opinię nagrywarek :
1. Samsung SH224 BB 2. Sony-5260S 3. Lite one IHS 12419 4. LG GH24NS90 |
Panowie - zwracam się do tych, którym przeszkadzają przerwy miedzy nagraniami - jest bardzo proste rozwiązanie. Nagrywając płytę audio-cd z plików mp3 lub innych, wystarczy nagrać tę płytę w trybie TAO. wtedy długość przerw można ostawić ręcznie (np. 0 - słownie zero) i nie będzie przerw miedzy utworami. Bardzo ciekawym i dobry programem do nagrywania płyt audio-cd jest program EAC, również w wersji PL.
|
Pojawiły się na rynku PL pierwsze Lite-on IHAS z najnowszą wersją hardware D
LITE-ON iHAS124-04 D http://allegro.pl/nagrywarka-cdrw-dv...737699619.html |
@czaro80 - jest stosowny temat z prośbami o usunięcie konta użytkownika. Pofatyguj się troszkę i tam napisz. To po pierwsze.
A po drugie - spełnić te prośby może tylko ktoś z uprawnieniami administratora. Tu Bartez, który nie robi z tym problemów. PS Nie prowokuję, ale wybacz - poziom niektórych twoich postów jest tak prowokujący, że nie mogę :rotfl: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 60307 |
Cytat:
chce posłuchać np od 7 utworu i co mam przewijać :> co do chinskości produktów , to teraz wszystko jest produkowane w chinach,co nie znaczy że wszystko to tandeta w chinach maja również najnowocześniejsze fabryki z porządna kontrolą jakości ale europa od lata dążyła do tego żeby było tanio no i doczekaliśmy się co do trzeszczenia płyt tak jak już wspominałem wcześniej wydaje mi sie że ten problem już dawno rozwiązany - przeważnie swiadczyło to juz o koncówce spawarki odtwarzacza lub bardzo kiepskiej jakości nagranej płyty |
A łyżka na to, niemożliwe!
|
grzeniu-Panie jajcarzu moderatorze,Pana obowiązkiem jak proszę - USUNĄĆ MOJE KONTO - to wasz obowiązek,a nie z człowieka robić idiotę,palanta,*****a czy kretyna-bo to umiecie najbardziej, nie umiecie nic pomóc - nic,co wy wiecie ? co?
Robić z ludzi idiotów tylko. A mp3 zawsze można połączyć w jeden plik i jest bez przerw -trudne ? zlać w całość? nagrywarki chińskie:) grzeniu Ty chyba jesteś specjalista od prowokacji i ludzi w błąd wprowadzasz, jeszcze raz proszę usunąć mnie z tego CYRKU !!!!!!! |
Cytat:
kino sony - takie średnie, kolumny tonsil , bez procesora czy innych ulepszaczy - jak dla mnie poezja moje kino nie czyta mp3ek wiec ich nie używam, praktycznie w ogóle poza tym dyskwalifikują je przerwy w koncertach[wspominałem w poprzednim poscie] dla mnie to ważna sprawa - każdy set, koncert czy spora ilośc płyt jest zlana w całośc aa i jeszcze jedno moje obie chinskie nagrywarki nagrywaja poprawnie płyty audio cd także tez problemu nie mam pozdrawiam |
To ty nagrywasz CD-R z mp3? :O
No to już chyba wiem, czemu nie słyszysz różnicy. |
Może nie każdy trawi mp3,ale jest to tania alternatywa do wypalanych CD-R które nie zawsze dobrze brzmią,chodzi mi o problemy jak ludzie piszą: trzaski,odtwarzacz nie widzi płyty,że "tego nie da się słuchać -ponieważ płyta tak trzeszczy po wypaleniu"itd...dlatego ja z tym skończyłem ponieważ szkoda nerwów,czasu,kasy na płyty i nagrywarki -made in china.Jak już słucham oryginalne płyty,a jak nie mam to jak wyżej napisałem.Wypalanie płyt CD-R z mp3 to dziś wielka niewiadoma,już chyba każdy się przekonał,podobnie z płytkami CD-R czy nagrywarkami chińskimi - nie ważne czy kosztuje 60-czy 160zeta ale i tak to samo.Wystarczy dobry sprzęt,dobra wieża,dobry wzmacniacz,głośniki i procesor.
Pozdrawiam serdecznie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36. |